Neustále návštěvy s miminkem. Jaký máte názor?
Hezký den holky. Mám 3mesíční miminko a od všech slyším jen ,,tak prijed na půl dne, já půjdu jezdit" to by v mém případě znamenalo vajíčko do auta, hlubokou korbu a konstrukcí, věci na prebalovani, věci na krmení, ohřívač lahví apod... máme velký prostorný kočár do terénu a je to fakt jít 4x do auta a vše tam natahat aby si mohli povozit... docela mi to vadí a jsem radši když přijedou oni na chvíli. Navíc doma je doma ze 😊 rodinu a příbuzné máme asi 30 min autem... oni se nějak nezdrahaji přijet a pak jen slychavam achjo my miminko ani nevidíme... jaký máte na to názor? Manžel dělá na směny takže jsem ráda když někam jedeme na delší čas že mi s tím pomůže... a dělá to i rád... jen ty delší návštěvy bez něj nemám ráda....
@anna189 v čem je tedy rozdíl, když říkáš že když by bylo druhé, že bys kuli novorozenci nebyla doma? Budeš toho tahat mnohem víc a bude to náročnější. Promiň, ale spíš mám dojem že ta pohodlnost je na obou stranách.
Co se s nimi domluvit že jednou přijedeš ty a jednou oni? Prostě že byste se střídali?
Já mám maminku (73),sice hůř chodí, ale stále je pohyblivá a sobestacna. Jezdím k ní téměř každý den. Ona k nám jede jak kdy. Někdy 2x týdne někdy 1x za měsíc.
Tchanovci pracuji a jezdíme z 99%my k nim. Nikdy mě nenapadlo řešit, že pro mě je lepší, když někdo přijede k nám, protože já musím balit děti.
Jezdila jsem sama s dcerou kamkoliv. A to IDS, žádné auto. Pokud se mi chtělo, jela jsem. Když ne, tak jsem řekla, at dojedou oni k nám. Vozit jsem ji stejně nenechala nikomu beze mě.
Autem jsme jezdili s manželem ve stejném modu. Když jsme chtěli, jeli jsme. Když ne, byli jsme doma. Taky jsme poslouchali jak nevozí, jak ji nevídají.. Smolík. Naše dítě, ne celého širokého příbuzenstva. A nelituji toho.
Udělejte to prostě dle sebe. Dle vaší nálady, sil a chuti.
Ja jezdim furt...2x tydne.Mam maly citroen c3.V sestinedeli jsem tahala UM, kocarek Roan Marita s koly jako 🐄.A hlubokou korbou.Detskou sedackou.3-4 plinky s sebou + ubrousky.Vic jsem toho na pul dne nepotrebovala.Deky a fusak jsem mela v hluboke korbe.Jak nekdy rikam kamaradce: kdo chce hleda duvody, kdo chce hleda zpusoby.
Nejela bych nikam! At prijedou, pokud chteji. Mimco si povozi a ty aspon udelas co potrebujes. Nejak nechapu, co tam budes delat, kdyz oni pujdou s mimcem ven?
My kdyz jedeme k tchyni, tak s dvema detma je to i na jeden den silena vyprava. Nemluvim o tom, ze mala usnula v aute, pak spat nechtela, pak v kocare nevydrzi, rve. Takze ji stejne vozit nesel nikdo 🙂 .
Kdybys musela jít s kočárkem a dalšíma dvěma malýma dětma a věcma 3 kilometry ve vánici na vlak, asi pochopím problém, takhle si ho podle mě sama vyvoláváš, ale udělej si to jak uznáš za vhodné. Já bych nejela ve smyslu, že si nedokážu představit někde sedět na návštěvě a tlachat u kafíčka 4x za týden. Ať přijedou, vyvenčí ti mimčo a ty můžeš dělat cokoliv doma přece, ne?. Nicméně to jsou nejspíš takoví ti příbuzní slibovači - přijeď, přijeď, ale my pro to nic neuděláme, je to tak pohodlnější, s tím nic neuděláš, buď se přizpůsobíš nebo je neuvidíš. 🤷♀️
My jsme s prvním jezdili každej víkend k našim a nesnášela jsem to. V balení věcí problém nevidím,ale furt mi někdo do všeho kecal, vnucoval svoje názory. Ale stavěli jsme barák, muž byl celej den na stavbě ve stejné vesnici, jinak to nešlo. Když byl druhej malej, jezdila jsem hrozně ráda kamkoli, kde jsem se dětí na chvíli zbavila, nejradši ke tchýni. Chovala mimino, děda si hrál se starším a já pila kafe.🙂
Minulý víkend jsme byli u manželových rodičů. Plán byl, že zajedeme k nim na návštěvu, pak vezmeme babičku na otočku na chalupu, kde jsme chtěli my pár věcí vyzvednout a ona něco udělat a cestou zpět ji zas hodíme domů.
