Kšíry do postýlky na spaní.
Ahoj,
tříměsíční dítě se nám začalo obracet na bříško. Samozřejmě ještě neumí zpět, a tak nám začalo období neustálého kňourání, protože chce z důvodu únavy přetočit zpět. Bohužel to dělá i v postylce -ŮUbl.
@veronikav31 No, asi takhle. Pokud mas dite, ktere jakmile polozis do kocarku vyskoci jak na perkach na vsehny ctyri, pripadne se jeste opre rukama o bok kocarku a kouka s ocima navrch hlavy ven, tak ho proste vleze do sportaku nepripoutas. Nebo pripoutas, ale za cenu place, revu, vztekani. Nevim, proc bych to delala, kdyz muzu dat ksiry a nechat diteti volnost pohybu po kocarku. Ale to uz trosku plevelime diskuzi...
@hanih tazatelka se ptá na kšíry v postýlce,tak jsem na to odpovídala
@agnes_123 jedna rada proti únavě, když nemáš další dítě,tak si jdi jednou denně s prckem lehnout-myšleno,odpočinout, nakopne tě to a v noci můžeš "fungovat" tak,že natvrdo neusneš.úklid,vaření počká. mě se to u druhého prcka taky stalo,že jsem usnula natvrdo a musel mě vzbudit chlap,ale syn byl blicí
@veronikav31 Dotaz jste adresovala mně a psala jste tam (cituji): "proč by sporťák nepřipadal v úvahu? ...", tak jsem Vám taky odpověděla.
@hanih ale první příspěvek patřil tazatelce,tohle už byla reakce na sporťák. naše děti byli taky rychlíci a kšíry jsme neměli, za to aktivní blázny máme doteď...tazatelka myslela,že by si kšíry pořídila na spaní v noci...
@merope Tak já jsem stará prvorodička a vůbec nejsem úzkostná. Monitor dechu jsem nikdy neměla a kameru jsem pořídila až kvůli záznamu v noci, kdyby měl náhodou epi záchvat. Jinak mi přijde zbytečná v bytě nebo nepatrovym domě.🙈 Mě naopak přijdou mladý maminky daleko úzkostnější co mám ve svým okoli. 🙂
@me_druhe_ja Tak mně přijdou úzkostnější v kupě věcí stran hygieny, ale teda aby se něco nestalo, to mám spíše pocit, že jsem já. Ale jo, zase je pravdou, že třeba teď ve vlaku mladý si tam lezl, já v klidu a chlapík vedle na sousední čtyřce, že se bojí, aby se nepraštil o stolek (lezl pod stolem). No, jednou se lehce ťukl, pak věděl a dával si pozor...
@agnes_123 nemyslím to nijak zle co teď napíšu, ale zapracovala bych na té úzkosti... Budou časem horší situace, strach už samozřejmě bude celoživotní... Ale takhle by asi neměl do chodu a péči o dítě zasahovat.. Budete ubližovat sobě i dítěti... A co se týče úvodního příspěvku, co takhle jej oblozit třeba polštáři, aby se nemohl otočit?
V životě by mne nenapadlo dát dítěti ksirky do poslete na noc
Jestli jsi takto uzkostna, poridila bych monitor dechu a dala do hnizdecka nebo kolem ni dala kojici polstar. Nase dcera se sice nezacala takto rychle otacet, ale dlouhou dobu potrebovala mit neco kolem sebe pro pocit bezpeci. A ohledne kojeni a usnuti te naprosto chapu. Ja mam kvuli tomu na posteli zabranu, koupili jsme cestovni, kterou jsme stejne potrebovali, a jsem spokojena. A vlastne jsem se diky tomu naucila kojit vleze a u toho pospavat🙂
@veronikav31 protoze ve sportaku jsou noceny byt v jedny poloze. Ja vozila deti na ksirach v hlubokým kocare do roka.
@merope ja teda nevim, kojila jsem vleze v posteli a u toho spala. Na jedny strane manzel, na druhy zabrana z kojiciho polstare. Naopak mi to prislo bezpečnější nez kojit vsedě, to jsem taky usinala a dite melo mnohem vyssi šanci spadnout.
@jijulka nemusí to tak být,já vozila syna i na břiše, zvednutá a trecha, sporťák v poloze rovně,koukal a bezproblému,to synovi bylo půl roku a zrovna neblil, sporťák měl 3 mesice.

@agnes_123 já vím jak to myslela,pokud nemáš vysloveně městský sporťák,tak se tam dítě vleze i na břicho a bude tam mít volno.