Může plíseň v pokoji ublížit dítěti?
Ahoj holky,
měli bychom jet k rodině na návštěvu, a nedá se to moc odložit, ale mám spát s 5 měsíčním dítětem v pokoji, kde je asi metr plísně za skříni. Ublíží to prckovi?
Já bych tam sama nespala, ne s takto malým miminkem. A nemůže to rodina odstranit tu plíseň??
Ideální to není, nejde vzít pro klid duše cestovní postýlku a spát třeba v obýváku? Já mám třeba na plíseň alergii a okamžitě mám plný nos a smrkám.
Ja by som nesla. Alebo by som si kupila noclah poblíž
A musíš tam spát? Kolik nocí?
Mě třeba plíseň spouští alergii, když je jí hodně, hrozí mi astmatický záchvat. Miminko bych tomu vědomě nerada vystavovala. Na druhou stranu, pokud se jedná třeba o jednu noc, jste oba zdraví a je to pro tebe důležité, abys jela, tak bych se kousla a přespala. Pro mě je v tom strašně moc proměnných, nedokážu říct jednoznačně ano nebo ne 🤷♀️
a je nutné tam přespávat???
Vyresit plisen?
Nemělo by - no, plísně mohou být spouštěčem nějakých alergií, ale já nějak nevěřím, že noc, dvě noci by měly ublížit - navíc když je plíseň za skříní.. U babičky, která má číst domu kamennou také je plíseň za nábytkem, u kamarádky v novostavbě po zateplení také.. Kolikrát to ani nevíš..
No nechci zbytečne vystavovat miminko problémům. Mám jen jedno. Nabička tu možná nebude dlouho, tak proto. Ale zase je možné si vzít hotel v jiném městě. Jedná se o 2 dny.
Tak kvůli babičce bych (s vlastním sebezapřením) jela a přespala. Člověk opravdu neví, jak dlouho tady s námi prarodiče budou...
Šla bych do hotelu, z plísně mám hrůzu a mimino bych tomu určitě vědomě nevystavila
@prejeta_zaba to, že spousta lidí žilo nebo žije v příšerných podmínkách není důvod tomu sebe a svoje děti vystavovat taky 🙄
To přežije , nedělejte z těch dětí skleníkové panny .
@suzanna123 ano, ale jako ty kontrolujes denně každý roh, jestli se ti tam taky neobjevuje plisen? Pochybuji, že by to u příbuzných vyloženě kvetlo. A jako co myslíš, že se za 1 noc stane. 🤷♀️
@prejeta_zaba ne, ale když ji někde objevím, tak okamžitě mizí buď plíseň nebo já 😀 A jasně, to dítě to nezabije, ani pravděpodobně nebude mít žádnou reakci, ale to spousta dalších věcí taky ne a přesto je tomu cíleně nevystavuju..
Ne nic se nestane a pokud budes řešit vsechny možné nebezpečné věci, tak se z toho jenom zblaznis.... To bys to dítě nemohla dat na jaře ani ven, protože tam je spousta alergenu... Ve vzduchu ve městě to je plne smogu a kdo ví čeho a taky s tím dítětem tam jdeš... Víš jak se asi budou příbuzní cítit, když pujdes raději spát do hotelu? Už jen z toho důvodu, že tam asi teda jedes kvůli babičce, které asi psychicky moc nepomuzes, kdyz raději pujdes jinam...
Nic se mu nastane .jak víš že v hotelu taky není někde plíseň? A doma kontrolujes pořád všechno? Jestli se ti někde plíseň nedělá?
🙂)
Netrápila bych se tím.
Ano, miminko to přežije, ale proč takovému drobečkovi nakládat? Mě přijde úplně zbytečné ho tomu vystavovat, když o tom víš. Starším dětem taky dáváte plesnivé ovoce s tím, že to nic není? Jasně, nemusíš být úzkostná matka co prošmejdí každý kout, ale když o té plísni víš, tak to asi nebude pár černých teček na zdi. A to bych já osobně nechtěla aby moje dítě dobrovolně dýchalo. Ty rozhoduješ, ty zodpovídáš.
Myslím, že jedna noc není velký problém, ale jestli Ti to vadí, zkus třeba jinou místnost, nebo něco. Ale zas i na jedy se dá vypěstovat rezistence (vzpomínám si na příběh, jak nějaký král ve starověku si ji cíleně vypěstovat aby ho nikdo neotravil a pak mu dobyli město nepřátelé a on nakonec musel skočit z hradeb, i když se předtím snažil se otrávit 😁). Totéž nemoce. Ale nevím jak to je s tou plísní. Každopádně za mě jedna noc není tak hrozná - a poprosila bych babičku ať tu místnost předtím pořádně vyvětrá, jestli je to možné.

Celá generace přežila válku a koncentrační tábory, teď aktuálně spousta rodin žije v tristních podmínkách na Ukrajině nebo v chudých podmínkách bůhví jak...tak co myslíš. Odpověz si sama. 🤦♀️