Nechceme další děti - řešení?
Dobrý den všem. Je mi 26 let, manželovi 28let. Neplánujeme už další děti a pořád nevíme, jaké zvolit po porodu nejlepší řešení antikoncepce.
Denně do sebe házet prášky?
Tělísko? (vysoký nárazový výdaj, což je pro nás obtížné)
/Prezervativy nemůžeme./
Sterilizaci mi na přání v tomto věku neudělají, to je jasné.
Jak jste tohle řešili? Co vám přišlo nejlepší?
Prosím lidi, kteří chtějí poučovat o čemkoli, ať to jsou finance, věk, bydlení a nevím co ještě na světě, ať to buď napíšou v klidu nebo ať si rejpance nechají pro někoho, koho to bude bavit.
@blahova_andrea Nene, vaječníky se ponechají 🙂 . Ale kdybych nečetla diskuze na toto téma, tak bych to taky nevěděla. 😉
@gepe já si myslím, že o změnách můžou psát holky, co se nechaly sterilizovat při císaři - já jsem měla první menstruace po porodu hodně silný a bolestivý, ale časem se to srovnalo. Na sterilizaci jsem byla víc jak dva roky od porodu a to už jsem měla cyklus v normálních kolejích
@lucie_91 Pokud vím, tak funguje stejně, jako bys vlastně byla těhotná. Tělo to takhle nějak bere - tělísko je zavedeno v děloze a brání uhnízdění vajíčka. Nebo jinak - takhle si to myslím já. Jestli je to fakt nebo ne, nevím. Ale funguje to dobře.
A určitě lepší, než cpát do sebe hormony.
@anelamates u nás ve školce byla paní, která s tělískem otehotněla a následně měla 4. dítě.
Já mám Mirenu (hormonální tělísko na 5 let), cena tedy byla 5 000 Kč. Ale když si přepočteš, kolik stojí hormonální antikoncepce, tak to není zase tak veliký rozdíl. Ale je pravda, že při HA finance nevydáváš nárazově, ale postupně...
Můj gynekolog mi nabízel ještě jiné hormonální tělísko, ne Mirenu, ale od jiné firmy (nevzpomenu si, jak se jmenuje), a je levnější, myslím, že pod 4 000 Kč. Taky na 5 let.
Říkal mi, že spolehlivost těch hormonálních tělísek je vysoká, těch nehormonálních (ale výrazně levnějších) tak vysoká spolehlivost není.
Souhlasím
@lilulilu. Také mám Mirenu (9 mes.) a nemůžu si ji vynachválit. Nehormonální tělíska nevykazují takovou spolehlivost. Generikum od Mireny je Levosert, jehož cena je o 1500 - 2000 nižší než cena Mireny. Ale má schválenou dobu pouze 3 roky... i když firma tvrdi, ze spolehlivě nabídne ochranu po dobu 5 let. Ale za mě originál je originál...
A co tak vasektomie? Pokud už opravdu nechcete... ale pro muže to je asi dost ponižující, nevím. Moje ségra má tělísko a je maximálně spokojená. le pořád jsou to hormony, já jsem vůči nim skeptická...
Používali jsme Pharmatex, je to super. HA jsem brát nechtěla.
Mam nehormonalni tělísko - 4 rokem a naprostá spokojenost. Stalo cca 1000 Kč - na 5 let
spocitejte si kolik date za rok za antinu, a jednorazove telisko, zjistite, ze je to sul nul. Telisko vas tak nezhuntuje jak antina,a neni to definitivni kdyby jste nekdy nahodou zmenila nazor..pisete narazovy vydaj - odkladejte si a po porodu si dejte telisko.
nemam zadnou antikoncepci, dalsi dite neplanujeme. Muj muz se proste udela ven...
@janapetrvalska Jojo začínám to tělísko - nehormonální - zvažovat.
@lucie_91 Injekce jsou na 12 týdnů, v podstatě je to doba užívání tří platíček antikoncepce, jen se dávka postupně vstřebává. A antiko tyčinky jsou docela problematické, lékaři je příliš nedoporučují, protože při potížích se nedají jen tak vysadit či vyndat jako jiný typ antikoncepce.
Ja mam sterilizaci uz skoro rok, pozadala jsem si o ni v ramci druheho cisare, dalsi ditko uz opravdu neplanujeme, resp. ja neplanuju, radila jsem se sice s manzelem, ale rozhodnuti bylo jen a jen moje (ja dalsi deti ze zdravotniho hlediska stejne teda nemam doporucene, ale deti lze stale i pres sterilizaci mit, jen se musi zaplatit umele oplodneni). Prasky mi delaly v tele paseku, tak hormony jsem mit nemohla, nehormonalni telisko z principu odmitam a zbytek plodneho zivota resit kondomy, se mi fakt teda nechtelo. Tak sice mi bylo cerstvych 29, ale nerozmyslela jsem se moc dlouho.
Nekojila jsem vubec, tak jsem menses dostala brzy. Prvni cykly byly totalne rozhozene, nevim, jestli tehotenstvim nebo sterilizaci. Musela jsem 3 mesice brat hormony na srovnani. Od te doby uz mam cyklus pravidelny. Menstruace je ovsem jina. Je rozhodne silnejsi. Mivala jsem tak nejak normalni silu krvaceni a ted mam z 5 dnu dva hodne silne. Ale to neznamena, ze to tak musi mit kazda, je to podle me dost individualni.
Ja za sebe jsem hrozne spokojena, nemusim nic resit a nehuntuju si telo hormonama.
@alenkara no to je právě náš problém. já už nechci žádnou ženskou variantu a muž nechce jít na vasektomii. přitom on je ten, kdo 100% další dítě nechce. ale zodpovědnost přijmou odmítá.
@fire85 jsou i při kojení, ale znám až moc případů, kdy i tak půl roku po porodu kojící žena otěhotněla, takže já tomu nevěřím :-/

@blahova_andrea na ne, to bys to musela výslovně chtít