Když nesnáším mateřskou - co jste dělaly, abyste si to užily?
Nadpis je jasný. Najde se tu taky někdo, kdo to prostě nesnáší, být "doma" 24 hod. s dítětem? Syna miluju, ale zrova dnes jsem si uvědomila, jak mě hrozně nebaví chodit každý den po parku s nosítkem/kočárem, nesníst si ani ten oběd (natož v klidu), být bez lidí, hrát si celej den ty tři hříčky, které syn umí atd. Jak to děláte, abyste to nejen přežily, ale i si to trochu užily? Nebo tedy aspoň přežily? Klidně si můžem psát SZ 🙂
@bayt no svete div se, moje dcera od narozeni jedla v noci max jednou kolem 3 většinou, a od 3 mesicu vůbec 🙂 ale nechapu proc bych do jejicho pul roku chodila nekam bez ni, kor po nasem ezkem porodu, když jsem se pul roku davala do kupy. ale materska není jenom po dobu kojeni, teda u vetsiny lidi 🙂
@cokoladovakocka To musí být nářez, jsi dobrá, že to zvládáš a vůbec se nedivím, že toho máš plné zuby. Bez pauzy to nevydrží nikdo. Zkoušela jsi to s partnerem řešit? U nás tedy funguje předávka skoro hned, jak muž přijde z práce, dceři se věnuje hodně.
@ai30 No nechci aby to vyznelo, ze je malej narocny dite, to asi neni. Kdyz jsme ve spolecnosti lidi, ma novy podnety, tak je vetsinou to dite, na ktery se smeje cela tramvaj. Teda 45 min sedet na kafi by rozhodne nevydrzel, to ne. On je vlastne dost hodny a sikovny, je mi lito, ze mam takovou ponorku.
Priznejte se, taky vam nekdy vadi dite uz svoji pritomnosti, kdyz treba knoura celej den? To sem zrala ho zavrit do postylky a utect 🙂
@pinkyy http://klubik.eu/ Kdybyste se někdy chystaly, klidně se ozvi a můžeme se tam sejít ;)
@bayt holkám je 3 a 6. Chodí od 18m do školky. S větší jsem chodila normlane prezencne do školy, měla lahvičku od mě děly, kojila jsem obě do roka. S mladší jsem byla lehce přes rok čisté doma. Teď je to super v týdnu po práci chodíme občas na výstavu, hodně ven, běhat prostě jsou obě kompetentní nají se v restauraci jako lidi je to s níma děsně prima.
Jako je fajn mit brigadu ...treba vecer 🙂 to mam ja ...o vikendu az do noci delam servirku na svatbach 🙂 ...jinak proste vyletovat ...to co bys chtela delat kdyz se pak sedi v praci a nemuzes ...takze koupak, prochazky, vylety i nekam dal, klidne na cely den 🙂 nakupy , kamosky , kaficka, 🙂 jako ber to tak ze to strasne rychle utece a ze to jsou jen 2-3 roky z tveho dlouheho zivota ktere mas moznost byt s ditetem 🙂
Taky z toho nejsem uplbe hotova ale kdyz to beres jako moznost vstavat ( nebo si lehnout na zem s malym kdy chces, jit kdy a kam chces ( v ramci moznosti) ...co mi vyhovuje je ze proste nic netesim ...neresim ktery je den ...kolik je hodin nic 😁... Ja uz teda materskou nemam ale tim ze delam jenom o vikendu + obcas vecer pres tyden mi to porad tak pripada 😜
@veronicka89 Víš co, dnes jsme si udělali program, dopoledne se celý zabilo cvičením s ostatníma dětma, odpoledne jsme taky někam šli. A fakt ten den byl o stoprocent lepší!
