icon

Miminko už 5 dnů nespí, prdíky nemá.

liliana2016
26. črc 2017

Ahoj, prosím poraďte, jsem zoufalá. Mám skoro 4-tydenního chlapečka, je plné kojený, přibývá a prospívá krásně. Jenže teď už pátý den je strašně neklidný a to ve dne v noci. Ve dne mi spí sotva půl hodiny, pak pláče a nejde utišit. Uklidní ho jen kojení, ale když ho dám odříhnout, plazí se po mě a vykřikuje a kroutí se. Někdy odříhne, někdy ne. Prdíky nás už asi moc netrápí, dávám Espumisan, prdí teď docela často. Když mu dám rourku nebo teploměr, stolička jen teče, takže nafoukly není, navíc o víkendu když jsem dala rourku, tak se vyprděl, vystřílel, ale stejně byl i potom neklidný. V noci se mi budil mácháním ručičkama, takže jsem začala zavinovat. To pomohlo na pár dní, teď se mi z ní vykrucuje, jak je neklidný. V noci sice trochu spí, ale kroutí se ze spaní, kníká, takže nespím já. Jsem už fakt vyřízená, brečím, že nepoznám, co mu je, nevím, co ho trápí, pláče a vzteká se i po kojení. Nepomáhá ani Karpova metoda, prdíky by to být neměly. Vím, že nejsem sama, ale třeba máte nějaký tip.

Strana
z4
belleelle
27. črc 2017

@liliana2016 vysad i caj pro kojici, ten delal zle moji druhe dceri.
Opravdu vyzkousej spani na brisku, bala jsem se, ale opravdu to pomohlo. Pak, az nebude pretazeny, ok.
Ja jsem satek nikdy nepouzila, to jsem si radeji lehla s malou do postele.
Ale vyzkousej 2 dny nedat nic jemu ani sobe a uvidis.

belleelle
27. črc 2017

@zlobr jojo, u vigantolu to mas primo i v letaku napsano. A opravdu, neverila jsem tomu. Ale pak sama uvidis rozdil 2 dny dat a 2 dny nedat.

belleelle
27. črc 2017

@liliana2016 jeste me napada, ja na prdiky pred kojenim davala infacol. Stejna ucinna latka jako v espu, akorat v infacolu je 40mg/1ml a v espu 100mg/1ml.

zlobr
27. črc 2017

@belleelle kdyz ja myslim,ze rozdil nepoznam. Place i kdyz ho jeste nebere

aktakd
27. črc 2017

@liliana2016 videa na vazani satku jsou na youtube, hledej kanal napr. Vonzino1 a satek se da poridit i bazarovej, mozna je i lepsi ze je zanoseny a lepe se vaze a nebo se da koupit i predvazany satek, taky urcite sezenes z druhy ruky. Pokud by satek nepomohl urcite ho zase muzes prodat dal 🙂

belleelle
27. črc 2017

@zlobr a co mu davas? Co si beres ty?

liliana2016
autor
27. črc 2017

@belleelle : No, on je takovej už zvedavej, když ho dám na bříško, zvedne hlavu a fakt ji udrží. Kdepak položit a spát ☺️.
Díky za rady s těma preparatama, zkusím všechno prostě vysadit a uvidíme.
Teď mám prcka v nosítku, ať se aspoň trochu prospí a já si uvařím. Snad to potom bude lepší. Protože, když nespí takovej malej novorozenej špunt, tak je něco špatně. Tak doufám, že je to jen to přetažení.

modrejka
27. črc 2017

@belleelle u infacolu je větší dávkování, takže léčivé látky je v závěru stejně...aspoň myslím teda

belleelle
27. črc 2017

@zlobr me pomohlo vysadit vse u sebe, zadne kojici caje, ani zadna probiotika. Jj, uspat u prsa, taky jsem delala. Pak jsme prenaseli do postylky. U nas se to vse zlomili v 7 tydnech, to uz jsem prestala davat cokoliv z chemie, i kdyz pro miminka a hlavne prestala brat i vitaminy pro kojici. Ty ji taky nesedely. A ejhle. Spinkala vedle me pres den v obyvaku na gauci na brisku. Stacilo se za den vyspat a pohoda.
U starsi to bylo jinak, ale mladsi viz vyse.

