Máš dítě? Nikam nechoď, nelez, neotravuj
tak si připadám holky, nevím, jestli se mě laktace vrazila do mozku, ale poslední dobou mám pocit, že všude s kočárkem překážím, mimino je všude nežádoucí (nemyslím operu, nobl, restauraci...tam bych s malým nešla). Poslední rána přišla dnes ze školky,kdy jsem přišla s malou na kroužek a byla jsem s malým vykázána na chodbu, ze tam mám hodinu počkat....nebrečel...spal...přesto vadil...jsem moc přecitlivělá, když mě to bodlo u srdce?
@loafeer mohl by mi nekdo zkusit rict pul slova... No to jste me pobavila 😀 vy jdete do ciziho objektu,kde maji jasne uvedena pravidla,co tam mate dodrzovat a jeste byste si na ne otvirala pusu? Souhlasim s prispevatelkou nad sebou,pak se nedivme,ze se na nektere maminky s kocary divaji lide skrz prsty. Toto je otazka elementarni slusnosti 🙂
@cuma já to neviděla tak dramaticky, proto jsem tam šla...omyl, už tam nepujdeme, abychom nahodou nenarusili seminář téměř cambridgeské úrovně 🙂..... Já teď spíš prsmyslim nad stylem,bkterym mi to bylo sděleno....proč mi to neřekla někde v soukromí...normálně...ale přede všemi rodici a dcerou ??? Komunikace scrodici....to je seminář na který by se měly přihlásit!!!
Já bCh tam s kočárkem nejela, když by byl zákaz, ale opět by mě to zabolelo...nevidím rozdíl mezi kočárkem a invalidním vozíkem....jinak se ty osoby pohybovat nemohou....určitě bych tam přes zákaz nesla, ale zkusila bych možné i nemožné, aby ho odvolali
A co nosítko nebo šátek? Ty se přesně hodí pro tyhle situace, kde kočárek vadí (a umím si představit, že kočárek v chodbě ve školce mezi hromadou přicházejících a odcházejících rodičů a dětí se prostě plete). Jinak nemá cenu to tak řešit a brát si to a zbytečně si kazit náladu...
Někde prostě kočárek zavazí, není pro něho místo. Není třeba si to brát nějak osobně. Řešením je šátek, nosička .
Me asi pred 14dny volali z prace ze si musim vyzvednout a podepsat dokumenty. Casove vymezeno od 13 do 16. Pritel byl v praci a stejne cesta tam a zpet je pres hodinu a bylo to v dobe kdy se malej budil i co hodinu. Nakojila oblekla vyrazila. Kancelar mame v patre a malej jrasne spal. Pozadala jsem kolegyni aby si ke kocarku stoupla, nesahala do nej a ani nikoho nenechala sahat. Je tomama od dvou deti tak vedela presne co mam na mysli. Za 10minut vyrizeno a vedouci se me jeste pta kde mam Jirika. Rekla jsem ze dole v kocarku. Reakce proc ho taham s sebou.odpoved? A to ho mam dat do bazaru kdyz nemam kdo by ho hlidal? Nemluve o tom ze nasledne kolegynedostala za tech 10minut hlidani pod schody vynadano.
já nevím...podle mě malé miminko patří k mamince jako ruka třeba...ano jsou situace, kde miminko je nežádoucí...divadlo, kino atd.....tak tam nejde ani maminka, když nemá hlídání...ale když někde je vyžádována přítomnost maminky s miminkem, není na místě se divit, že tam s ním příjde...to se na mě nesmí nikdo zlobit...dnes už hlídací babičky nejsou samozřejmostí...ja jsem ještě dítě mladých rodiču, chodí do práce, manžel také...
@elu je to o lidech a každý má svůj den blbec. Podle mě ty zrovna jedeš na vlně zhrzené a zneuznalé matky, která má sebevědomí na nule. Ale to přejde. Zase to budeš ty, jen je potřeba se nenechat zastrašit. Ty rozhoduješ, ty platíš a nenecháš okrádat svoje děti o zážitky.