Dojeli jsme k nim a v zápětí přišel návrh, že muž odveze na chatu prarodiče oba a já s dětma zatím počkám u nich v bytě. Odmítla jsem a naštěstí nikdo neřekl ani popel, ale přiznávám, že jejich představa, že to pro mě bude usnadnění mě vyděsila a rozhořčila. Sedět se dvěma dětma sama v cizím bytě mě má lákat? Jako jak?
Píšu to především proto, abych vyjádřila, že plně chápu, že samotné se ti jezdit nechce. Ale že ti druzí si to dost možná neuvědomují i proto, že ve tvé situaci nejsou. Mnohým asi přijde i to, že je přece lepší tě pozvat, než jet k tobě, kde by ses o ně "musela starat". Určitě se neboj trvat na tom, co je pohodlné pro tebe, protože teď nastavujes pravidla své mateřské, která může trvat ještě několik let, tak ať ty léta zvládneš.
no dobře... když pominu to balení věci (což mě trošku štve, nemám ráda když něco zapomenu ale budiz) tak jsem zmiňovala i další důvody... a jak hodně lidí píše, vysedavat někde hodiny... na to také moc nejsem... mám ráda návštěvy a jsem spolecensky typ...ale oni prostě s kocarkem chtějí jít sami... co bych u nich v bytě dělala? A kdybych šla s nimi tak jsou dotceni že jim nevěřím? Jednou už to tady bylo... tchýně vzala na procházku kocarek a při oblékání mi asi 6x řekla ať zůstanu ať si odpočinu... nechtěla ať si odpočinu ale prostě mě až nepříjemně vyhanela od kočárku daleko.. ale to více lidí... no jak nad tím stále přemýšlím tak mi nezbyde nic jiného než si to udělat po svém i za cenu blbych řeči... trošku jsem nad tím přemýšlel proto že nechci působit nevdecne a cením si jejich zájmu...ale kdybych ustoupila stane se to pravidlem a to já nechci..
@prejeta_zaba na větu ať přijedou oni mi řeknou že se domluvime...a na druhý den zase otázka kdy přijedeme...to je jak do dubu 😂
Když Ti to vadí tak jim to řekni a nikam nejezdi. Jsi snad dospěla. Tyto výkřiky do tmy na sociálních sítích asi nikdy nepochopím. Každá žena to má nastaveno jinak, jsou ženy, co zase nevydrží doma. Takže vše záleží jen na Tobě, jaky si to uděláš, takový to mas.
@anna189 asi jsem to špatně napsala, ale v souvislosti s manželem jsem psala o Itálii, ze když malé byly 4mes nebo 5, tak jsme jeli k moři, jinak jezdím všude sama, v týdnu je on samozřejmě v práci, já jsem minimálně obden s někým někde, kamarádky, babičky, rada zajedu na návštěvu kamkoliv... balim, “tahám” jak píšeš, ale mě to proste nevadí, já zas nerada sedím doma. A děti už mam dvě.
U nás se jelo v módu: u každé babičky kočárek zahradkovy, balík plin, vlhcene ubrousky a když byli prcci větší, tak aspoň 2 sklenky s jidlem, hrnecek na pití. Já vzala dítě a tašku, co mám furt na půl sbalenou a kdybych něco zapomněla, tak sem věděla, ze mám u každé babičky věci na přežití 😂😂
@anna189 to je přesně jako u nás. U nás se teda naopak neustále někdo zval k nám, zejména ze začátku a ja naopak spíš preferovala přijít na návštěvu sama, když se nám chtělo. Nastav si jasna pravidla hned od začátku a najdete takový kompromis, se kterým budeš v pohodě. A to nejlépe ve všem. Male jsou skoro dva roky a neustále narazím na to, že jsem to hned od začátku neudělala. Tomu, kdo nechápe, že chcete mít také prostor pro sebe a máte i jiné členy rodiny, ktere navstevujete, se stejně nezavdecis, moc dobře to znám.
Dělej to tak, jak to ty cítíš. Hezky asertivně jim vysvětli, jak to máš (že by sis u nich neodpočinula atd.). A obrň se proti případným řečem, ať už od nich nebo tady na internetu. Nikdo v tvé kůži není. Pokud cítíš, že potřebuješ být doma a nejezdit, tak to tak prostě udělej. Tvoje děťátko potřebuje spokojenou maminku! 🙂
Rozhodne delej, jak to citis... ja jsem rada, ze nemam ridicak, protoze cekam, ze u nas to bude podobne, alespon z manzelovy strany, to bude same prijedte prijedte, ale sami u nas do ted byli na navsteve jednou, kdyz byla oslava, nektefi vubec, bydlime pres dva roky, oni jsou cca 5km daleko a jezdime jen my k nim, coz se podle me po narozeni mimca asi tezko bude menit... ja zastavam nazor, pokud chcete za miminkem, tak zvednete zadky a dojedte, prece nebudu co tyden objizdet celou rodinu, kdo a kdy presne si zamane... nasi jsou v tomhle v pohode, mamka mi rozumi, a to bydli 80km daleko, byli u nas uz mockrat... zajimave 🙂 a pritom jsem uz u manzela rikala kolikrat, aby prijeli, manzel je i ochotny treba pro babicku jet a pak ji odvezt, ale nic, nezajem... jen vzdycky vy prijedte, ted uz jsme i slyseli, ze potom musime prijet s miminkem...
