icon

Neustále se otáčí na bříško

asashley
19. pro 2017

Zdravím, potřebuji se poradit. Syn od narození krásně spinkal v noci od 19-6 a přes den dal dopoledne 1.5h a odpoledne 2h. Pak se začal přetáčet, to jsem vyřešila pytlem a kojícím polštářem byl jako v hnízdě a neotočil se. Teď příští týden 8.měsíců plazi se, jde na kolinka ale neleze podlaha se mu klouže, nesedí, nestoupá si.
Přes den už nespí, protože se v postýlce otočí a péruje na kolínkách...je to šílený. On se tím i budí že to snad udělá ze spánku a tím se vzbudí. Dnes je vzhůru od 6 kolem 12 jsem ho dala spát, otáčel se takže jsem ho uspavala 30min zpíváním a držením. Spal 15 minut a našla jsem ho zase na kolínkách. Teď je nevyspalí a samozřejmě protivný...už si nevím rady, ptž je to pak na palici jak kňourá a já se od něj nemůžu hnout ani na wc.

kajalka
19. pro 2017

V kočárku/nosítku nespí?

swetlusska
19. pro 2017

Náš spí už dlouho na bříšku a nechávám ho, jak chce on. Aspoň je klid. Jen ho pořád kontroluju..

asashley
autor
19. pro 2017

@kajalka V kočárku tak hoďku ale dnes je pod nulou a potřebuji zůstat doma. V nositku doma neusne a na ven nemám bundu aby se pod ní vešel.

asashley
autor
19. pro 2017

@swetlusska to on na břiše neusne, jen tam péruje a pak ječí

olivoill
19. pro 2017

Taky jsme měli takový problém, syn se naučit přetáčet už ve čtyřech měsících, taky jsem myslela že mi snad mrde, protože asi týden před tím se naučil krásně sám usínat :D s tím se nedá nic dělat, jak se to naučí je pro něj přirozený zkoušet co všechno dokáže a pořád posouvat hranice a objevovat k čemu vlastně jsou ty nožičky a nějaký ležení na zádech? pfffff a k čemu mi to jako bude mámo? :D vyřešila jsem to tak že spí s náma v posteli, dopoledne a odpoledne si tam s ním lehnu a s prsem v puse usíná, ale taky je po někdy hard, když se mi chce od prsa přetočit na břicho a utýct, to ho musim přidržovat a někdy je to fakt taky na nervy. Asi jsem to nevyřešila úplně nejlíp, ale miluju to společný spaní a probouzení 🙂 jinou radu pro tebe nemám 🙂

asashley
autor
19. pro 2017

@olivoill no jo jenže já nekojím, takže bohužel tímhle ho uklidnit nemůžu. Syn chodí spát v 18.30 takže ani společné spaní nic moc, protože je naučený usínat u sebe v postýlce. Každopádně on jak spí málo přes den, tak večer je zase hned tuhý. Spíš je blbý,že tedy budu muset vždycky s kočárkem aspoň na chvilku. Vzala jsem ho i do nosítka a to se ode mě odtahoval a to je na něj zvyklý od malička.
Hold je to boj :D

janawaes
19. pro 2017

@asashley A co ten spaci pytel ten uz nezabira? taky me napadla zavinovacka, ale kdyz se uz pretaci, tak to by asi nebylo moc dobre. Ocividne se chce hybat a perovat na nozkach. Tak treba alespon pres den ho dat treba do te zavinovacky, at se trochu prospi.

asashley
autor
20. pro 2017

@janawaes swadle me u nas mela uspech tyden. Nikdy nebyl v zadne zavinovacce nema to rad. Ten den je na nic no ale v noci je to dobry...aspon dnes. Sel spat v 18.30 hned usl...spal do 5 dostal mliko a spi jeste ted.

asashley
autor
20. pro 2017

@janawaes jinak v pytli spí ten ho dřív zastavil a má tam kojící polštář jako hnízdo už ho nezastaví ani jedno.

kassandra1
20. pro 2017

@asashley Měli jsme to podobné, zpočátku spal dobře, ale jak se začal přetáčet na bříško, tak problémy s usínáním a později ještě víc když péroval. Vyřešili jsme to tak, že uspáváme v bytě v chodbě v kočárku, jak tam nemá pohyb, tak se zklidní a usne.

kajalka
20. pro 2017

@asashley Tak ale v jiný dny snad není problém ho naložit do kočáru jít ho uspat, ne?

asashley
autor
20. pro 2017

@kajalka jasně, že není, ale prostě včera to byla trošku krizovka a né vždycky se člověku chce ven a měla jsem prostě práci. Takže jsem chtěla vědět jestli je to období nebo někdo nemá nějaký fígl a tak 🙂

asashley
autor
20. pro 2017

@kassandra1 tak to u nás reálné není. Bydlíme v baráku a kočár by se musel vynášet. spíš mi šlo o to spaní přes den než přes noc.

portinari
20. pro 2017

Mi to připadá úplně přirozené chování a nevidím důvod mu v tom bránit. Holt je vždy, když se naučí něco nového pár nocí neklidnějších. Mému synovi to pérovaní na kolínkách po nocích vydrželo několik týdnů, teď už krásně leze a zase mi začal v noci stoupat. Prostě furt něco 🙂 Ať si dělá co chce, nebudu ho kvůli tomu omezovat na pohybu přece. Má potřebu místo spaní trénovat, prosim. Neustále na sobě maká no. Přes den to je už taky se spaním horší, ale mám výhodu, že kojím, u toho mi usne (ale víc jak 15-30 minut mi nespal v posteli nikdy). A když je jó unavený, dám ho odpoledne do nosítka a spí klidně hodinu a já si aspoň vše oběhám a zařídím v klidu.

asashley
autor
20. pro 2017

@portinari Jasne no...asi to byla zbytecna diskuze vlastne nevim co jsem se chtela dozvedet 😀
Jak pisete, porad neco jine uz to nebude.
Vcera se odtahoval i z nositka 🙁

portinari
21. pro 2017

@asashley Právě že se s tím nic moc dělat nedá no, ale člověku se uleví, když si postěžuje 🙂 Já už si zvykla, že mi v nosítku "hopsá", ale teď pár dnů zpět začal vytahovat ručku a mydlit mě s ní 😅 Nové a nové alotrie.

portinari
21. pro 2017

Jo a na wc už nosím s sebou 😂

janawaes
6. led 2018

@asashley Ale večer ti spinka dobre ne. Tak me napada jedine ho uhoupat jestli by to na nej zabralo.

asashley
autor
7. led 2018

@janawaes naštěstí se to vyřešilo samo, už nespí ani v pytli z toho se svlíkal. Prostě se otáčí a když je unavený, tak ho to přestane bavit a zůstane na zádech a usne. Dokonce se naučil přetočit zase zpět na záda, takže dobrý 🙂.

janawaes
9. led 2018

@asashley Tak super 🙂, deti nejsou blbe, ony si poradi sami 🙂, tak to je sikula, ted uz to pujde uplne samo a muze si lehnout jak bude chtit 🙂