Oblékání miminka na noc. Jak oblékáte vy?

martinatd
26. kvě 2021

Ahojte maminy, rychlý dotaz . Jak oblékate vaše mimca na noc, mám dilema. Maly 2,5 měsíce spí v body s kratkym rukávem a na tom má pyzamko overal s tím že na noc ho balím do dečky, jenže se mu změnilo spaní a poslední dny strašně kope , hází rukama atd a je věcne odkryty a když zkouším teplotu je skoro vždy chladný, vlažný tak nevím jestli mu není třeba zima. Zase si ale říkám že by mi to měl dát nějak najevo 🙈tak váhám jestli mu spíše nedat body s dlouhým rukávem , v bytě máme nastavených 22,5 stupně, kolik tu doopravdy je nevím, v loznici od rána až do večera vetram. Nerada bych zase malého prehrivala. Mám.docela bobky ze SIDS a vím že prehrivani není dobré. Děkuji 😊

palja
26. kvě 2021

@martinatd overalek s dlouhým rukávem, nebo body s dlouhým rukávem a přes to tepláčky se slapkama, zakrýt deckou nebo perinkou.

michaela666
26. kvě 2021

Já dávám tenčí spací pytel. Ve 3 měsících se mi začala malá odkopávat nebo naopak přikrývat dekou až nad hlavu, takže věčně studená i za krkem. Já celou noc kontrolovala, jestli není přikrytá celá.. Dávám jí do něj v overalu s dlouhým rukávem.

hanih
26. kvě 2021

Davala jsem body s kratkym, overal a jakmile se zacalo miminko odkopavat, dostalo spacak. My ale hodne vetrali a v loznici malo topili, takze jsme meli na noc tak 18 - 19°C. Pokud mate 22, body bych klidne vynechala.

martinatd
autor
26. kvě 2021

@michaela666 pytel už mám.objednany protože nedělám nic jiného v noci než furt kontroluji a prikryvam. A dáváte body plus pyzamko nebo bez body ? Tak budu mít tenčí, letní pytel.

michaelarousova
26. kvě 2021

@martinatd davala jsem pyzamko s dlouhym rukavem☺️ Plus lehka decka

michaela666
26. kvě 2021

@martinatd Už od mimina spí v overalu s dlouhým rukávem, bez bodyčka. Na začátku zabalená v dece, ale když jsem jí jednou našla přikrytou i s hlavou, úplně ve mě hrklo. Spokojeně spala - mě málem švihlo a od té doby na noc jenom pytel.

martinatd
autor
26. kvě 2021

@michaela666 to věřím, stalo se mi něco podobného 🙈😁moc děkuji 😊

mamikry
26. kvě 2021

@martinatd Malinky ma 14 dni a spi v overalku a zavinovacce. Az povyroste, vymenim zavinovacku za spaci pytel.

konidana
26. kvě 2021

@martinatd deti jsem oblikala stejne a na noc mame odjakziva max.19.st. v lete teda vic, protoze panelak bez klimy nevychladis, ale v zime max.tech. 19. Deti nemusi byt teple, kdyz jsou teple dle mbe potrebuji to teplo vyzarovat a chladit se. Brisko snad studene nema, ne. Ledove Ruce a nohy nevadi.

jako_mala_holka
26. kvě 2021

Malá se narodila v červnu, spavala od narození jen v body s dlouhým rukávem nebo krátkém overalku a ponožkách, prikryvala jsem ji bambusovou plenou, ale odkopavala se, pak i ponožky začala sundavat, neřešila jsem
Na podzim jsem začala dávat dlouhý spací overal buď s tapkama nebo k tomu ponožky a poridila jsem spací pytel z merino vlny, v něm spala až do dubna, teď už jen v dlouhém overalu bez ponožek, neprikryvam, stejně cestuje po postýlce... Přehřátá ani nachlazená nikdy nebyla, tak asi dobrý 🙂

klokanka31
26. kvě 2021

@martinatd Od narození malá spala normálně v dupačkách, přikrytá peřinkou. A co se začala odkopávat, tak teď většinou spí bez peřinky, v overálku...

terezia10
26. kvě 2021

Dávala jsem vždy jen overal a peřinu a stačilo

87pavlina
26. kvě 2021

Ve 2,5 měsících už spala v overalu s dlouhým rukávem, přikrytá slabou dekou (peřinou). Je červnová. V ložnici máme 18-20 stupňů. Od začátku se odkopávala. Taky jsem se bála, aby jí nebyla zima, teď už to neřeším. Když jí sáhnu za krk, tak je teplá. Myslím, že malého oblékáš až dost. Ten pytel by ti mohl pomoct a taky bych ho do něj moc neoblékala. Taky jsem si ho chtěla pořídit, ale pak jsem si to rozmyslela, protože už byla větší a říkala jsem si, že jí pak bude překážet, kdyby se chtěla otočit nebo lézt (stoupat si) po postýlce.

nikolite
26. kvě 2021

Syn má teď 2,5 měsíce. Od narození spí v overalu a zavinovačce.

me_druhe_ja
26. kvě 2021

Vždycky obě děti jen pyžamko a peřinku. Máme v ložnici max 20C. Starší (18m) věčně spí NA dece, pytel nechce. Neřeším, asi mu zima není. 🙂 Pyžamko dávám při chladnějším počasí teplé, pri teplejším tenké. Jakmile budou zas vedra (nad 25C), budou spát jen v body a max tenká děcka (jako plinka). Mladší dám asi ještě ponožky.

marti89
26. kvě 2021

@martinatd Syn se narodil v září, spal v overalu v hnízdečku a přes to teplejší dečka, zastrkaná pod něj, takže se ani nehla. Od 4 měsíců spí se mnou v posteli, overálek a jsme přikrytí tenkou dekou, topíme na 21 °C.

zuzekk
26. kvě 2021

V pyžamu

soda365
28. kvě 2021

overal s dlouhým rukávkem a spací pytel.. deku, peřinu apod. jsem dávala někdy v roce