"Ne-barefoot" botičky

ah1234
25. črc 2019

Ahoj, chcela by som sa opytat, ci tu je niekto, kto detom nekupuje barefoot topanky. Ak ano, ake su vase dovody na kupu inych topanok? A ake ine boticky malym detom kupujete? 🙂
Dakujem za odpovede.
(Prosim, vyhnime sa debate o tom, preco su barefoot najlepsie boty a podobne, zaujima ma, ci ma niekto iny nazor, popripade dovody na kupu inych bot).

blondynka400
27. črc 2019

@jipe za mne hrozně záleží na typu. Jak jsem psala, některé jsou ok a některé ne. Už na první pohled poznáš, že je to blbě úzké, to ani nezkouším. Rozhodně jim ani palec ani malíček nejde přes stélku. Holky ale dlouhé palce nemají, mají nohu souměrnou. Jestli má ten palec delší, věřím, že to může být dost problém :-/

j.a.n.i
27. črc 2019

@blondynka400 Tak u nas jde snad u kazdych normalnich bot... Snad krom nekterych Keenu.

ninive211
8. zář 2019

@avadake A mě by jen zajímalo, kolik bot (jaké značky) NEBF obuvi tak krásně kopíruje tvar nohy a člověku ani nepřijde, že ji má. Většina konvenční obuvi (pro dospělé a juniory vel 30+,v menších číslech je ještě výběr slušný) má právě ten problém, že bota prostě tvarem NEKOPIRUJE nohu, co mám děti, mám jaksi víc tendence dívat se lidem na nohy, co nosí za boty a tak 90% lidí nosí boty úzké, s nevhodným tvarem, s minimálním nadměrkem...zejmena starší dámy ty nohy mají v botě narvané, palec zdeformovaný, malíček též...sama BF nenosím, teď na jaře jsem zkusila první fake BF z Ali s je to fakt jiný chození, pohodlný, nicméně opravdu spíš na kratší chůzi, na túru na hory fakt ne, to by se člověk odrovnal. Dětem se snažím kompromisy, dcera ma úský kotník a nárt a potřebuje mít vše na max dotažené, měla Jonap BF, které jí parádně seděly tvarem jako žádné jiné, ale úplně jí nevyhovoval, že nejdou dotáhnout, pořád měla pocit, že jí bota "padá", tak se vracíme k "běžné obuvi" a já trpím, když vidím ty "vhodné tvary" bot u vyšších čísel). Kdyby běžní výrobci více hleděli na funkčnost a především tvar bot (podle nich má asi většinové populace krátký palec a nejdelší prostředník) a taky šířku (kdo má fakt širokou nohu, tak musí trpět, já se svojí normální, v patě a nártu spíš užší nohou pořád ještě nějaký výběr mám i v "konfekci"), tak se BF ani řešit nemusí.

ah1234
autor
8. zář 2019

@ninive211 my sme sa nakoniec rozhodli, ze budeme malemu kupovat BF obuv, kazdopadne som v shope skusala BF boty ja a teda bola to prisernost - vobec na moju uzku nohu nesedeli, captala som v tom, noha mi plandala. Som zvedava, co syn, lebo mi tam predavacka povedala, ze ma dlhu uzku nohu a capacky mu musim nechat usit na mieru. Tak som zvedava co s botami na jesen. Neviem ci je BF pre kazdeho, ale pre mna fakt nie 😁

jipe
8. zář 2019

@ah1234 na opravdu hodně úzkou nohu syn má capáčky dadoos (na míru), ale ted dělají myslím i různé šířky, botky filii, plae a nike sunray protect, ve všem ostatním plave, jako menší měl jonap051 a dcera má nohu o trochu širší, tak má bundgaard a chci zkusit ty bare protetika. Nezkoušela jsem bobux, ty se mi moc nelíbí + cena. Ještě z úzkých baby bare, to budu brát asi dceři na zimu. Toť výběr na uzounké dlouhé nohy. Já ted začala nosi BF z aliexpressu a super