belleelle
27. črc 2017

@modrejka no, pul kapatka infacolu a 10 kapek espu 🙂 je rozdil.

belleelle
27. črc 2017

@liliana2016 urcite, taky jsem vyvadela, ze ma spat a nic. Jeste jsem si vzpomnela, ze mladsi vadily i moje vitaminy. Proste chemie 🙂
Dali jsme ji na brisko a uhoupali nebo usterchali.

mamitom
27. črc 2017

No my měli to samé, taky jsem si myslela, že si hodím mašli... Trvalo to půl roku, pak zuby, nové zážitky atd. mladý doteď spí špatně - má 1,5 roku. Doteď ho uspávám v náručí... Ale k věci - šátek/nosítko určitě vyzkoušej a ještě mě napadla péřová peřinka (p.Kiedroňová) - to by mohlo zabrat, aby spal klidněji a ještě jeden nápad - máme alergii na bílk.kravského mléka a malému vadilo, když jsem třeba snědla smetan.omáčku, jogurt nebo tvaroh, více ho po kojení bolelo bříško... My na alergii přišli ve 4 měsících, kamarádka dříve... Nechci strašit, u nás v rodině nikdo nic podobného neměl ani nemá, ale co po tom zkusit pátrat. U nás byly šílené břichoboly, řev přes den i v noci, protáčení do luku, s různýma kapkama i bez nich a malý přibýval hezky... To jen tak naťukávám. V té době by mi ta informace ušetřila spoustu neprospaných nocí.

zlobr
27. črc 2017

@belleelle ja piju kminovej nebo fenyklovej caj 1x denne, obcas kojici. Mam probiotika. Vcera jsem si koupila vitaminy pro kojici protoze rozhodne nejim pestre. Ale mlecny jsem jeste nemela,nejim nic co by potencialne nadymalo. A malymu davam pred kojenim Espumisan. Ale jak to tak ctu,tak bych to mela vsechno vysadit.

zlobr
27. črc 2017

Holky,v jake poloze nechavate odrihnout? Me se na rameni vzteka(i kdyz u kojeni spal, tak se vzbudi). Tygrika asi delam blbe,to se vzteka taky. Tak si ho opru zadama o sebe ve vzprimene poloze (ne uplne,ale proste aby nelezel). Ale on stejne malo krka.Ja se bojim,ze si neodrihne a to ho pak v brisku tlaci. Ted spi neco pres hodinku v kocare na balkone...

olicka1
27. črc 2017

Já bych udělala tohle: vysadila mléko a mléčné výrobky na tři dny a vidělo by se... Vápník doplnila pomocí mletého máku- 2 lžíce/ den. Kravské mléko je nejhorší alergen vůbec.

liliana2016
autor
27. črc 2017

@zlobr : Dávám ho na rameno. Někdy mi na něm usne, to si neodříhne, když neusne, tak jo. Ale s tou nespavostí to máme stejně i když odkrkne, i když ne, takže tom to taky není. Na tygříka se to malymu taky nelíbí, tak zkus ještě položit na bříško. Ale mně malý taky zezačátku nechtěl říhat vůbec.

liliana2016
autor
27. črc 2017

Vysadit všechny bylinky a kapičky + vysadit kravské mléka mě napadlo taky. Problém je, že jak není čas na jídlo, tak žiju v podstatě jen z jogurtů a tak... Já mám tedy intoleranci lepku, tomu se musím vyhýbat a když si ještě seberu mliko, tak jsem v háji 🙂

hani1234
27. črc 2017

A co zkusit šátek ? Miminko bude vymazlenější , klidnější .
Samozřejmě nemusí to byt vůbec pravda , ale zkusit se to muže .
Přeju , ať je fajn !

