Kdy přestaly vaše děti používat kočárek?
Ahoj maminky, dcerka má 15 měsíců a teda kočár je pro nás pasé, beru ho jenom na delší cesty, ale i tak si tam dojde celou dobu po svých, nechce v něm být. Jdeme tedy místo 10 minut půl hodiny, ale co bych neudelala pro ni zejo 😊 zajima mě, do kdy jste vozily Vy😊🌷
Syn se výhradně vozil (jako ze fakt vydržel sedět v kočárku a užíval si to) do necelých dvou let. Od te doby jsem brala kočár jen na delší trasy, jinak šel pěšky nebo odrazedlo (to dostal k druhým narozeninám a hned ho chytlo).
Tak 10minut, to je jeden km rychlou chůzí, to se dá, když je čas, jít půl hodiny, ale pokud člověk potřebuje dát km několik a nemá na to celý den, tak je to už na uváženou. Za mě je super mít i možnost kočáru, ač se vytáhne třeba už jen jednou za uherský rok, klidně ještě v ranném školním věku. Aktuálně občas šoupnu dítě 5+ a i starší děti jsem vozila v tom věku i větším. Máme tedy vozík za kolo, ten uveze i velké dítě a můžem dělat bez omezení i delší tůry do přírody. Nemáme auto, takže se do mnohých oblastí nemáme jak přiblížit a nechceme se plácat jen kolem bydliště, či nějakého nádraží a pod. 😉
My jsme schovali kocar, kdyz mala mela 1rok a 9mesicu. Chtela chodit sama a vozitko ji uz bylo male...
Super, děkuji holky a krásný den 😊❤️
@tahejhula tak i při nemoci preci muže na zdravotní procházku ne? Pokud nemá horečku nebo není vyloženě opravdu vycerpanej🙈 Syn má taky 5, a nedokážu si představit nacpat ho do kočárku 💪🤣🤣 jako pochopila bych to, když má dite zlomenou nohu nebo něco podobného ale jako na delší 10km chůzi kočár? Proč? Tak pomud to nepůjde, vezme si kolo/kolobezku…Pak nemáme být národ děti s obezitou🙈 (tím neříkám ze to vaše musí být nutné obézní)
@nick1234 no je vyloženě obézní, má 119cm a k tomu 18,5kg. Protože těch 10km potřebuji ujít za ty dvě až dvě a půl hodiny. Rozdíl mezi lážo plážo procházkou a když to děláš například pro trochu kondičky. No prosím tě, jelikož nemáš ponětí, jaký je zdravotní stav cizích dětí, bylo by lepší nehodnotit, zda si mohou dovolit během nemoci odšlapat procházku.
Autorko, představuješ si snad, že nějak zásadně řeším tvoje výplody?
@nick1234 v podstate cely ten prispevek. Pokud jsi cetla, co psala autorka, na kterou jsi reagovala, tak to nedava smysl. Pise, ze pro kondici a pro zrychleni bere kocar a do nej obcas dite nalozi. Neznamena to, ze ho tam vozi imrvere. A ze vezme dite v horecce za doktorkou v kocaru je taky spatne? Navic si myslim, ze spousta deti se uci aktivite prikladem. Vidi aktivni mamu, bere to jako prirozene a az bude mit fyzicke schopnosti lepsi, tak ji bude sekundovat a casem jiste i predstihne. Nechavam deti se vylitat, vybehat, ale i jejich fyzicke moznosti jsou omezene, proto ten kocar. Pokud chci nekam dojit a vylet si uzit i ja. Dostaneme vsichni to, co chceme a potrebujeme a nebude nikdo mit trauma z toho, ze rodice precenili sily svych deti.
Malej 2 roky 2 mesice a bez kocarku by to dal. Kdyz chodime na prochazky nebo kratsi vylety, nebereme ho. Kazdopadne mam jeste starsiho syna a jelikoz ho vodime do skoly, tak popravde cestu tam s 2letakem si bez kocaru neumim predstavit. S kocarem jdeme rychlejsi chuzi 15 minut, bez kocaru a zvlast, kdyz se obcas deti v tomto obdobi umi hezky sprajcnout, by to bylo o dost narocnejsi a ani netusim, kdy bychom meli vyjit. Skola se nam otvira az 7:40 a mame cca 10 minutovy prostor, kdy tam dite dovizt. Bez kocaru bychom museli vyrazit mnohem driv a pak tam bud cekat nebo taky riskovat, ze to nestihnem. Podotykam, ze ja zase nejsem matka, ktera by takto velke dite nosila v naruci i ze zdravotnich duvodu. Takze takto u nas. 😀Jo ale zpatky ze skoly tape vetsinou po svych, to ma rad a nikam nespechame.