@bayt To mám velkou radost 🙂 Já byla dnes s tou mladší ve stromovce a pak na Design bloku, starší je u našich, tak jsem měla bezva opušťák 🙂 Hledej si klidně takovéhle aktivity, máš výhodu - máš jen jedno dítě v kočáře 🙂
@sudylichozrout Spíš na břiše :D Popravdě já bych asi chodil asi víc ven. Možná je problém v tom, že jsem nevyspalá, utahaná a fyzicky už to nedávám s ním chodit celý dny
(s jedenácti kily) na břiše. Už se těším na kočár, byť má svoje nevýhody. Jo a Design blok bych si teda dala líbit!
@bayt Tu únavu úplně chápu. Já jsem před nedávnem už kočár zaklidila a jen nosítkujeme. Byla jsem nadšená, jak je to praktičtější, jak si na to moje záda už zvykly a jak většinou ani nevím, že ho na sobě mám... Ale pak jsem zjistila, že když ho nosím několik hodin denně, tělo začíná protestovat. Bývám nakonec tak ztrhaná, že když je po ruce manžel, někdy ho poprosím, aby mi malého přenesl třeba do vedlejšího pokoje. Ten se tomu nasměje :D
@jenny91 Jo jo já miluju dny, kdy vrazím dítě do nosítka manželovi a mám hodinu a půl klid. Bohužel jich moc není....Musím říct, že já třeba i z toho nošení docela cejtím kolena (je pravda, že jsem je ale neměla nikdy úplně vpořádku)- Takže tě naprosto chápu. Nošení mě otravuje nejvíc, ale malej kočár nesnášel. Naopak společné spaní mám ráda....
@urtica @bayt Manzel dela sluzby, casto i mimo misto kde bydlime, takze tam pak spi - kdyz ma den volna, nebo obcas vikend, jede hned domu a snazi se zapojit, co to jde, jenze kdyz treba fakt toho moc za tech 5 dni nenaspal, ani fyzicky nezvlada mi pomahat (ale i tak se snazi co nejvic). Intenzivne hledame nekoho na hlidani, ale bydlime - ani se tomu neda rikat vesnicka - tak blbe, ze z vetsiho mesta je to k nam hodina cesty, to si nemuze dovolit nekoho platit, a v miste nikoho nemuzeme najit. Chceme se i prestehovat, ale je to vazano na manzelovu praci, takze driv jak cca konec 2019, pulka 2020 to nepujde..navic se nam ted nedavno rozbilo druhe auto, takze do centra mestecka na kafe to mam 7 km pesky, do kramu 3 km. Uz fakt nemuzu..bavime se o tom s manzelem, ale moc reseni to nema - muzu se max nastehovat k rodicum, ale to bychom se s muzem nevideli vubec, navic bychom se asi u nasich pozabijeli, tak jsem to zatim odmitla. Obcas prijede treba tchyne, to moc pomuze, ale nejde to casto...
Zmena prace u manzela byla taky v diskuzi, ale jsme na nem zavisli a ja nechtela jeste dceru davat do jesli, a mne materska konci v jejich 9 mesicich, takze pak pribyde obrovsky vydaj za moje zdravotni pojisteni a celkove me "ziveni". Ne ze bych toho tolik potrebovala, ale chapete mne - proste uz nebudu mit od statu vubec nic.
No, tak jsem si postezovala..kdyz to ted ctu, zni to desne! Tak se prosim nezlobte, ja mam uz asi fakt krizi.
@cokoladovakocka Vůbec se nedivím, že máš krizi - mně se na mateřské rozjela deprese, a to jsem měla objektivně mnohem jednodušší..držím palce, ať to ustojíte
@bayt Tě utěším, mě aktuálně vadí děti už 10 minut po vzbuzení. Manžel je pryč na celý víkend, já mám zrovna nejkritičtější část měsíce (PMS) a děti si ráno vymyslely palačinky, což znamená, že mi celou dobu lezly pod ruce, jestli už to je. Jo a starší azs něco chytil ve školce, takže už zas kašle a fňuká.
