icon

Měsíční miminko má pořád hlad a pláče

norae
11. zář 2014

Zdravim damy, potrebovala bych poradit. Mame doma mesicniho chlapecka, kojeny byl bohuzel jen tyden, pak jsem musela ze zdravotnich duvodu zacit brat leky a maly byl na Nutrilonu. Protoze blinkal, na radu doktorky jsme presli na Nutrilon AR a az na prujem nebyl problem (maly krasne prospiva). Jenomze od zacatku ma porad hrozny hlad, v noci vydrzi spat tak hodinu, vyjimecne dve a to vypije 90 i vic ml (a kdyz zkousim udelat jeste vic mlika, tak to zase nezvladne vypit). Rekli jsme si, ze zkusime zmenit mliko, koupila jsem Hipp Bio Combiotic, pry vic zasyti, a od vcera ho davam, ale zmena prakticky zadna, ani v noci.
Druhy problem, ktery s nim mam, je ten, ze mi pravidelne kolem sedme rano a kolem seste vecer breci, a ja nevim proc. Place jakoby mel hlad, ale lahev nechce, nepomuze zavinuti, tuleni, mazleni, obcas kdyz je neklidny, tak usina na mem brichu a oba takhle spime, ale ani to nepomaha, proste place a ja nevim jak mu pomoct. S briskem, zda se, problem nema, stolice je casta a prdi si taky sam. Fakt nevim, co by mu mohlo byt, hlavne je to dycky zhruba ve stejnou dobu. Jinak taky spi se mnou v posteli, takze si nemyslim, ze by to byla nejaka separacni uzkost. Takze jedine co muzu delat je mit ho u sebe a nechat plakat, protoze fakt nevim. Co jsem tak vypozorovala, tak je mozne ze mu chybi prso a hleda ho (proto taky lahev nechce), ale bohuzel to mu dat nemuzu, beru leky ktere se mu do tela nesmi dostat.

lv
11. zář 2014

Asi tím uvolňuje nahromadene napětí - nezralý mozek se nedokáže vypořádat s velkým množstvím podnětů, informací.. Je to dost časté. Děláš to dobře, nic jiného než tvou blízkost nepotřebuje a nic nepomůže, vyroste z toho, mozek dozrává..me takto rvala starší denně do 3m, 2-3h, večer 18-22h.

norae
autor
11. zář 2014

@lv nj, asi mas pravdu, vis jake to je, dite ti breci, ty nevis jak mu pomoct a je ti ho lito, tak premyslis co delat jinak..

lv
11. zář 2014

@norae ano, bylo to hrozné, brecela jsem kolikrát taky, zoufalá.

lattecafe
11. zář 2014

můžou to být koliky, vydržte, dítě potřebuje láskyplnou náruč a pocit bezpečí..

norae
autor
11. zář 2014

@lattecafe snazim se. Taky jsem si ale zjistila, ze by miminko na UM nemelo byt krmeno tak casto, kdyz je kojene, vezme si co potrebuje a casto potrebuje jen to prso, ale z UM se muze prejidat a muze ho bolet bricho, tak je mozne, ze mu tou laskyplnou peci ublizuju, s tim krmenim mu budu muset trochu upravit rezim no

lattecafe
11. zář 2014

@norae ano, dejte na svůj instinkt a brzy se dostanete na společný režim, pak bych kojení zkusila dál, na podporu kojení doporučuji homeopatika RICINUS COMMUNIS 5 CH. Držte se 🙂

norae
autor
11. zář 2014

@lattecafe ja ale kojit nmuzu, beru leky, ktere budu brat dlouhodobe a pri kterych se kojit nesmi :(

ajatomasova
11. zář 2014

ahoj ja tohle mela s malou to samy hlavne pokoupani vypila mi toho hodne protoze tou bolesti nevedela co ma delat,taky mi kakala sama prdela ale stejne sem ji musela udelat prdiky s rektalni rourkou mela v sobe plno vzduchu proto brecela ikdyz byla najedena tak mu skus udelat tu rektalni rourku jestli se mu nehromadi plyny ve strevech