Kolik vám je při porodu 3. dítěte?
ahoj maminky,
mam dve uzasne holcicky, ale posledni dobou mi hodne lita hlavou myslenka na cislo 3. Jen si rikam, jestli na to uz nejsem stara, je mi 32, brzo bude 33, male je teprve 1 rok, chtela bych jeste pockat, ale kdyz cekat jak dlouho?
V kolika letech se narodily vam vase deti? jak zvladate nespava miminka? kdyz uz jsou vetsi, jak zvladate pubertaky? neumim si predstavit mit doma 15leteho divocha kdyz budu mit 50... delam si zbytecny obavy?
@kaacka to mně přijde teda fakt moc, aby ti doktor cpal antikoncepci, když ji nechceš, a "zakazoval" těhotenství, pokud není nějaký zdravotní důvod. Přece věk sám o sobě není důvodem. Pokud nemáš zdravotní komplikace, tak si skutečně nemyslím, že by tě měl bojkotovat počet křížků. Takhle z toho tvého zkráceného líčení mi přijde spíš důležité pořádně to probrat se syny, jelikož jak věkově tak asi i z hlediska barvy pleti si myslím, že by to pro ně mohlo být docela obtížný. Každopádně přeju, ať se rozhodneš ke spokojenosti celé rodiny a držím palce.
@kaacka mám dceru teprve 3,5 letou a je mi 38. Moc ráda bych ještě jedno dítko, ale partnera k tomu ještě nemám 🙂 Doufám, že se ten pravý brzy objeví a kolem 40 ještě jedno bude. Být tebou, tak nevahám. Tvému partnerovi by to jistě jednou bylo líto a pokud vám to tak klape, bylo by škoda nezažít opět vše co k rodině patří. Doktor má na jednu stranu pravdu, ale drží se hlavně teoretických formulek z fakulty. Mám okolo sebe hodně kamarádek, které rodily okolo 40, jednu která rodila první dokonce v 39 a vše bylo naprosto fyziologické. Záleží jistě na zdravotním stavu ženy, ale podívej se kolik 25 tek má problémy s otěhotněním a průběhem těhotenství i porodem. Navíc by mě vadilo, že mě doktor nutí antikoncepci. Já ji nikdy nebrala a můj lékař to naprosto respektuje. Známá gynekoložka říká, že dítě tak do 42 let ok, pak už je prý žena unavenější při zvládání miminka 🙂 Držím palce ať jsi brzy v očekávání a závidím toho pravého 🙂
Čekám třetí a je mi 31. Prvního syna jsem měla ve 20 a druhého ve 24.
me je 32 a mam jednoho synka. mrzi me , ze jsme nezacali dřív a bojim se, ze stihneme uz jen jednoho prcka-- kvůli predcasnemu porodu, mam počkat, az se telo da dohromady a bohužel mi opet hrozi predcasny porod. no, třeba budou dvojčata 🙂)
@janesafari Gratuluju, že se povedlo! 😉 Ať jde vše hladce 😉
já bych spíš brala to, jak se člověk cítí. já mám 31 let, vždy jsem si přála mít 4 děti. Kdybych měla jiného chlapa(ten můj se moc nezapojuje) a kdybych měla děti dříve (tj. první dítě tak v 18 a ve20ti), tak jdu klidně do dalšího dítka. Ale mám zdravý páreček, tak nechci nic riskovat. Ale když jsem byla s posledním dítkem v poradně, chodily tam prvorodičky ve věku 35 a výše, takže myslím že záleží jak se žena cítí.
První syn v 18ti, druhá dcera ve 36ti a třetí dcera ve 40ti a úplná pohoda!!!!
I když je velký rozdíl mít dítě kolem ,, svižné dvacítky,, a ,, pomalejší čtyřicítky,, ale když je dobré zázemí a pohodová rodinka, jde vše. Do čtvrtého bych ovšem už nešla, na to jsem unavená 😀 .
první ve 22. druhé ve 32 a třetí ve 34
Holky diky za podporu. Jsem rada, ze pisete. Moje rodina (rodice...) se tvari, ze by mi to mohlo stacit, ale nejak citim, ze mi to asi nestaci. Sice jsou kluci divocaci, ale kdyz je vidim jak si hraji a obcas i dokazou chvili pohlidat sestrenky, tak si rikam, ze to pujde. V hlave mi ted strasi jeste financni bubak. Myslim, ze kdyz odejdu na materskou, pak me zamestnavatel nebude chtit zpatky... Bezna praxe u nas.. To se jeste uvidi.
