icon

Nespavé miminko. Co s tím? Je to normální?

adela1399
9. říj 2020

Ahoj,chci se zeptat. Za týden nám budou 2 měsíce a malá mi vůbec nespí..ji každé 3 hodiny a po jídle si vždycky hrajeme třeba 1h a pak ji dam spát ale za 15-30min je vzhůru co s tím? Je to normální?

mariegroth
9. říj 2020

Prijde mi to normalni. U hodne miminek se spanek prodlouzi kolem sesti mesicu. Vyzkousela bych teda klasiku - zavinovacka, bili sum

ondul
9. říj 2020

Je to normalni. Nicmene ani na osmi mesicich se nic nezlepsilo, spise naopak. Vetsinu noci neda ani hodinu v kuse.

klokanka31
9. říj 2020

@adela1399 A to i přes noc? Mně malá přes den moc nespí, ale pak v noci spinká nonstop až do rána.

marti89
9. říj 2020

Kočárek, nosítko, lehnout si a položit mrně na sebe?

jjasmina
9. říj 2020

Mě taky moc nespala v noci, kolikrát usínala mezi půlnocí a druhou ranní, ve 4 vzhuru a přes den taky nic moc. Tefd ji je 8 měsícu a ponocujeme pořád, min 6x se budí, přes den má dva hodinové spánky.

adela1399
autor
9. říj 2020

Tak v tom nejsem sama koukám🤣v noci každé 3h vzhůru na jídlo...je jako hodinky přesně na minutu každé 3 h vzhůru🙈ale spí pak po jídle...nebo aspoň myslim,říkám si vždycky že usnu dříve než ona😂ale už přes týden spí semnou v posteli,jinak bych ji uspávala a 50x ji podávala dudlík to v posteli je klidná a parkat ji ho podám a pak jsem tuhá😂😂pres den blbý..ale koukám že mužů byt vděčná že aspoň v noci🙈

95newmommy2020
9. říj 2020

Ahoj, zlomí se to ve 3. Měsíci. Pak bude spát celou noc, maximálně s jedním krmenim. A od 6 měsíce už ani noční krmeni nepotřebuje. U nás začal spát celou noc 2,5 měsíci. A protože manžel nespí dřív než ve 2 tak mu dal ještě ve spanku mléko a vstaval až v 9-10. Teď je mu 8 měsíců a spi od 20:00-9:00.

adela1399
autor
9. říj 2020

@95newmommy2020 Takže je světlo na konci tunelu🙉...taky si říkám že už by mohla spinkat celou noc...tak snad se taky dočkáme😊malou mám na UM cca 2tydny a říkala jsem si že by díky tomu mohla spinkat celou noc🤷🏽‍♀️

95newmommy2020
9. říj 2020

@adela1399 to určitě oni po tom lépe spinkani. My to měli po kendamilu.

adela1399
autor
9. říj 2020

@95newmommy2020 No ale právě ani to nepomohlo 😂😂Kendamil jsme chteli zkusit ale jsme teď na BabyLove q zatím musím zaklepat že super,zkoušeli jsme toho fakt strašně moc a malá po všem totálně ucpaná😕a teď jsme v pohodě asi týden takže uvidíme 🙂vy jste s Kendamilem spokojený?

janinasm
9. říj 2020

@adela1399 je to absolutně normální

jjasmina
9. říj 2020

@adela1399 moje malá se budi v intervalu 1-3 hod 🙂

moonulka
9. říj 2020

@95newmommy2020 To bych zase netvrdila, dětem se ty spánku různě vyvíjí, nám se pár týdnů po 3.měsíci budila i 8x-10x za noc, už jsem to ani nepočítala. Teď (4,5 m) tak 3x-4x. Ale je kojená, tak nevím, jak to je u dětí na um...

cinam
9. říj 2020

@95newmommy2020 no asi bych mamince toto s jistotou nepsala. Náš malej kolem třech měsíců spal fakt úplně nejhůř, teď bude mít dva roky a na mlíko se budí pořád, jednou až dvakrát za noc. Teď pár nocí výjimečně se nevzbudil. A spoustu maminek vám toto potvrdí. Moje kamarádka vstává k ročnímu 10x za noc a ten chce vždy prso. Ale možná je to jiné u dětí na UM, to nemám zkušenost

tynka9
9. říj 2020

@95newmommy2020 já bych něco takového radši neslibovala 😉 obě mé děti začaly spát celou noc někdy po šestinedělí, ale vydrželo jim to asi 2 měsíce a pak se to horšilo a horšilo. Starší byl na prsu skoro celou noc až někdy do roku, kdy jsem ho odstavila, pak se budil 1-2x asi měsíc a pak začal spát celou noc. Mladší je 17 měsíců a když se vzbudí 2x za noc, tak je to na šampaňské 🙈 jsou noci, kdy to už ani nezvladám počítat, kolikrát je vzhůru a jsou i noci, kdy třeba 2 hodiny uprostřed noci nespí a jen se mi tu prevaluje a nemůže zabrat... myslím, že co se týká spaní je každé dítě originál a sliboval, že za měsíc mamince bude spát celou noc? Ne že bych to nepřála, ale moc bych se k tomu neupínala...