svntvt
8. zář 2019

Holky, tak ja kupuju teda kompromis, ale z uplne debilniho duvodu 😂 sama si nejsem jista co je a neni ,,spravne,, tak kupuju neco mezi 😂 vetsinou ma Froddo. Vetsinou si necham ohledne nohy poradit od prodavacky, ale jinak nevim. Reknete mi, jak zjistujete, ze ma dite uzky kotnik/vysoky nart/apod. a ze je zrovna na to a to potreba dana bota (pevny opatek/neortopedicka vlozka/uzsi bota/apod.). Me to prijde jako strasna veda a sama proste tohle nedokazu urcit

ah1234
autor
8. zář 2019

@svntvt ja furt neviem jak je to s tymi froddo botami, ale v bf obchodoch ich vsade snad predavaju 😂 tak sa schvaluju ci nie ?

svntvt
8. zář 2019

@ah1234 No pokud vim (a nejsem teda zadny bf expert 😂) tak froddo maji vice druhu bot. Nektere nejsou bf vubec, nesplnuji normy (tlusta podrazka apod.) A pak maji ty Froddo flexible a ty jsou udajne kompromisy. Ale froddo podle me ciste BF boty nema a pokud ano, tak pouze v tech malickych velikostech pro začínající chodce (prewalkers). Pokud ma nekdo lepsi info,prosim, opravte me.

svntvt
8. zář 2019

@ah1234 jinak kdyz sem posledne kupovala prave letni boty tak sme se o tech kompromisech bavily s prodavackou a rikala ze hrooozne moc botu ktere byly brany jako BF uz hsou dnes kompromisy, pac se zmenily podminky pro ciste BF boty a najednou z tama x znacek vypadlo. Koupila jsem letni Livie&Luca, rikala mi ze medavno by to byly jeste BF, ted uz jsou to ale kompromisy (ale vypadají furt stejne 😂)... Tak ja nevim no 😂

ah1234
autor
8. zář 2019

@svntvt v shope na Zizkove s bf obuvov bola cela jedna strana froddo. 😂 ja som z toho magor, pride mi ze dnes uz neni bf snad nic

ninive211
8. zář 2019

@ah1234 taky i v BF pro dospělé jsou na různé boty, jestli máš spíš užší a nižší nart, tak ti opravdu většina BF bude spíš plandat, je třeba vyzkoušet "ty správné", "ne jakékoliv (no stejně jako u dětských). Já právě BF taky opouštíme, chtěla jsem to zkusit, ale mám fakt nízký nart a je třeba mít vše utazene, zvolené botky měly jít dotáhnout dobře, ale měla jsem to úplně nadoraz, vic už to nešlo. Ale jinak se mi v nich chodilo dobře, jo to, takové lehké jak papučky, teď jsem obula klasické běžecké boty (Asics) a jak kdybych si obula těžké kopyto na nohu, děsný nezvyk, kor po létě v balerinach a nízkých sandálech bez podpatku

svntvt
8. zář 2019

@ah1234 jo oni v bf obuvi podle me prodavaji spoustu prave tech kompromisnich, to bude pripad i tech Froddo

martulka6188
8. zář 2019

@ah1234 Muzu se zeptat na ten obchod na Zizkove? Zavreli prodejnu v Kobylisích, kde jsem dceri zatim kupovala vsechny boty a ted jsem v koncich. Nemuzu najit nic, kam bych nemusela cestovat doslova pres celou Prahu.

ah1234
autor
8. zář 2019

@martulka6188 Smart Barefoot 🙂 ale my uz tam znovu nepojdeme

ah1234
autor
8. zář 2019

@ninive211 no ja som poskusala zo srandy vsetko mozno a nesedelo mi to.. ja okrem toho nenosim kozenu botu (to radsej si znicim nohy jak vrazdit zvierata kvoli botam), takze pre mna bf nema vyznam 😕 neviem myslim si ze pre seba urobim viac tym ze pojdem v nike teniskach kazdy den behat, budem cvicit na zada, zdravo zit a chodit do fitka jak tym ze si silou mocou kupim bf obuv a tym to hasne. Dnes to ludia fakt obcas prehanaju - hlavne aby mali spravnu botu ale viac uz pre seba neurobia, prejedaju sa necvicia.
Samozrejme s deckami je to ine, tym mame zaistit co najlepsi start do zivota, tak skusime tie bf ak pre neho budu, zdravo ho stravujeme a budeme spolu sportovat. Ale tiez len decko obut so bf boty ho nespasi, ak spi na zlom matraci, nehybe sa a ma zlu zivotospravu 😕

