Kouše mě při kojení - odstavit ji? Neumí usnout bez prsa

pisisvori
11. kvě 2015

Ahoj. Dcera mě před 2 dny začala při kojení kousat. Starší to za 15,5m nikdy neudělala. Večer doteď usínala u prsa...hodně přes den spala, takže se jí moc nechtělo spinkat...napila se normálně a začala blbnout v posteli a pak když jsme jí dala zase k prsu, aby si u něj usnula tak mě kousla....to udělala ten večer několikrát....vždy jsme jí odendala a řekla au a nee. Usnula při nošení až po 2 hodinách. V noci a další den to bylo dobré a dnes dopoledne taky....po obědě zase u kojení začala kousat. A teď večer znova, přestože spala jen do 2 hodin odpo a byla ospala tak usla až po hodině a to v náručí za hrozného křiku☹☹.
Už přes den skoro nechtěla MM ještě před 3 týdny a krásně jedla, kojení měla vlastně jen večer a v noci 2-6x...pak přestala jíst a teď ještě tohle☹.
Co s tím? Odstavit? UM nechce (ale první taky nechtěla a po odstavení si ho druhý den vzala). Jak jste po odstavení uspávali, když byly mimča zvyklá na prso? Ty poslední 3 týdny nemá žádné jiné mléko než MM...kaše přestala jíst před měsícem a půl, teď před těmi 3 týdny i jogurt...

zo_ja
11. kvě 2015

Nepíšeš věk dcerky. Třeba u nás kousání bylo, když akutně rostly zuby, asi jak to svědilo. Zvýším hlas - jasné varování, ještě jednou, pak odpojím. Když to nepomůže, jedno dítě stačilo dvakrát opravdu symbolicky plácnout přes pusinku a už to nikdy neudělalo - šlo o ten psych. efekt, jiný jsem myslím jen odpojila a nedala, až za delšé chvíli, tak se naučilo. Žádný matky savců si nenechají líbit přespříliš a oženou se, jak jinak to má mládě pochopit, že už je to "přes čáru"?
Když přešla ta akutní fáze zubů, tak to zase bylo ok. Zase jak který dítě, nektěrý to mělo ca 3 dny, pak zas až s nějaýma dalšíma zubama, další to mělo víc dní, pže tomu rostly zuby blokově třeba 6 zubů zaráz a pak asi 8 zaráz. Kousat se nenech, kojení bych se nevzdávala.

pisisvori
autor
11. kvě 2015

@zo_ja dceri je 10m a zuby asi musi rust, protoze ma 2 dolni jednicky od pulky unora a od te doby nic. Taky jsem jinjemne placla, kdyz to dnes zavala delat a vzdy ji odendam okamzite od prsa. Nekdy nereaguje jindy zacne bulet a kdyz jsem ji dala za chvili znova tak zase zacala. Zkusim calgel pres den.

honzulka
15. kvě 2015

@pisisvori taky mi to malá dělala a odeznělo to.Lezly jí zoubky,tak jsem jí před jídlem namazala dásničky a bylo to lepší..Pak chytila mores,že se mi od prsa odtahovala v psrem v puse.. 😝 to bylo taky zajímavé.. 😀

naomi6
15. kvě 2015

@pisisvori Já bych zatím neodstavovala. Počkej a uvidíš, každé dítě zkusí kousnout. Náš malý to taky občas zkusil, ale přestal to dělat. Držím palce 😉

silvapokorna
19. kvě 2015
Uživatel silvapokorna je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od silvapokorna.

Taky bych ještě neodstavovala, pokud ti nevadí kojit dál. Jen jí dej jasně najevo, že kousnutí ne. Můžou to být ty zoubky, nebo prostě blbne a zkouší, co si může dovolit k mamince. Určitě jí nechávej prso, když kouše, jednoznačně ne. A nech delší čas, než jí znovu prso nabídneš. Něčím jí zatím zabav 🙂 Snad brzo pochopí, že bez kousání prso dostane, s kousáním ne. Nebo se ti sama takhle odstaví. Držím palečky. A zkus kouknout, nahmatat, zda nemá bolavé dásně a nejsou to ty zoubky. Ať je to dobré 😎

pisisvori
autor
19. kvě 2015

@naomi6 prvni dcera to nikdy nezkusila. Byla kojena do skoro 16m a zuby mela od 7m.

pisisvori
autor
19. kvě 2015

@silvapokorna samozrejme ji jasne ukazu, ze to ne! Pres den uz ji nekojim, protoze to kouse porad. Vecer jednou jo, 2x ne a pak zas. Nekouse jen kdyz uz skoro spi a v noci. A kdyz kouse tak prso nema a nemuze usnout a me to teda dost vadi, ze jeden den usina 10min a druhy 1,5hod prestoze pred den spala i vstavala stejne. Mam i starsi dceru a nevhci, abx vecer prosedela sama u televize. Manzel chodi z prace v pul 8 nejdriv. Spi uz jen jednou za den od asi 10.15 do 12.15 a kdyz pak usne jednou v pul 7 a jindy pred 8je to naprd. Nemyslim si, ze by bylo kojeni pro dite okolo 12m nejak dulezite, zachovat bych ho chtela jen z praktickeho duvodu, ze je to nejjednodussi v noci. Na druhou stranu spoustu deti stejne jako moje starsi, kdyz se odstavi zacnou spat celou noc. No uvidime, jeste chvili vydrzǐm. Zuby to asi nebudou myslim, ze se na ne jen vse svadi. Pred 3 tydny nejedla, mela 2dny teplotu, katdy rikal zuby a 3tydny oryc a zuby nikde😉.