icon

Malá si mě neustále "hlídá". Máte podobnou zkušenost? Jak to řešit?

jana_zofie
21. srp 2020

Ahoj. Poslední 3 týdny si mě moje půlroční dcerka hlídá. Musím být neustále na blízku (případně manžel). Nemůžu ani na záchod, aby nezačala řvát. Ze začátku úplně kontaktní nebyla, pak měla i kontaktnější období, ale toto je extrém. Zažily jste to některá? Jak jste to řešily?

prejeta_zaba
21. srp 2020

Ano, zažily to úplně všechny. A některé jsou rády pokud to přejde nástupem do školy. 😁

lv
21. srp 2020

Separační úzkost, běžná věc

codal
21. srp 2020

Je to normální, já to teda nejvíc zažívám teď, malé jsou skoro dva roky a poslední dva měsíce se ode mě nehne. Tyhle fáze jsou přirozené a vrací se v různých vlnách.

vladienka
21. srp 2020

Separačka, ako niekto písal, opakuje sa to vo vlnách. Neurobíš s tým nič, proste jej byť nablízku 🙂 dcéra má 3 roky a ma chvíle keď chce proste len maminku, príde mi to normálne..

tervi
21. srp 2020

@jana_zofie Kliiid, v pubertě jí to přejde!😉

amazonkajanik
21. srp 2020

@jana_zofie u někoho to přijde dřív,u někoho později. Často se uvádí 8.měsíc. U nás to přišlo s 1.narozeninami 😁
A je jedno,kdo je zrovna na blízku. Když se rozhodne,že chce tátu,tak mě úplně ignoruje a chce za ním. Horší je,když si vzpomene(jako včera,když jsem byla u zubaře),že ho táta už nebaví a chce mamku 😂

jana_zofie
autor
21. srp 2020

Děkuji všem. Na jednu stranu jsem ráda, že je to normální, na stranu druhou jsem právě vytáhla prádo z pračky a věšet jednou rukou zatímco na druhé mám 8 kg není taková sranda, jak když vážila polovinu... (nosítko mám, ale na tu chvíli a v tom vedru se mi do něj nechce soukat 😀 )

janedv
21. srp 2020

@jana_zofie prezily jsme to vsechny, mnohe jeste se starsi u nohy nebo tak.

zmrzlinka
21. srp 2020

Já měla dceru do dvou let na rukou u všeho 😂😂😂 Nosítko a šátek odmítala 🙈

krupka3
22. srp 2020

Je to normalni, jak uz psano vys. My jsme to zazili s prvni dcerkou ve 2 vlnach, pokazde jen tyden az dva, nastesti.

95newmommy2020
22. srp 2020

Nemáme to sice takhle, ale můj brouk(3.2) do nedávná totálně podavaci, mající rad svůj klid, kočárek po směru,nesnasejici nositko. Teď si vybírá lidi, naštěstí ty, které zná jsou v pohodě různý kamarádky, babičky atd. Ale k cizímu už moc nechce, v kočárku chce na mě vidět a v nositku se mu najednou líbí. :D Jo a teď když ho dam na zem, tak se každou chvíli pohledem ujišťuje, ze tam není sám.

jansovad
22. srp 2020

říká se, že to přejde rychleji, pokud jí vyhovíš ve chvíli, kdy tě potřebuje. U nás to bylo jen jedno období (asi bych měla napsat zatím :D ) a trvalo asi dva měsíce.