fifina86
8. zář 2019

@ah1234 bf boty jsou i veganske ;) Ja osobne sportu a hodne a k tomu bf boty nosim, protoze proste kdyz neco delam, delam to na 100%.
@martulka6188 nejlepsi vyber je mimo Prahu, top je barefoot-botky.cz v Koline a moc fain je to i v Brandyse v Baregu

fifina86
8. zář 2019

@ninive211 ono to chce hledat a zkouset jak u ditete, tak dospeleho ;) Jedno me dite ma nohu jak Popelka, stejne jako ja a sedici bf mame obe. A i hory se daji v bf bote, jako s detma uplne v pohode, pokud jde dospeli prechod s krosnou, pak to uz chce mit v bf neco odchozeno.

ah1234
autor
8. zář 2019

@fifina86 hej su veganske ja viem ale vobec mi tie veganske nesedia na nohe 😒😒

fifina86
8. zář 2019

@ah1234 a ktere vsechny si zkousela ;)

jipe
8. zář 2019

@ah1234 froddo mají dost kulatou špičku oproti některým jiným značkám - záleží na tvaru nohy dítěte - obkresli nohu na karton a zkus dát do boty, jestli se tam dobře vleze

fifina86
8. zář 2019

@jipe uz ale podzimni Froddo do vel.26 maji spicku vylepsenou a na jare snad i vetsi velikosti ;)

martulka6188
8. zář 2019

@fifina86 dekuju za tipy. Kolem Kolina mam obcas cestu a Brandys taky neni tak daleko, tak to zvazim.

ah1234
autor
8. zář 2019

@jipe ja froddo nechcem kupovat, malemu ani nesedia, len som poukazovala na to ze ich maju vo vsetkych bf obchodoch mi pride a je to zmatocne ked nie su teda uplne bf 🙂

luj89
8. zář 2019

@ah1234 je potreba vybirat obuv podle typu nohy celkove, ne jen dle delky. takze pokud sis zkousela boty na sirokou nohu a mas uzkou, pak je jasne, ze ti nesedly 🙂. Zkus treba fb skupinky o bf, tam ziskas prehled.

ah1234
autor
8. zář 2019

@luj89 pisem ze som skusala vsetky mozne typy co mali v obchodoch a proste mi na sirku nesedia, planda mi v tom noha. Okrem toho su tie boty extremne skarede, ako skusila som to, ale nesedia mi tie boty, nepacia sa mi, takze bf pre mna nebude proste no 🙂

fifina86
8. zář 2019

@ah1234 tak pokud si zkousela v jednom obchode, to je desne malo. Nekteri vyrobci ani do beznych obchodu nedodavaji ;) A uz existuji moc pekne bf, ta nabidka se neda s dobou pred 4rokama srovnat.

luj89
8. zář 2019

@ah1234 v obchodech moc znacek nebyva bohuzel. Taky se mi maloktere libi, ale na leto jsem si nechala usit balerinky od Rachell na miru (mam hooodne uzkou patu a drobnou nohu) a jsem spokojena, jsou elegantni, krasne.

ah1234
autor
8. zář 2019

@luj89 baleriny pre mna nie su obuv bohuzial. To by som na nohy v zivote nedala ci bf alebo nebf. Ako mna presviedcat nemusis, jasomto skusila a som dospela osoba, viem pre a proti pre mna a zostanem pri klasickych botach 🙂

zuzkaasteli
8. zář 2019

@malenka3 mam to taky tak

plasanda
8. zář 2019

@ah1234 Syn ma 10 let a dcerka 20 mesicu. Syn je odchovany na Keenech a male je take kupujeme. A to za syna moc nebyly ty odlehcene verze.