icon

Kdy mohu začít dělat culíčky u miminek?

gaaaby
5. říj 2021

Zdravim vsechny maminky!
Chtela bych se zeptat kdy se mohou zacit delat miminkum culicky? Nebo zkusit sponecku, skripecek?
Slysela jsem ze do 1 roku by se to dwlat nemelo!?
Nase mala ma od narozenindocela dlouhe vlasky
Po stranach nam to uz vypadalo ale nahore se kstice drzi. Nerikam ze bych ji nutne na ty hlavocce ted neco musela delat ale zajima me to do budoucna😊
Dekuju!!

pampeliska1313
5. říj 2021

Já teda hodlám dělat drdůlky jak jen to půjde!:D neslyšela jsem, že by se to nemělo, vím akorát o tý pověře se stříháním do roka.🙂

makovice88
5. říj 2021

@gaaaby S tim jednim rokem se to rika o strihani, ze se nemaji do 1 roka strihat detem vlasy.
Ja davala culicky, az kdyz ji to dorostlo a vadilo ji to v ocich. Delala jsem ji takovou tu palmicku 🌴

any01
5. říj 2021

@gaaaby já dělala hned jak to šlo cca 7 měsíc 😊 nejdřív palmicka, pak 2 😊 záleží jak malá spolupracuje 😊

krisstina93
5. říj 2021

Vyzkoušej to, syn měl dlouhé vlásky a mě bylo líto ho stříhat, jenže jak sem udělala culicek, tak si ho hned strhnul, nechtěl to :D

slecnami
5. říj 2021

Holky a není to těm miminkům nepříjemné?? Já když si udělám takové culíky, tak mě bolí hlava...

gaaaby
autor
5. říj 2021

@any01 jezuuus ta je sladka! My mame teda teprve 4 mesice.. ale tak by to uz slo😂

any01
5. říj 2021

@slecnami snažím se jí to úplně neutahovat, ale nechce sponku a leze ji to ji ak do očí tak jedine řešení 😊
@gaaaby šla bych do toho teď má 15 měsíců a už má 2 culiky 😁♥️

me_druhe_ja
5. říj 2021

Já se na ty sponecky a culicky tak těším..:D akorát malá je v 8m furt plesoun, takže se jen tak nedočkám. 😀

beata.n
5. říj 2021

Male jsem davala sponky a celenky od druheho mesice, mela a ma na svuj vek neobvykle mnoho vlasu. Davala bych podle potreby.

beata.n
5. říj 2021

Takhle mela vlasu v necelem 2.mesici. lezlo ji to do oci. A ani vekem ji nevypadavaly,ba naopak, takze culicky mela uz nejak v 5.mesicich

vendelinka08
5. říj 2021

@gaaaby dcera měla vlasy od narození a favala jsem ji takovou prijemnou6 sponku, která netahala a netlačila. Posilam foto se sponkou, byla super

vendelinka08
5. říj 2021

Teď má 2 a půl roku a už má 10cm pryc a presto dlouhé vlasy.

malenka3
6. říj 2021

@vendelinka08 no tak to je hustý 🙈 naše za měsíc dvouletá ještě nebyla nikdy stříhaná 🙈

Jinak zakladatelce doporučuji co nejdřív, ať si zvykne. U obou dcer jsem mohla nejdřív až tak kolem druhého roku a oběma to vadí a okamžitě to sundavají. Starší je na vlasy háklivá i teď v pěti. Kdybych začla dřív, možná by to bylo lepší. Říkala jsem si, že u mladší nebudu opakovat stejnou chybu, jenže... Ona dřív ty vlasy na culiky prostě neměla, takže to dřív ani nešlo a teď už s ní nehnu 😢

merope
6. říj 2021

@beata.n @vendelinka08 Já teda čumím, můj drobek má pár chmýří a je mu taky 2,5 roku. Má asi tak, co má na fotce @malenka3

jirovapa
6. říj 2021

@gaaaby mám dvě dcery a ta starší nemá ráda, když jí kdokoli sahá na vlasy. Takže moje sny, že budu česat culíčky neklapl 😀 - ale časem jsem si to vynahradila. Tím chci říct, že záleží jestli se nechá prcek učesat. Druhé dceři jsem dělala culíčky už před 1 rokem 😉.

sarka1904
30. led 2023

@any01 dobrý den, prosím jaké a kde kupujete gumičky na copánky? Děkuji.

any01
30. led 2023

@sarka1904 dobrý den, na Aliexpressu 😊

krisstina93
30. led 2023

Asi záleží jak má kdo vlasy :D naši malé neudělám ani v roce nic :D akorat bacha na ty sponky, aby nebyly malinke, muze si je strhnout a strčit do pusy.

sarka1904
30. led 2023

@any01 děkuji