liliana2016
autor
27. črc 2017

@hani1234 : Teď jsem dala konečně aspoň oběd do trouby, díky nosítku. Jediné místo, kde mi usnul. Jenže já mám strach, že si zvykne jen na nosítko a že ho houpu... Co když mi pak nebude chtít spát v noci v postýlce?
Vím, že ho tímhle do budoucna rozmazlit nemůžu, pořád je ještě malinkej, ale jde mi o to, že už teď mi naznačuje, že se chce nosit a houpat. Ale v noci ho potřebuji v postýlce...

zlobr
27. črc 2017

@hani1234 myslíte, že šátek pomůže i když syn mi pláče jak tur i když ho chovám?

liliana2016
autor
27. črc 2017

@zlobr : Mohl by... A zkusila jsi Karpovu metodu utišení?

codal
27. črc 2017

Nám pomohlo spaní na bříšku. Malá neměla tendenci tolik rozhazovat rukama a jak byla od prvních dnů nošená v šátku, tak potřebuje mít kontakt bříška s něčím. Dala se ze šátku odložit jen na bříško. Má to tak dodnes (9 měsíců), 90% svého spánku spí na pupíku. Samozřejmě vím, že se říká, že je tam větší riziko náhlého úmrtí kojence, ale u nás to byla jediná možnost, jak jsme se obě trochu vyspaly.

pajula123
27. črc 2017

Souhlasim s doporucenim omezit mlecne vyrobky,u nas ma striktni dieta velky vliv na spani i ted.
Plus teda mimo to ostatni,co bylo doporuceno: nedam dopustit na hacku,usetrila nam hodne nervu,uspavani v ni je fakt jednoduche.

moorgi
27. črc 2017

Prvni dcerka mi nespala pres den, druha se v noci budi do ted co hodinku az dve 🙂 U tech neklidnych miminek je fakt nejdulezitejsi co nejcastejsi kontakt - hodne jim to pomuze a fakt na tom pak nejsou zavisli 😉 U prvni pres den jsem se po dvou tydnech vyprdla na nepodstatne uklizeni a podobne blbosti a proste mala spala na me - ja v polosedu na gauci, ona briskem na me, oblicejik na prsou nebo na rameni. Spala takhle i dve hodinky v kuse a odpocines si i ty. V noci jsme to tak praktikovali prvni dva mesice a pak uz spala v postylce krasne - od 6ti mesicu spi pekne celou noc. S druhou je to horsi, od totalniho vycerpani mi pomohlo jedine spolecne spani, u ktereho se stejne poradne nevyspim ja, ale ona je klidnejsi a spokojenejsi.
Co tady snad jeste nepadlo a napada me je reflux - nemusi vylozene blinkat, ale treba ho jen fakt pali a boli jicen. Zkus si to jeste pohledat na netu, jestli tomu nahodou neodpovidaji priznaky.

hani1234
27. črc 2017

@liliana2016 Je ještě maličký , chce vás cítit , byt s vámi. Je ještě maličký , aby se dokázal utišit sám.
A potřebuje bezpečí a to mu dáte jen vy .. vymazli se , bude spokojený .
Doporučuji vám i hacku ( látková houpačka ) . J koupila normálně bazarovou a na naši nespavou holčičku bezva věc na spaní

hani1234
27. črc 2017

@zlobr Já myslím , ze by to mohlo zabrat , nebo taky tu hacku

hani1234
27. črc 2017

https://www.patro.cz/produkt/1077041645-babyvak...
Toto byla pro nás super věc , já tedy pořídila bazarovou

belleelle
27. črc 2017

@zlobr me opravdu pomohlo nepit zadny bylinky ani caje, nebrat vitaminy. Zadna zmena stravy. Proste jen toto.

belleelle
27. črc 2017

@liliana2016
@zlobr
Nez vyhodite tisice, vyzkousejte obycejne veci.
Predstavte si nase mamky, babicky... a zvladly to bez toho vseho kolem.
(Jen obycejna rada, ktera mi v krizi pomahala nejvic a nakoplo me to)

hani1234
27. črc 2017

@belleelle Maminky a babičky nechávali povětšinou děti vyřvávat , co už jsem tak stihla vydedukovat z těch úžasných rad ..Ale vás názor vám samozřejmě neberu .

Strana
z4