icon

Kdy začaly vaše děti chodit samostatně?

marie_nn
19. kvě 2022

Ahoj kdy vám děti začali chodit? Syn začal lézt, sedět, stoupat, chodit okolo nábytku vsechno v 10m.. Teď je mu 13,5m a ani malej krůček. Nepočítám za ručičku, ale to vím, že se nemá dělat, tak to neděláme. Ale pouští se nábytku, docela už vydrží stát v prostoru bez držení, ale boji se dopředu. Vždy jde hned do kleku. Ano má čas vím až se to naučí, naučí.. Ale aspoň mě zajímá jak jste to měly vy :/

Strana
z2
ferda90
20. kvě 2022

@marie_nn ahoj, náš Filípek udělal první krůčky v 10 měsících a 2 týdnech. Do 14 dnů už chodil pěkně sám.

carmenz
20. kvě 2022

Mezi 14-15 měsícem. A chování bylo podobné jako u vás, vůbec bych se nebála.
Byla jsem samozřejmě taky nervózní, protože děti v rodině a kolem mě byly zrovna střely a všichni začali chodit v rozmezí 10-12 měsíce.
Ale Madla je prostě taková, nedělá nic, dokud si není jistá, že to půjde 😅 Bylo to tak i s mluvením, nic, nic a najednou ve dvou letech se jedno ráno probudila, začala povídat a pusa se jí už další dva roky nezastavila 😂

veritanas
20. kvě 2022

17 měsíců a něco... A to po rehabilitaci... Byla to naše poserka...🤣

krisstina93
20. kvě 2022

Oba synové běhali před rokem. Kolem 11 měsíců, na den přesně to nevím. Začali si stoupat v 8 měsících u nábytku a v postýlce, v 10 měsících obcházeli nabytek a v 11 měsících si troufli do prostoru.

terkync
20. kvě 2022

@marie_nn syn v 18m a dcera v 16m 👍 každé dítko má svoje tempo. Na jakýkoliv pohyb sem měla obě děti strašně líný 😁

nikol125
20. kvě 2022

Od 8 mesicu stala a v 11 zacla chodit

klaari
20. kvě 2022

@marie_nn obe 18 mes, a dnes jsou to nejrychlejsi atleti, nic to neznamena...cim dyl lezou tim lepe na zada.

kosi_cek
20. kvě 2022

@marie_nn většinou je to tak za 4-6 měsíců, co se začnou dětičky stavět, jinak mě jedno dítě začalo chodit těsně před rokem, jedno těsně před 1,5 rokem a ostatní děti kolem 14.-15. měsíce, což je tak průměr..Ted očekávám, že se mi rozchodí nejmladší.během 1-2 měsíců, byl mu rok, ale uvidí se, někdy se dítě jeví, že už to bude každou chvíli a nic a jiné zas dokaže překvapit..

fouskovi
20. kvě 2022

@marie_nn starší okolo roku zato mladší v 7 měsících stal od 8 měsíce obcházel nábytek a v 19 měsících běhal po kuchyni

andelka
20. kvě 2022

Všichni tři začali chodit sami v průběhu 15 měsíce. Obcházeli určitě od roka.

drakenn
20. kvě 2022

V 9 měsících oba. Bez obcházení, rovnou do prostoru.

luckawm
23. kvě 2022

@mysh_me to rada čtu 😁🙈 naši malé je 16m a zatím je na tom asi stejně jako vaše a zatím to nevypadá, že by se pustila a šla sama.

mysh_me
23. kvě 2022

@luckawm to mate jeste cas. Nejdriv obchazi jakoby bokem, pak se zacne natacet smerem kterym jde, a pak uz se pry kazdou chvili pusti a pujde 🙂 nekdy zustane stat bez opory, treba kdyz drzi hracky v ruce… a tim zjisti ze to jde a muze se pustit. Jako me vzdy fyzio hrozne uklidnuje, ze vse je v poradku, ze neni pozde a jde to tak jak ma 😀 ale musim rict ze i kdyz jsem se proti recem typu “a nemela by uz…?” obrnila, tak me taky obcas zasahne, kdyz potkame nekde dite o pul roku i vic mladsi a to chodi jako by se nechumelilo…

pavcatko
23. kvě 2022

Dcerka se v roce jen plazila a seděla,ve 14m běhala a lozila ..Synek zacal chodit sám také ve 14m ale až teď v 17m si je jistý a běhá jak drak ..to 18m nás pediatr třeba chůzi vůbec neřeší

luckawm
23. kvě 2022

@mysh_me to chápu, taky se uklidnuju, ze má čas a vše je ok, ale už bych chtěla aby chodila no 😂. Js čekám další takže je pro mě náročné ji pořad někam zvedat a nosit apod. Nám teda včera udělala par krucku. Když ji někde postavim v prostoru aby byla stabilní a pak před ni kousek couvnu tak ke mě dojde. Udělá tak 3-5 pidi krucku tak doufám, ze už se odhodla. Ona se ale hrozne boji. Bála se i lezení a začala až v 11m 🙄🙏.

emillyhk
23. kvě 2022

@luckawm Ten náš bobek už se taky odhodlal, ujde tak metr, metr a půl 👍

luckawm
23. kvě 2022

@emillyhk tak to Kaja ne 😁🙏. Musí vidět ze k ni mám natazene ruce a chystám ji. A jsou to fakt pidi krůčky takže metr to ani nedá 😁🙈

veruuu_kubesovic
23. kvě 2022

15m a 11m

Strana
z2