Kdy přestaly vaše děti používat kočárek?
Ahoj maminky, dcerka má 15 měsíců a teda kočár je pro nás pasé, beru ho jenom na delší cesty, ale i tak si tam dojde celou dobu po svých, nechce v něm být. Jdeme tedy místo 10 minut půl hodiny, ale co bych neudelala pro ni zejo 😊 zajima mě, do kdy jste vozily Vy😊🌷
Syn má čerstvě 3 roky a kočárek ještě máme v chodbě. Ale už spíš jako odkládací prostor. Donedávna jsme ho ještě občas brali, když bylo potřeba se dostat v rozumném čase z bodu A do bodu B. Tak 15-20 minut v něm ještě vydržel. Ale už asi měsíc jsme ho nepoužili vůbec, a počítám, že od jara už půjde pryč.
Starsi dceru do 3.5 roku a mladsi bude mit zachvilku 3 roky a vozi se porad
@vladienka To, ze si to nekdo neumi predstavit, neznamena, ze by se to stavat nemohlo. Ja bych teda vypichla jeste jeden priklad, kdy dam 4,5letou do kocarku (taky baby jogger, to je korab). A to kdyz jsme na horach (nebo delsi, narocnejsi teren) s detma a chci ujit nejakou trasu. Mladsi jde do krosny a starsi do kocaru odpocinout.
V dubnu bude mít prostřední 3 roky. Když opravdu potřebuji, jako třeba dneska ráno, tak jsem ho do kočárku posadila. Mám nepojízdné auto, a museli jsme autobusem abychom odvezli nejstaršího do školky. Nikterak to neřeším. Převážně jezdíme autem, ale dneska jsem to uvítala. A dudlík jejda, tahá ho pořád. Už se aspoň snažíme aby ho měl jen na noc, ale jak mám doma ještě mladšího a za pár dní přibyde další miminko, tak tomu stejně nezabráním. Chodí a bere ho z pusy mladšímu. Takže to nechávám osudu, nějak se toho postupně zbaví. V září jde do školky, takže času dost.
Starsi mi spala pres den jen v kocaru. Ovsem v 18m uz nespala ani tam, takze od toho dne kocar nemela ( cekal na mimino co bylo na ceste). Nicmene pak v nem jezdili obcas i oba najednou. Cca do veku 1rok a 3 roky🤣. Meli jsme stary velky hluboky, co je uvezl.
@maargit ja to chapem, snazime sa hladat take vylety aby to mala zvladla, v lete sme vysli na Zamkovskeho chatu, uz sme sli dole, bola fakt unavena (spava este po obede) a bum, lanovka nejde.. tak holt musela este par km dat, na konci ju manzel niesol aj na ramenach, bolo to dokopy 12 km.. takze viac by som proste s tak malym dietatom radsej nesla
Ja odjakziva nemela rada tahani kocarku, strasne me stvalo tu kravu kamkoliv tahat. Takze vsichni sli od 1,5 roku do golfek. Od 2,5 let uz I bez golfek
To je téma! 😀 By mě zajímalo, co je tak škodlivého na tom, že se větší dítě sveze párkrát do roka v kočárku. Já mám 3 děti a v době vození nejmenšího kočárek často posloužil starším a nevidím na tom nic špatného, bylo to např. v těchto situacích:
- slabé dítě po vleklé nemoci, které s námi chtělo na procházku na jarní sluníčko
- nečekané usnutí v autě, přeložení do kočárku, aby nebylo samo v autě
- velikonoční mše ve večerních hodinách, usnul a domů jsme ho dovezli v kočárku a to menší nesli, každé ušetřené kilo zádům dobré
- celodenní výlet v horkém počasí, dítě si může chvilku odpočinout ve stínu
Pak se stane, že má nějaká maminka dítě třeba po úraze, že nemůže chodit, v mém Britaxu může být i šestileté, nemá k dispozici auto a pohledy ostatním matek ji dají najevo, jak jsou ona a dítě neschopní...nechápu.
Takže hromadně: Děkuji všem maminkám, co jsou normální a pochopily téma a jak jsem to podala já. V žádném případě jsem to nemyslela zle, myslela jsem to tak, že jsem ráda, že nemusíme s tím kočárkem bojovat ani třeba s dudlíkem, každé dítě je šikovné na něco jiného, někdo nočník, někdo mluva a já jsem ráda, že u nás je to kočárek. V žádném případě jsem se nechtěla “povyšovat” nebo tak. Kdybych chtěla, tak bych psala co moje dcera všechno umí a že to umí vše teď než na 2 letech. Myslela jsem to v dobrém. Takže tak.
Zároveň tedy děkuju všem maminkám, co jsou vztahovačné a pochopily to úplně jinak a dokážou být zlé. 🙂
Hezký den.
Naše bude mít 21 měsíců a vozím ji, ale když nás čas netlačí tak ji nechám ťapkat po svých...
Autorko, jestli kočárkem hodnotíš šikovnost dítěte, je to trochu podivné.
to, že někdo nesouhlasí s uchopením tématu, neznamená, že je zlý 🙂
@eviicka ten životní styl má na to zásadní vliv, je rozdíl, jestli vycházka znamená jít dvě ulice do obchodu nebo jestli to znamená obejít jezero nebo dojít v horku na pláž, kde jsi celý den včetně spánku dítěte a večer zase kus cesty zpět
@tahejhula a ta šikovnost, to je už úplně mimo 🙂 To samé dítě, co se mi v 5,5 letech vezlo večer spící z kostela domů došlo v tom samém roce na Lysou horu a zpět (túra na 5 hodin) a pokud mu bude v létě na výletě horko nebo slabo, klidně ho do toho kočárku do stínu na hodinku zase dám, i když už má 6 🙂
Syn měl rok a půl a začal chodit vedle kočárku,v jeho 2letech a 9mesicicb se narodila dcera a o kočárek přišel úplně. V 3.5letech byl na Adršpachu s babickou.Dcera od 2 let úplně bez kočárku.
Synovi jsou dva a kočár používáme, pokud potřebuju někam rychle dojít nebo s sebou bereme spoustu věcí (např. na plavání). Vést ho za ruku vedle kočáru mi v Praze nepřijde bezpečné, takže buď kočár nemáme nebo je v něm. Počítám, že ho budeme používat cca než se v září narodí druhé
Autorko, no já si z tebe taky hlavu nelámu, závěry prvomatek jdou trošku mimo mě.
@tahejhula 🤣🤣🤣👌
Byl tu nekdo zly?
@tahejhula Tak ale asi si chceš dělat hezký den😀 ty jsi totiž prvomatka nikdy nebyla vid 😀 nejsi doma už moc dlouho? Protože řešit takovou blbost je asi už hodně nad rámec. Když něco nechápu nebo mě něco nezajímá jdu dál, ne že bych furt psala. Toto jde asi zase mimo mě. 😊
taky tak. Malá neměla ráda kočár nikdy. Od doby co chodí, tak prostě v kočáru vydrží jen pár minut. Tak bereme na delší výlety a tak. Ale na procházky už vůbec.

@martiniquest no syn má 119 cm a vejde se dobře.