@cokoladovakocka No já se ti teda nedivím, že sis postěžovala a že máš krizi, zní to fakt děsně, ale fakt :( Vím sama, že to jediný co mě některý dny zachrání je to, že přijde manžel a upíchnu mu dítě aspoň na tu půl hodinu a třeba se najím a tak. Přiznám se, že na tvém místě bych snad byla u těch rodičů a tchánovců - třeba týden v měsíci u jedněch, týden u druhých? Zbytek doma? Taky jsme často pryč, u našich nebo i u mojí babičky, je to hned veselejší. Co se dá tam, kde bydlíš, dělat?
@linbrno No jo, jenže když člověka štvou tříletý děti, s tím se tak nějak počítá, ale mimino?:D Navíc u mě je úplně znát, jak to je vázaný na únavu. Dnes mě nechal manžel trochu dospat a jsem nadšená z každýho prdu, jak už malej ukazuje, že už napodobuje různý gesta atd.
@bayt Kolena taky začínám cítit. Já obecně nošení miluju, akorát z toho už začínám být vysílená... Malýmu kočár úplně nevadil, nějakou dobu v něm vydrží... Ale pro mě je to nepraktický, když se táhnu s kočárem, nestihnu ani vlakový přestup (musím výtahem a na to tam čas není), a nakonec to stejně dopadne tak, že víc než půl cesty ho stejně musím nést, protože ho kočár přestane bavit. Takže ve výsledku jsem ho pak nosila a ještě vláčela kočár k tomu :D
@bayt Ja nekdy vecer ulozim dceru a pak brecim..neda se tu bohuzel delat skoro nic. Jsou tu nadherny lesy a louky, muzes byt venku v prirode - coz jsem byla cely leto - to je nadhera, prochazky, piknik venku. Muzes cca tech 7 km co "centra" mestecka do kavarny, kdybych mela auto a hlidani, tak je tu dosazitelny tak 20 min plavecky bazen.
Mozna mas pravdu..s tema rodicema.. mozna na zimu, protoze vubec nevim, co tu budu cele dny delat...s nima neni zadny konflikt nebo problem, jen se pak trosku mackame v byte a tak "normalne" si lezem na nervy...Ono to bude znit divne, ale ja jsem i rada doma, jako u nas, jen kdybych mohla vypadnout..nebo mit trosku cas pro sebe. Jako ja ctu treba, vecer, nebo varim, to neni tak, ze cely dny sedim a brecim, ze to mam tezky, ale jsem dost unavena a vycerpava me i to nemit chvilku klid na nic..
Napada te neco, co muzu delat, kdyz jsem sama a kolem nic moc neni? Dceri je 7 mesicu, zadna "hra", co by mela "smysl", s ni jeste delat nejde...ale treba vas neco napadne? Nebo co vam jeste pomaha nejak z ty "depky"?
@bayt jo, k ty unave jeste - to uplne chapu, mam to stejne. Staci, ze manzel chvili pohlida, nebo mama, nebo tchyne, muzu se dospat, nebo se v klidu najist a dat kafe a mam uplne jinej pristup..
@cokoladovakocka Tak když má malej náladu a já taky, tak jak už je starší, tak si celkem vyhraje - na schovku, házet věci do nějaký nádoby, hledat věci třeba pod dekou, na honěnou, ale zásadně abych dělala nejlíp opičky já, takže s věcma házet, podávat mu je, pojmenovávat.... Má rád knížky, tak si to prohlížíme. Malýmu bylo čerstvě 9 měsíců, ak chci říct, že to netrvá dlouho a budete tam taky. Miluje plavání, jezdíme jednou týdně plavat, ale to chápu, že bez auta u vás asi nejde. Ale co jednou týdně taxi? Je v tom bazénu i plavání pro mimina?
No jinak včera jsem šla teda na procházku, ale udělala jse si do hrnku kafe a hned to bylo trochu optimističtější. Taková kavárna venku. Ale ně se to radí blbě, že jo 😃 Páč z té zimy mám taky depky.

@radka8888 a kolik je holkam? Diky za prispevek!