Doktor je protivny, strasil me odberem plodovy vody. Je to chudak... Tak jsem mu rekla, ze jsem na tom uz byla s prvnim ditetem, ze vim o co jde 🙂 Asi utrel... 😖 😀
@kaacka Já měla třetí dítě ve 35. S gyndařkou jsem to řešila, jenže já jsem byla po dvou císařských řezech, takže tam to bylo na místě. Jinak jsem díky věku spadala samozřejmě do rizikovějších tabulek, ale všechna vyšetření jsem měla v pořádku a i kdyby mě někdo posílal na odběr plodovky (na což máš po 35 nárok zdarma), tak bych stejně nikam nešla 🙂
Jinak rodila nereagovala moc příjemně, ale teď jsou z naší nejmenší samozřejmě úplně poprdění 🙂
@kaacka myslím, že kluci to jistě zvládnou, jak někdo zmiňoval nějaké odlišnosti, tak mi to přijde jako zcestné. Jediné co bych asi řešila je ta práce, ale pokud děláš v oblasti, která není příliš specifická, tak najdeš jistě dobrou práci jinde. A taky bych asi změnila gynekologa, co vím od kamarádek, tak jejich věk doktoři nijak zvlášť neřeší, takový prudič 😝. Já jsem tedy na plodové vodě byla, kvůli tripltestum, ale dnes jsem už získala jiný pohled na věc. Při prvním těhotenství je člověk ze všeho vyjukaný a nechá si od doktorů ledacos nadiktovat. I kdybych byla těhotná ve 40 na plodovku už bych nešla, ani na předešlé screeningy. stačil by mě podrobný uv okolo 18 týdne. Plodovka mi dnes přijde jako neetický zásah a navíc je poměrně vysoké riziko potratu. Genetika je dnes dobrý byznys jak říká můj gynekolog.
@melodygirl Co se prace tyce, tak bohuzel moje vzdelani i praxe potrebuji trochu uzsi kruh. Tady v tomto kraji muj obor neni zrovna moc vyhledavany, takze jsem rada i za tezce pohodnocene misto. Spis jsem uvazovala o nejakem dovzdelani, abych mohla delat i jinde, treba 🙂
Na plodovce jsem tenkrat byla, to vis, taky vyjukana, jestli dite neni s vadou, ale kluk se nakonec narodil hrozne veliky a oba jsou doted porad vetsi nez vrstevnici. Snad jim to vydrzi a budou aspon cahouni 🙂 Na doktora asi kaslu, pujdu normalne na prohlidku a jen jestli mi zase bude vnucovat antikoncepci, tak mu zase reknu, ze bych rada si jeste nechala volne "ruce".
Ted mam teda ruku v sadre a ceka me jeste jeden RTG, ale treba pristi mesic nebo ten dalsi 🙂 Prala bych si slecinku, moje teorie - pred ovuaci 2 az 3 dny - uvidime, jestli nebude moje teorie zase zcestna 🙂 😅
první v 19 druhé v 25 a třetí 27 🙂
první 24,druhé 25 třetí 27
1. dceru jsem měla ve dvaceti, syna ve 23 letech a naši nejmladší týden před 44. nsrozeninami ☹ 😵 .
.
prvni jsem mela ve 20....druhe v 35, treti v 37 a ted ctvrte bude v mych 39 😀 - ja se tak necitim je to jen vek a cislice a mam ten dar ze to na me neni ani videt...🙂 jak vek tak i dlouho tehu 🙂 vsem preji at se brzo zadari nebo uz krasne tehulkovani
Jestli bude vše v pořádku, tak mi bude 28, první 24,druhé 25 (a mimoděložní 22)
Je mi 34 a čekám třetí. Netvrdím, že si připadám jak kdovíjaká mladice, ale chlapa jsem poznala v 27, v 28 svatba a první dítě v 29.
1. 30
2. 33
3. 34
čerstvě 29, 30 a 32 a definitivně končím...Máme za 4 roky tři děti a to mi už stačí 🙂
První dítě -- bez měsíce 33
Druhé dítě -- 35
Třetí dítě -- 37
Čtvrté dítě -- 39
Nemám srovnání jaké by bylo mít třeba dítě ve 20, ale nepřišla jsem si jako "starší" matka. Prostě to tak bylo, že jsem manžela potkala až později, tak jsme se pak do toho obuli 😀
1 dítě 24, 2 dítě 28, 3 dítě 32 🙂
1. 28, 2. 31, 3. 33. Začala bych dřív, třeba by moje tělo pak zvládlo i čtvrté. 😉
1. 21,2. 25,3. 41 🙂 Ale na starou maminu se opravdu necítím.Naopak,třetí těhu,i když neplánované,si opravdu užívám 🙂.Dcera je už dospělá,syn téměř taky,ale jsou pořád s námi.Ve 39 letech jsem poznala toho pravého,takže jsem se mimču ani svatbě nebránila 🙂
Jo, hlavně tatínek je z Adušky paf (u nás je to tatík od všech tří, 27. máme 30 let od svatby).
Adélka je zlatíčko, strašně hodná a šikovná 🙂 😵 .

První dítě jsem měla v 31, druhé a třetí 34. Doktora bych se neptala, jestli mi těhotenství posvětí, sama vím, jak se cítím. U mě je to ale konečná, dál nejdeme. 😀