icon

Malý příbytek váhy. Poradíte?

kjajule
9. črc 2009

Chtěla jsem se zeptat ,jestli je normální, aby dítě mezi osmým a devátým měsícem přibralo na váze jen 90gramů...Nikdy jsme problém s váhou neměli, malej přibíral úplně normálně. Papá pořád stejně, kaká taky...Tak nevím, doktorka nás objednala už za 14dní na převážení, jinak chodíme až po měsíci... Nevím co si o tom mám myslet...poraďte prosím...

lacostina
9. črc 2009

Ahojky, malej od narození málo přibívá, je prý po mě. Drobek. Myslím že nemusíš mít obavy v tomto období se už hodně hýbou a tím pádem ze sebe hodně dostanou energie. V tomto věku už se nenechá trápit hlady (v uvozovkách!!!!), neboj. To dělají jen ty maličký. Kdyby měl hlad bude ti brečet.

kalerat
9. črc 2009

kajule, myslím, že můžeš být v klidu. malej taky v tomto období moc nepřibíral. A neboj, pokud by měl hlad, tak si o jídlo určitě řekne.

hubinka
9. črc 2009

ahoj, naše malá taky přibírá pomaličku a včera nám mudr. říkala, že je to normální, že v tomto období už přibírají pomaleji, tak si nedělej hlavu 🙂

gedgitka.a
10. črc 2009

ahojky mám stejnou zkušennost malej byl plně kojenej do konce 7 měsíce, pak jsme začli s příkrmama a mezi 8 a 10 měsíční prohlídkou mi malej přibral jen 200gr a dr říkala, že je to normální jak se začal plazit, sedět, kolínkovat a pak si stoupat, prostě se víc hýbe, ale pravda i pořádně papá 😀 😀 teď se to zase trochu zvedlo za 5 týdnů přibral skoro 800gr 😀 😉

kulimka
10. črc 2009

Ahoj, tak mi malý přibral za 2 měsíce jen 300g, taky jsem z toho byla v šoku, protože se pořád cpe 😀 , ale už se i více hýbe a jak tady čtu tak je to v tomto věku asi fakt normální. 🙂

julka11
11. črc 2009

Mně malá první 4 měsíce přibírala ukázově, mezi 7. a 8. měsícem přibrala jen 250g, taky jsem z toho byla vyplašená, ale dr. řekla, že je důležité dívat se na dítě ne jenom tak, jak ukáže váha, ale i zda je spokojené, klidné,neplačtivé... A to naše Julinka je, takže už to taky neřeším-ačkoliv bych samozřejmě byla radši, kdyby přibírala více.