Nevyšlo měření sluchu v 9.týdnu

michajla1
19. črc 2023

Ahoj. V porodnici nám řekli že dceři nevyšlo pravé ouško. Že prý asi plodová voda, že budeme muset na ORL.
Dnes jsme byli na ORL dceři je 9týdnů a koukala do očkováku a divila se že tam není zapsané to levé ouško, tak říkala že nevyšli asi obě, jinak by tam udělali křížek.
Každopádně jí šla měřit, malá se probudila a prďánkovala si spokojeně do plenči. Sestra se rozčilovala že jí takhle nenaměří.. Po chvíli dcera usnula a byla naprosto v klidu. Podařilo se jí změřit.. ale test vyšel negativně s křížkem.
Objednala nás přímo k doktorce za 5 dní. V rodině nejsou žádné sluchové onemocnění, porod byl naprosto v pořádku bez komplikací.
Já se totálně sesypala při odchodu z nemocnice..
Doma jsme zkoušeli když malá usínala, zakřičet… reagovala na to leknutím.
Máte někdo takovou zkušenost? Jsem hrozně ale hrozně vyplašená, cítím naprostou bezmoc, ale to její leknutí mi dalo kapku naděje. Modlím se aby to bylo v pořádku.
Za 5 dní jdeme k doktorce a když to nezvládne vyšetřit, tak nás pošlou do Motola. Co s námi budou dělat?🥺

uzivatelkapetra
19. črc 2023

@michajla1 naší malé nevyšlo v nemocnici ani jedno ucho opakovaně. Objednali nás přímo na otoneurologii, tam opět tím základním vyšetřením nic, tak jí udělali Bera vyšetření a tam v pořádku, po třech měsících znova a čekáme teď na vyhodnocení.
Každopádně slyší, některé děti prý nenaměří a vše je v pořádku.

michajla1
autor
19. črc 2023

@uzivatelkapetra tak to jsem zvědavá. Přeju hodně štěstí ať je výsledek co nejlepší♥️

lucynka721
20. črc 2023

@michajla1 nám taky nevyšlo pravé ouško, v 6 ti týdnech zase ne, až když malému paní doktorka udělala speciální vyšetření, kdy měl na hlavičce, na krku a tváři diody, tak to nám už vyšlo, ale miminko musí spinkat při vyšetření.

cilkat
20. črc 2023

Ono ten test je citlivý na hodně věcí - stačí, aby dítě mělo rýmu a už nemusí vyjít.
Ale kdyby tam opravdu porucha sluchu byla, poruchy na úrovni ucha (což je to, co tenhle test vyšetřuje), už jsou dobře řešitelné naslouchátky ci implantáty. ... A opravdu o hodně lepší to zjistit teď, než za tři roky, kdy byste řešila, že dcera nemluví a že je to vlastně proto, že ze jí tři roky nevyvíjí část mozku jak má, protože prostě nedostává z venku podněty, tak ji mozek prohlásí za zbytečnou...
Držte se. Přeji 'jen chybu přístroje'.

michajla1
autor
20. črc 2023

@cilkat malá právě rýmu měla, já jim tam volala jestli máme vůbec jezdit ale nikdo nebral… Takže jsme jeli, protože jsme cekali už moc dlouho. A dopadlo to jak dopadlo, každopádně sestře co jí dělala test jsem to řekla.

michajla1
autor
20. črc 2023

@lucynka721 jsem ráda že jste v pořádku, je to pěkně o nervy. Mě přijde že malá slyší, takže tam naději mám🙏 Snad to také dobře dopadne♥️🥺

tulipdona
20. črc 2023

Křičením u dítěte nic nezjistíš. Pockej na vyšetření. Ale těch negativně naměřených je strašně moc, nic to neznamená.

lucynka721
20. črc 2023

@michajla1 děkuji moc ❤️ nervy jsou to strašné, ale opravdu se vyplatí absolvoval test, nevím, jak se jmenuje už, kdy miminko dostane diody. Přeji hodně štěstí, určitě to bude v poradku 🍀❤️

hanydve
2. říj 2023

@michajla1 ahoj, jak jste dopadli? Řešíme teď něco podobného.

michajla1
autor
6. říj 2023

@hanydve ahoj, byli jsme na přeměření ještě 3krat a bez úspěchu.. Jsme objednaný na vyšetření v prosinci do Motola kde bude pod narkózou🥺 Tam se uvidí..

hanydve
7. říj 2023

@michajla1 budu vám moc držet palce, my jdeme za 14 dní..