Nečetla jsem všechny komentáře.
Je úplně irelevantní, jak to mají ostatní, když pro tebe to s miminkem není pohodlné, nikam bych nejezdila. A když by někdo naléhal, tak bych mu upřímně odpověděla tak, jak to píšeš - je pro tebe únavné nosit vše sama do auta, v cizím bytě volný čas ani efektivně nevyužiješ. Jestli vás chtějí vidět nechť dorazí. Jednou jsi máma, tak se to nauč takhle řešit, čím dřív, tím líp.
Holky moc děkuji... ano pro někoho tady ve fóru můžu působit pohodlně. Ne nesedim na zadku. Každý den jsem s miminkem venku, neustále něco podnikáme, máme vanicky, ostatní kamaradky s miminkama, já mám své cvičení A spoustu kamarádek kolem... asi bude nejlepší to opravdu asertivne říct a udělat nějaký kompromis... nechce se mi skákat jak oni pískaji a chtějí... ale zase chci být ta hodna členka rodiny... děkuji,
Pokud chces od nekoho hlidani, tak mi prijde fer tam to dite odvezt, ale pokud je to tak, ze oni se chteji s malym pomazlit, tak mi prijde naopak normalni, ze by měli prijet k tobě. S temi vecmi...no, kazda toho mame dost 🙂. Ja mam treba kocarek porad v aute a vzdy sbalenou prebalovaci tasku. U krmeni sbalis UM a take das vodu a lahve do tasky. Ohrivacka lahvi je fajn, ale staci udelat to same pod teplou tekouci vodou. Ale jako ja ti rozumim, ze nekdy takovy vylet je proste prace, kterou nechces absolvovat. Ja mam stale poporodni uzkost a jen tak nekomu neverim a jsem nejradsi, kdyz je syn doma.
Nicmene, je takove zazite pravidlo, ze mlady jezdi s detmi k prarodicum. I kdyz je to asi mnohem jednodussi naopak. Mne tchyne dela neco podobneho. Bydli deset minut od nas a kdyz fakt potrebuju, tak proste u nas hlidat nechce. Vzdy se ji snazim vysvetlit proc chci aby byla u nas...neudelas nic no. Ale jak rikam...prijde mi to fer, ze chce aby byl u ni, ale ona nema moc uzpusobeny dum na miminko, takze to je taky tezke
@mariegroth právě že zatím hlídání nepotřebují... nechci aby to ostatní brali tak ze když teď nechci tak oni nebudou chtít pak... máma něco podobného ale určitě to neberu jako poporodni úzkost, ale nyní 3 měsíční miminko nedávám z dohledu, je semnou nebo s manželem a na hlídání beze mě je malé.. povozit ano, ale určitě ne nechat na pár hodin někde abych já jela nakupovat nebo cokoliv jiného, prostě se na to necítím 😊.. takže spíše jde o to že chtějí chovat, vozit a mazlit se e miminkem hlavně u nich, a já abych tam seděla...
@anna189 Mam doma 2mesicni a k tomu 3,5lete. Delam to, co mi prinasi radost a prispiva k me pohode. Jen kdyz jsem ja v klidu, je v klidu zbytek rodiny. Proto cestuju malo, neb to baleni je naprosto priserne a pro me momentalne neprijatelne (nema souvislost se soucasnou epidemii)
@anna189 predstavte si, ze mam deti dve. Dceri byly 3 roky, kdyz se syn narodil. Takze opravdu vim, co je to cestovat s detmi! Bydleli jsme ve 3tim patre bez vytahu, takze nalozit nejdriv deti a pak kocar a pak tu jednu..opakuji jednu tasku s potrebami pro mimino. Takze za me je to asi vase pohodlnost a nebo nechut nekam chodit. A s jednim ditetem, se da zvladat vsechno. Uklidit, uvarit i odpocinout si... a jestli ne, tak vam to stejne neutece. Nebo zaprahnete otce ditete, at taky neco dela..
Já teda dámy nechápu, proč jste na (některé) na zakladatelku tak útočné. Když je rodina blízko, má zájem vozit a nemá výrazné problémy s dopravou, o pravdu

@anna189 Jela bych kdyžtak až s manželem. Když je v práci, zůstala bych doma. Já jsem třeba hrozne nervózní typ když někam musím nebo někdo je u nás na návštěvě dele než hodinu. Prostě mě to nebaví sedět a kafrat.