@maargit když s ním jdu tu desítku (a někdy patnáctku), jede celou dobu, potřebuji to z časových a ostatních důvodů dát na jeden zátah bez zastávek. Pokud vyrážíme na celodenní výlet, pochopitelně hodně chodí a trošku se veze, celkem často i okolo poledne usne. Jinak chodíme pěšky třeba na 1,5km vzdálené hřiště, tam tři hodiny řádí a pak jdeme pěšky zpět. Mně fyzioterapeutka nedoporučila běh, pro syna není úplně vhodné koloodrážedlo.
Kočár jsem využila do 3let u obou dcer. Úměrně věku, času a délce trasy, kam bylo potřeba dojít.. Nemusela jsem to nijak odnaucovat, šlo to přirozeně. Jinak co se dudlíku týká, ten moje holky nikdy nechtěly, dokonce ani nikdy nepily z flašky s dudlikem😉
@tahejhula Tyo klídek, posmívat se prvomatkám a vozit dítě v pěti letech v kočárku, protože by mě jeho brzdění rychlé chůze obtěžovalo... 😃😃😃
@veroniqess tak chtelo by to se podivat, kdo se tady prvni zacal (mozna nevedomky) posmivat. Respektive chlubit nechlubitelnym🤷♀️
@veroniqess také máš jedno a malé, že jo? Ano, pokud to mám jako sportovní aktivitu, tak samozřejmě nemohu jít tempem pětiletého, nebo se neustále zastavovat. Děti dlouhé trasy bez zastávek nebaví a tempo logicky neudrží. Ale možná je lepší sedět doma na prdeli, nic nedělat a fňukat.
Ona ta poznámka o prvomatkách dává docela smysl, protože jednomu malému dítěti přizpůsobíš cokoliv, ale já třeba u třech mám problém. Pokud je tedy jedno dítě se zdravotním problémem a ven chtějí všechny, tak se prostě to jedno veze.
Nebo jsem třeba běhala na katastr kvůli hypotéce, miminko spalo a další dva se vezli na stupínku honem honem, aby se to malinké nevzbudilo a nechtělo se kojit, v zimě uprostřed města. Takže hošánci se vezli, i když chodit už dávno uměli 🙂
3 a 4 mesice a obcas jede v kocaru😇🙂🙂
Starsi syn byl bez kocarku od dvou let. Mladsi mel ted 2 roky a v kocarku byl naposledy v rijnu. Myslim, ze by se mi do nej uz ani neposadil. Nejradsi bych se uz kocarku zbavila, ale furt si rikam co kdyby, prece jen si nedokazu predstavit, ze by tapkal napr.celou zoo. 🤷♀️
@tahejhula No jasně, přesně tak, jiné řešení není, než sedět a fňukat na zadku 😆😆😆 Klidně ho voz ještě v deseti, každý ať si dělá co chce, jen není potřeba používat narážky na prvomatky 😃
@veroniqess
@vladienka
👏🏼🙏🏻
Dvouletá se ještě ráda vozí, dokud bude chtít, tak ji klidně vozit budu, do maturity v kočáře asi nebude 😃 a naopak, pokud se třeba roční vozit nechce a maminka má na to chuť a čas chodit jak šnek, proč ne, ale nemyslím si, že by takové dítě bylo automaticky nějaký génius (na pohyb)
Tak dnes jsem v Brně v lužáneckém parku viděla po poledni výjev - maminka dvou dětí vezla jedno maličké v kočárku jednou rukou a druhé tak tříleté spící držela druhou rukou přes rameno...muselo to být strašně pohodlné pro všechny zúčastněné a to starší bylo určitě šikulka, co už krásně ťape 😀
2 roky a 2 měsíce .. kočárek máme ale neberem vždy … pokud potrebuju někam dojít .. berem kočár … na město Je to 2,5km a zpět to stejný …. 5km mě nedá 😂jde vedle kocarku a jak nemůže tak se nechá i naložit 😂
Kočár jsme uklidili na půdu krátce po 2 narozeninách. Na delší vycházky jsme pak začali brát odrážedlo.

Starsi jezdila obcasne do roka a pul, v 9 mesicich zacala chodit a v kocarku nechtela byt, jen kdyz jsme sli na dlouhou prochazku. Mladsi nejezdil vubec, mela jsem na nej nositko a to se nosilo na delsi cesty, jinak taky chodil po svych. V Kibicku uz asi od dvou let nechtel byt, takze i na delsi vylety chodil po svych.