icon

Neočkování. Kdo z vás nedal miminko vůbec očkovat?

andrejkaav20
25. lis 2020

Ahoj holky, chci se zeptat, která z vás nedala očkovat svoje mimčo? Myslím žádné očkováni ani to povinné.
Byl s tím problém? A můžu se zeptat u jakého dr. jste, který nemá problém neočkovat?
Moc děkuju 🙂

Strana
z5
ai30
26. lis 2020

@dard To asi nedohleda. Kazdopadne predpokladam, ze kdyby to dite vysetril a zeptal se, tak by to vedel.

dard
26. lis 2020

@puhelin "A od koho se to ma ten rodic dozvedet?" To je reakce na co?
Btw. zaplať pánbůh, že jsou ještě lidi, kteří se léčí s pomocí lékařů a ne googlu 😀

meronym
26. lis 2020

@puhelin A s kym jinym by se rodice meli radit ohledne ockovani, kdyz ne s lekarem, tj. odbornikem, ktery to leta studoval? Jeho nazor pro me rozhodne bude mit vyssi cenu, nez vygoogleny clanek, ktery mohl napsat i automechanik. Jo a kdyz budu opravovat auto, necham si poradit zase od toho mechanika.

puhelin
26. lis 2020

@dard Ano, ale posledni dobou je lepsi jit k lekari informovany. A to nejen detsky pacient.

meronym
26. lis 2020

@ai30 Podobna reakce, aniz bych cetla vas prispevek 🙂

puhelin
26. lis 2020

@meronym Tim jsem poukazovala na to, ze starsi generace bere argumenty pouze od lekare. At se to tyka cokolady, bot nebo choditka. Az kdyz se jim rekne, ze to je nazor lekare, prijmou ho.

dard
26. lis 2020

@puhelin Ano, člověk by měl být informovaný, v tom s vámi naprosto souhlasím. A nic opačného jsem nikde nepsala. Stejně jako je dobré infomovat se a zajímat o vzdělávání dětí atd. Ale to, že si vygooglím pár článků ze mně přeci nedělá odborníka na danou problematiku.

puhelin
26. lis 2020

@dard Pise "pak se přišlo na to, že maminka nechala dítě očkovat v době kdy bylo krátce po prodělané nemoci (a nebyla to jen nějaká rýma) a protože tělo bylo oslabené tak reakce na vakcínu byla fatální". Divila bych se, ze to byla nemoc, o ktere lekar nevedel.

puhelin
26. lis 2020

@dard Tim jsem poukazovala na to, ze starsi generace bere argumenty pouze od lekare. At se to tyka cokolady, bot nebo choditka. Az kdyz se jim rekne, ze to je nazor lekare, prijmou ho.

jakreb
27. lis 2020

@teri_92 To som nikde nenapísala.

jakreb
27. lis 2020

@meronym Len zo zvedavosti-pediater tvojich detí vje odborník na imunológiu, vakciny? A študoval to roky?

astyna88
30. lis 2020

Já mám kluky naočkovane od 6kg váhy, vždy aspoň po dvou týdnech od nemoci, týden před očkováním nechodí do společnosti lidí. A jednou jedinkrát jsem svolila naočkovat syna MMR, druhá vakcína, když měl mladší syn rýmu. Následující měsíc bylo hotové peklo, začalo to zánětem spojivek po 10dnech od očkování, do té doby syn i špatně spal, pak dostal vysoké teploty, prodělal spalničky, angínu, kašlal jak tuberak. Obden jsme jezdili na pohotovost, měl vysoké teploty nad 40 stupňů. Na další MMR má odklad a jestli ho vůbec budou ještě očkovat, rozhodnou protilátky v krvi. A ani, nahlášeno na SÚKL a má záznam v kartě u pediatra. Ale to byla moje chyba, že jsem se podvolila a slavila že svych zásad.

hanka_12345
30. lis 2020

@andrejkaav20 a nenapadlo te ze jsi ovce ty? Kazdy rekne ses ovce,ockujes...ale vy mate taky svy "stádo" takze ovce ses vlastne taky🤣🤣🤣

Strana
z5