icon

Miminko venku v tomto počasí. Je to vhodné?

andelka33
20. čer 2021

Ahojky,mám 7 týdenní miminko a chci se zeptat,jestli v těchto vedrech je vhodné, aby bylo mimi pres den venku? Máme zahradu. Byl venku o víkendu, ale měl zvýšenou teplotu mezi 37-38. Prosím o radu a zda teplotu řešit,nebo je to normální vzhledem k tomuto počasí. Děkuji za odezvy

fouskovi
20. čer 2021

S takhle malým miminkem jen ráno a pak až večer

izzylka
20. čer 2021

@andelka33 já bych s takovým malinkým mimčem venku nebyla. Maximálně chvilku a hlavně ve stínu. I já v tomhle horku umírám, co teprve to maličkaté mimčo. A jestli má teplotu, nebrala bych ho už vůbec .

emillyhk
20. čer 2021

@andelka33 Syn má skoro 5 měsíců a v tomhle počasí chodíme jenom ráno.

mamikry
20. čer 2021

@andelka33 Maly ma pet tydnu a jsme zavreni doma. Nechodime ven ani rano, protoze zijeme ve meste a to je rozpalene uz od dopoledne. Sice mame dvorek se stromy, ale je silene dusno a v kocarku by mu muselo byt jeste hur.

andelka33
autor
20. čer 2021

Doma máme 27 stupňů, takze taky horko,venku aspoň pofukovalo ,měl hozenou přes koš mokrou plenu a spal. Teď je celé odpoledne doma a už hodinu brečí a nedá se utisit . Nepomáhá kočár,ležet se mnou na zemi ani nošení. Zival a chtěl by asi spinkat,ale nejde to ☹

palja
20. čer 2021

@andelka33 určitě chodit jen ráno, dcera když byla malá tak dokonce z toho horka zvracela.

mamikry
20. čer 2021

@andelka33 Jinak teplota v tomhle vedru muze byt z horka. Maly mel pred dvema tydny mirne zvysenou teplotu, bylo velke teplo, ale radeji jsem volala doktorce a pry je to vedrem.

klokanka31
20. čer 2021

@andelka33 Určitě v těchhle vedrech nebrat ven. Jen ráno nebo večer.

mamikry
20. čer 2021

@andelka33 My jsme kvuli vedru doma museli poridit mobilni klimatizaci, jinak bysme asi lekli a deti taky.

somalicats
20. čer 2021

@andelka33 jestli mate na zahrade lip, jak doma, tak bych se toho nebala. Akorat bych teda volila neco jineho, nez kocar - my pouzivame plazovy stan - ma dobrou ventilaci a plast s uv filtrem, loni v nem prospala leto ctvrta a ted v nem chrni i pata.

anetka9
20. čer 2021

Ja mam syna narozeneho v kvetnu a chodili jsme s malym i pres den, ale treba do parku jen pod stromy, kde je stin…protoze doma bylo hur nez venku - byt na jihozapad, od 13h se tam neda byt..ted jsou klukovi dva a kdyz jsme doma, tak ma uplne mokre vlasy a odkapava z nej pot…takze pokud bys byla nekde na zahrade, v okolnim parku pod stromy, je to ok

andelka33
autor
20. čer 2021

@mamikry ja chtěla volat zitra,ale taky si myslím že je to vedrem. Když jsme ted doma,má 37,2

mamikry
20. čer 2021

@andelka33 Tolik mel presne nas maly, pry se ve vedru neni cemu divit. Nechala jsem ho vetrat bez obleceni a vecer uz to bylo dobre.

andelka33
autor
20. čer 2021

@mamikry ono to taky bude tím,že pláče, tím se taky trochu zahřeje bych řekla. Já hi mam jen v bodycku s krátkým rukávem ,ani mu to nezapinam. Přece jen měl během chvilky chladnější nožky, tak ať z toho ještě není opravdu nemocný. Je to první dítko, takze žádná zasloužila mamka,která to má v malíčku 😀

mamikry
20. čer 2021

@andelka33 Chladne nozky nevadi, miminkum se spatne prokrvuji jeste. Hlavne, aby nebyl opoceny na zatylku. 😉 A placem to urcite byt muze.

veroniqess
20. čer 2021

Syn se narodil do vlny veder, chodila jsem s ním jen brzy ráno. Teď je mu 11 měsíců a brzy ráno jdeme na procházku a na zahradu až po 16. Přes den bych v tomto extrémním počasí nešla.

malinkaelinka
20. čer 2021

Já bych naopak byla venku klidně celý den, než v dusnem bytě. Najít nějaké příjemné místo v lese, u potoka, s sebou jidlo a pití na celý den, pro sebe čtení atd, miminko kojit o sto šest, užívat šumění stromů, cachtat nohy v potoce...

fyii
20. čer 2021

@andelka33 ja obe deti mela do veder, ja je teda uz od narozeni x krat denne koupala venku na stole ve vanicce na terase, aby se zchladily a jak byly stastne a jak pak spaly. vodu milujou teda,doted. Jinak jen tak bych to omezila na max rano a pak pozdni odpoledne.. maji spatnou termoregulaci a uhrat se muzou za chvilku..

hanka_333
20. čer 2021

@andelka33 V kocare a jeste po zakryti plenou mohlo byt klidne 45 stupnu. Asi se tak prehral.

jednaholkaa
21. čer 2021

Ta plenka brani proudeni vzduchu, to ma jak stan..

lucca35
21. čer 2021

@andelka33 syn 3mesice byl venku denně od 2.dne narození, teď jsme venku také. Ráno cca v 10 až jsme oba vyspaní, tak jdeme na zahradu a domu k večeru. Venku je lip než doma, ale záleží na dítěti hlavně. Syn doma nevrly, venku usne a je v pohode

eviicka
21. čer 2021

Tak záleží na situaci, já červencového syna ven v horkách brala, samozřejmě do stínu. Kočárek v chladku pod stromem a bylo líp než doma, kojila jsem vedle kočárku na židli. Ale je fakt, že třeba teď v neděli bylo dost dusno, tak to bych taky zvážila.

queenp
21. čer 2021

Ja ven chodím se synem (6 tydnu) i behem dne. Ale spis jen uspat v kocare cca 20 minut, plenku jako stinitko jen na pulce, aby to vetralo a pak supky do stinu.Kdyz fouka, zda se mi to lepsi nez v byte se stresnimi okny,kde je sileny vedro a dusno.

andelka33
autor
22. čer 2021

Děkuji všem za odpovědi a názory 🙂