Já nosím děti v manduce a při tom dělám vše jako ostatní neklokanní matky. Naučila jsem se v manduce i kojit a děti jsou v ní spokojené. Na rodičáku jsem už s naší nemladší taky byla. Prostě manžel nemohl dřív z práce a malou jsem neměla kam dát. Přežili to všichni, i učitelka. Za nás bývaly rodičáky až v šest, dnes už o půl čtvrté a manžel jezdí z práce po páté. Na školkové dílničky chodím taky s nejmenší na břiše. Je pravda, že když bývala miminko, bývalo to jednodušší, ale co mám dělat jinýho? Do obchodů, kde nemůžu s kočárkem jsem přestala chodit. Ale je pravda, že s kočárkem jsem moc nejezdila, manduca to jistí...
navíc dnes se přese smaminkami s dětmi počítá....na uřadech jsou babypointy, v restauracích, přebalováky....tak nechapu,že ve školce, kde je koncetrace matek větší než na úřadě nebo v hospodě se toto děje...jako např, zakaz kočárku atd....
@elu prostě tak na mě působíš. Já se už při zapisování do dílniček domlouvám, jestli můžu i s malou a třeba i s tou nejstarší a zaplatím za 2 děti za materiál s jdeme. Stejně tak s rodičákem, zda nevadí, že budu mít nejmladší s sebou a taky prostřední, která si bude v zadní části na koberci hrát třeba na tabletu. Vždy zvažuji, co si můžu v rámci lidské slušnosti dovolit, to je pravda, ale spíš se setkávám s tím, že mi spíš vycházejí vstříct. Ale je pravda, že ve školce mě znají už 5 let a ještě 4 tam budu docházet pro děti a naše škola je malá a dá se říct rodinná...
Tak to mě teda docela překvapuje. Měla jsem za to, že se dnes naopak vše přizpůsobuje, všude jsou nájezdy pro kočárky, hodně restaurací už má i speciální dětské koutky na hraní nebo alespoň stoličku pro prcka ke stolu, takže tomuhle přístupu se dost divím ..
@lucienn5 samozrejme,ze prizpusobuje, to vubec nelze zobecnit,u nas se do skolek treba normalne muze s kocarem (i kdyz to maminky vyzivaji zridka,vetsinou nechaji kocar v arealu a jdou s miminkem dovnitr). Ve skole zas mame misto ve vestibulu. Ono zalezi na mnoha vecech,bezpecnosti,situovanosti skolky,stavebnich dispozicich a samozrejme i pristupu vedeni.
Holky kdyz ono je to nekdy tezke....ona je matka a matka....ja se teda taky ptam ve vsem radeji dopredu... Predchazim tim pak nedorozumenim a i takovemu chovani...ja teda nemam rada ani jeden extrem - mame dite sednete si ze me na zadek a naopak nikam dite nevezmu....
Já jsem sobecká a bezohledná matka (přesně ta, co kazí reputaci ostatním) 😀 úči bych se normálně zeptala, jaký má problém, pokud by mi svoje stanovisko dokázala rozumně objasnit, odešla bych, ale pokud ne, za rámeček by si to nedala 😀 obecně si s nikym servítky moc neberu.. Hlavně nenávidim aroganci, tu stírám arogancí, tedy pokud mě někdo slušně požádá, snažím se mu vyhovět, ale pokud se někdo chová arogantně rozhodně narazí..
@loafeer Ahoj, u dcery ve školce, tedy zákaz kočárků na dveřích nevisí, NICMÉNĚ nikdy by mě, ani kteroukoliv jinou maminku, nenapadlo, tam kočárkem vjíždět 🙂. Je to z toho, důvodu, že s kočárkem, chodí starší dítě vyzvedávat snad každá druhá maminka 🙂, řada z nich má kočár s dvojčátky, pokud by tam všechny najely, tak se v chodbě člověk nehne,
Navíc z hygienických důvodů, nevím jak ve Vaší školce, ale u nás, si dospělí berou návleky na boty. Respektuji práci paní uklízečky a nevidím důvod, proč by měla vytírat za každým rodičem, který si v blátivém období pomašíruje chodbou bez návleků, případně s kočárkem 🙂.