mariegroth
10. říj 2020

@95newmommy2020 Take bych to neslibovala. Ve ctvrtem mesici je prvni spankova regrese, ktera umi se spankem poradne zamavat

jjasmina
10. říj 2020

@mariegroth to teda , mě malá po 3. Měsíci spala celou noc a cca od 4. Katastrofa, buzení po půl hodině

mariegroth
10. říj 2020

@jjasmina u nas to same, trvalo to asi mesic

95newmommy2020
10. říj 2020

@adela1399 Jojo jsme moc. Prave ze je to fakt takov Smetanovy mlicko. Které piju i já jak je dobre. :D

95newmommy2020
10. říj 2020

@moonulka
@cinam
@tynka9
@mariegroth
Rada bych ji nějak uklidnila, ale vzhledem k tomu, ze je na UM, tak si myslím ze šance je. Mě doktorka to i takhle vysvětlovala, ze kojene děti to nemají spjaté s hladem, ale velmi často s kontaktem. A to MM se umí přizpůsobit jak na hydrataci, tak na zasyceni. To UM je proste jiný, víc zaplacne, a i proto není nutné dítě v noci po 6 měsíci krmit UM. (A před 6 měsícem pokud si neřekne tak to taky není nutné. Protože my jsme to dělali i ze spanku) já řešili jsme ze má hodně kg.
Každopádně sama rikala, ze ten spanek by se upravit mel i podle těch období.
1) 0-3 měsíce nerozeznavaji den a noc, mají koliky
2) 3-6 měsíců rozeznávají den a noc, přestávají koliky, víc toho vypiji/4 měsíc prikrmy/kase víc zasytí.
3)6 m - 2 roky mají svůj režim. Potřebuji spát přes noc.
Je možné ze to ne každému takhle funguje, u nás to však fakt platilo plus minus nějaký ten týden. Ale od porodnice je na stridacku MM/UM od 4 týdny plne UM.

mariegroth
10. říj 2020

@95newmommy2020 To je skvele, ze ti to takhle funguje. ne vzdy se deti budi hladem. Regresi spanku prochazeji i deti na UM. Muj syn do prvniho roku dostaval MM v lahvi a budil se v mnoha pripadech kvuli kontaktu, zubum, zmenam a tisici dalsich duvodu. Myslim si, ze kdyby tohle UM zarucovala, tak asi hodne maminek prejde na UM :D. Cetla jsem i studie, ktere neprokazaly, ze dite spi vyrazne lepe nebo dele po UM. A s tou kasi je to takove zaplacnuti, ktere muze mit pozdeji vliv na streva ditete. Myslim si, ze kazda mama se chce vyspat, ale probouzejici miminko je vlastne neco jako ochranny mechanismus.
Ale jak rikam, jsem opravdu rada, ze u vas to takhle funguje.

95newmommy2020
10. říj 2020

@mariegroth Jj taky tak, co vidím ty ostatní diskuze si začínám rikat, ze mám fakt asi nějaký extrémně spavy dítě. Se vsadim, ze druhy mi to dá sežrat. 😃

mariegroth
10. říj 2020

@95newmommy2020 Uzivej dokud muzes ;D Mozna delas spave deti :D

patypresdevaty
11. říj 2020

@95newmommy2020 nepiš tady bludy, ať se tazatelka neupne na něco, co nastane asi tak s pravděpodobností 10% ;) To, že to tak bylo u vás neznamená, že to tak je jinde... Naopak - velká část kojených dětí se budí v noci často, dokud jsou kojené.

95newmommy2020
11. říj 2020

@patypresdevaty Prave ze kojenych. Ale její mimi není kojene. Stejně jako to moje ne.

patypresdevaty
11. říj 2020

@95newmommy2020 ano, ale jsou i nekojena, u kterých to neplatí. A mohou přijít spánkové regrese, zuby, reakce na vývoj atd atd
Spánek se může změnit ještě mnohokrát, takže bych fakt nic neslibovala ;)