Kdy začaly vaše děti chodit? Utěšte mě zkušenostmi!
Ahoj , potřebuju utěšit , kdy začaly vaše děti chodit . Malé bude v pátek rok a nic , jen za ruce jde směrem ke mě ,ale jinak sama zkouší stát , ovšem známé syn je o měsíc mladší a už chodí sám , Sousedovic dcera je starší asi jen o dva dny a už taky chodí a naše pořád nic , jen pořád poslouchám už vaše taky chodí ? Kdy už vaše bude chodit .. Tak potřebuju útěchu že některé děti chodí dýl . Děkuji
První v 15 mesicich, druhe v 16,druhe dokonce se teprve v roce naucilo lezt po čtyřech (podotykam, zdravé dítě, i jsme řešili s neurologem a ten pouze podotkl, ze je naprosto zdrava a ze ma pouze svuj čas)
Nejstarší chodila v 9ti měsících, prostřední chodil ve 13ti měsících, nejmladší je 13 měsíců a k chození se ani trochu nemá 😀 Zatím ani nestojí bez opory
@izz76 chodicí bezmozek, to.je trefné 👍😂 Taky jsi měla čtyřměsíční lezoucí bezmozek?
Kluci oba kolem 10 měsíců... Oba od 6 měsíců seděli, lezli po čtyřech a obcházeli nábytek 🙈 a nebyla to žádná výhra ☺️🙈 každý má své tempo 😉
Ve 13 měsících. Během týdne se komplet rozchodila bez nějaký pádů atd. Nemusíte se obávat, do 18 se plazit nebude. 😉
Syn v 11 měsících, dcera ve 13,5 měsících. Soutěž o to, jestli dítě předběhne první rok mi přijde absolutně nesmyslná.
Syn v necelych 13 mesicich, dcera ma 15 mesicu, ujde par krucku mezi gaucem a stolkem nebo mezi dvema lidmi, tak cekame, kdy uz se vyda na delsi trasu 🙂
Kolem roku a půl. A vodit za ruce se nemá.
Starší začal chodit v týden před dokončením 18m. Mladší v nějakých 14-15 m... V roce chodit je nezdravě brzo. Nevodit, nezvedat, neurychlovat! Naopak nechat co nejdýl lézt. Lezení je fakt důležitý pro vývoj mozku a kolikrát lezeme na zdravotním tělocviku i s dospělejma, protože je to důležité cvičení...
Můj zážitek: kluk je narozený na začátku července. V květnu jsem musela několikrát přijít do školy kvůli maturitám. A kluk si tam špacíroval po těch dlouhých chodbách, moc se mu to líbilo. Navíc byl (vlastně stále je 🙂) velmi drobný. Takže já jsem poslouchala, že to není normální, aby takhle malé dítě chodilo. Dokonce jsem dostala radu, ať s tím něco dělám 🙂. Nevybereš si.
Obě děti v desíti měsících. Neteř ve dvanácti měsících. Můj táta ve dvou letech. To fakt nejde srovnávat.
Ve 14 měsících první odvážné kroky v prostoru, ale nějaká delší chůze později.
První syn až téměř v 18ti měsících, druhý syn od devíti měsíců sám stojí, ale když se může oprit. Už se jednou rukou pouští, za ruce kroky dělá. Takže počítám, ze do roka chodit bude
Oba v 15 mesicich.
Všem děkuji , já to nesrovnavam , ona je docela živel ,což je hlavní , že je zdravá, jen je to takový blbý to poslouchat .
Uvidíme kdy to stihne ta naše .
Presne ve 14,5 mesicich. Nenechte se rozhodit!😊
Nevím už ani, kolem 15 nebo 16 měsíců asi, všechny tři. Můžeš být v klidu. Jasně, kamarádčina dcera od 11 měsíců, ve 13 měsících už běhala... A co? Nic to nevypovídá o inteligenci dítěte nebo o budoucích pohybových schopnostech. Natož o (ne)schopnosti matky 😀
Nesrovnavej. Limit je tuším do roka a půl. Já mám opačný extrém. Obě děti staly na dvou v půl roce, v 9 měsících chodili. Každé dítě je jine
První syn v 10ti měsících, druhy ve 14ti měsících
Na konci 15 měsíce a je úplně normální, ale chápu te . Já taky byla nervózní.
Oba skoro ve 2 letech, syn nedonošený, mladší donošená. Důležité je lezení.
Ja te uklidnim, moje zacala samostatne chodit ve 21 mesicich. V 10m si sedla, v 11m lezla (do te doby se jen plazila), ve 14m se zacala stavet a par mesicu na to i obchazet nabytek. Tech nekolik mesicu kdy obchazela, ale neumela se jeste pustit do prostoru, bylo fakt nekonecnych, bylo videt ze by i chtela uz nekam jit, ale neslo ji to. Ale byli jsme teda celou dobu sledovani fyzio a rehabilitacni doktorkou, sledovala jestli dela spravne pohybove vzorce a nema nejakou vadu. Vse bylo vzdy normalni, zadne cviceni ani jina opatreni jsme nemeli.
Dcera samostatně chodí od 14ti měsíců 😉. Chodila dlouho za ruku a nebyla si stále jistá, tak aby se pustila. Nenutila jsem ji. Pak začala sama par kroku ke mě doma, jak zjistila, ze to vlastně už jde tak vyloženě behala 🙈.
@martinka_33 To ne,začala lézt v 6m,hned se i sama posadila v 7,5mesicich uměla stát bez opory a za dva měsíce už sama chodila 😅 Tvoje dítko lezlo už ve 4m?
@izz76 Jo, a byl to opruz, všade padala, několikrát z postele, protože postýlka byla sprosté slovo, spala s námi tak jsme nakonec museli ohradit postel te všech stran, protože mozek nedokázal pochopit že na konci postele je propast 😅
Mě začal malej chodit na 11 měsících ale kdyby to bylo dýl, nezlobila bych se 😅 takže jak psaly holky výš, užívej si to, přijde to ze dne na den a pak už si opravdu v klidu nic neuděláš 😊
Ono těchto řečí se ještě naposlouchas... Dudlík, plenky, kdy půjde do školky, proč tak brzy nebo pozdě... Nevybereš si 😄
@jako_mala_holka taky pravda .. dudlík teda nechce od narození .. max na spánek a ani to někdy ne .. plenky se snažím sama odnaučit 🤣 zatím docela úspěšně ...

Každé jindy,starší byla výjimka a chodila opravdu sama už v 9,5mesich,není to žádné štěstí mít chodící bezmozek😅 mladší byla pravý opak a rouchodila se až mezi 13-14mesicem. Každé dítě je jiné,znám děti které chodila až v těch 16-17m. Důležité je aby dítě v roce lezlo,pak je vše v pořádku.