Btw. Nákup dělám až cestou ZE školky 😉
@elu My jsme tedy měli info vždy od učitelek a problémy zpozoruji i doma. Naopak třeba jedna pí učitelka měla problém z levorukostí a paní z ped. psych. poradny, která do školky chodí dělat testy školní zralosti naopak řekla, že má dcera pěkný písemný projev. Bylo málo dětí, které by ve školce zůstaly s odkladem, tak asi proto. Co člověk, to názor. Ani školky holt nejsou stejné.Nenechte se odbít- mně zase hnal ne závodech-dospělí tam stáli a fandili dětem a já s malým nesměla. Prošlo až to, že jsem řekla, že ho nepustím-skoro 2 letého -z náruče. Dceru by bývalo mrzelo, kdybych tam nebyla-asi se bál ten pořadatel, že vběhne malý do dráhy.Prostě také přítel matek a dětí. 😉
@michaela_2 nevím, jakou máte školku vy, naše je největší v širokém okolí, rozdělená na dvě velké křídla, takže naložený kočár nákupem a spícím dítětem- jako měla bych fakt strach ho tam nechat 15 minut bez dozoru a bez možnosti na něj alespoň vykouknout oknem, to je asi pochopitelné.....
Na nákup chodím před školkou, bo nám pak jede bus, který stíháme uplně akorát 😉
Pročítám diskuzi... Každý asi občas narazí na méně příjemné lidi... Ke kočárkům ve školce - u nás zákaz nebyl, s kočárem jsem jezdila výtahem do druhého patra a nechávala ho stát na chodbě, do šatny jsem už nezajížděla, nebylo by tam k hnutí. Nikdo s tím nikdy neměl problém. Paní uklízečky byly vždy usměvavé a nikdo nikdy nenaznačil, že kočár dělá stopy apod. 😅
Tak mně by nevadilo nechat kočár i někde u vchodu, ale malý většinou spal a tak jsem dojela až k šatně. Ani si nedovedu představit, že by více maminek nechalo kočár někde u vchodu, kočáry rozmístěné u jednotlivých šaten v konečném důsledku zaberou méně prostoru. Všechny maminky to tak dělaly, fakt nikdy jsem nezaznamenala problém.
@loafeer Já už svůj názor napsala - to, že máte ve školce zákaz kočárků asi nějaký důvod mít bude, neopodstatněně asi nikdo buzerovat maminky s miminkama nechce 🙂.
Syna jsem brala do náručí i když spinkal - samotného jsem jej také venku nenechávala.
Každé mamince vyhovuje něco jiného, jedné jede autobus, druhá pospíchá s dítětem na kroužek, třetí chvátá z práce..................Jde o to, aby se v principu dodržovala nějaká obecná pravidla - a zejména, učit to i děti 😉 . Naše 4letá dcera už moc dobře ví, co znamená přeškrtnutý obrázek.............
Jinak je fakt, že některé situace, kdy má člověk dvě malé děti po sobě, jdou řešit hůře. My máme děti narozené 22 měsíců od sebe a člověk rychle zapomíná, takže teď, kdy jim jsou 4 a 2 roky, už je to zase o něčem jiném. Pamatuju si ale, že v těch prvních měsících jsem se taky hodněkrát zapotila nebo naštvala .....
@michaela_2: zaškrtnutý obrázek mě pobavil, máte pravdu, také jsem dceru od mala učila a teď nevím co jí odpovídat, když například jedeme autobusem a někdo tam jí, ale ona se nedá a pokud je to blízko, tak ho upozorní, že je to neslušné a že jestli neviděl obrázek 🙂
@cuma 😀 😀
@elu Tak te uklidnim - dite, ktere by tam nemelo byt nemas. To mam totiz ja. Je ze me uz rok a trictvrte asocial, co by s malym radsi nesel ani k okynku Macdonalda. Obcas spolu musime projet MHD a uz dopredu mivam migrenu. Je to bes. Asi by pancelka mela zazit nekoho takoveho a za spici mimco by Ti libala ruce. 🙂 A ja doufam, ze z toho vyroste..

@loafeer me teda prijde dost bezohledny jezdit po skolce kocarem i kdyz je tam jasne napsany ze tam kocarky nesmi... u nas ve skolce je to taky tak, proste se kocar necha venku a dite se bere do naruce. pak se clovek nemuze divit ze se lidi na zensky s kocarkem divaji blbe kdyz nektere nerespektuji ze se nekam proste s kocarem nema jezdit.