Od kdy běžný ovocný čaj místo dětského?
Ahoj, od kdy jste dávaly normální sáčkový čaj ?
Jo a ještě by mě zajímalo, který byste doporučily jako opravdu kvalitní i obecně.
@lenatko91 mě prave přijde ze složení se zas tak neliší. Jen ty přímo pro děti, i když jsou ovocný maj divnou pachuť. Nevím teda jak je z kofeinem, ale ve složení nebyl.
@95newmommy2020 Řekla bych, že od roka můžete, ale dávala bych jen kvalitní ovocné - malina, hruška, lesní ovoce. Černé a zelené obsahují tein, ty urcitě ne, bylinné bych dávala jen dětské. Taky bych dala pozor na látky jako kyselina ascorbová, podle internetu můžou vyvolat do roka alergickou reakci.
@mamikry určitě jen ovocný. Já teď piju teekane jahoda a docela mi zachutnal, tak jsem o něm uvažovala, ze je takový příjemný. Jestli ho nedat.
@95newmommy2020 koukněte, co obsahuje. Ale slabší ovocný bych klidně dala. Teda pokud víte, že jahody prcka nedráždí.
@mamikry na tom složení prave nic extra nemůžu nic vykoukat. Jahody jsou oki, nebo minimálně jahodove presnidavky byly bez problému. Vyloženě jahodu jako ovoce ještě neměl.
@95newmommy2020 Nepřipadá mi, že by tam bylo něco, co by vadilo. Ibišek je pro děti údajně dobrý a zbytek snad taky. Ale dala bych slabší nálev.
@95newmommy2020 nejsem si ale tedy moc jistá poměrem, aby to na malé nebylo moc kombinací, zkuste pohledat na internetu.
Byla bych opatrná na to "aroma jahod". Jakmile to není blíže specifikované, těžko říct, co to je za látku. Totéž, kdyby tam byla blíže nespecifikovaná barviva. Takže bych vybírala čaje, které mají ve složení skutečně jen ovocné složky.
Třeba ve Francii nic jako dětský čaj neexistuje. 🙂 Takže malej pije ovocnej od těch 5-6m. Vybírám teda aspoň nějaký bio, kvalitnější. A je v pohodě. A teda co mě překvapilo, tak je dobrej a hodně doporučovanej roibos. A ještě heřmánek pije občas.
@pratensis to jo, to je fakt, ze těžko říct co zatím je.
@me_druhe_ja jo? Tak pohoda. Tak to bude snad v klidu. Ačkoliv o Česku je známy ze se sem dovazej potraviny, který na zapad od nás nikdo nechce.
@95newmommy2020 Oni mají jiný zvyklosti v určitých věcech. 🙂 Třeba nikdy žádná francouzska ti nebude žehlit věci pro mimino. 😀 jako z toho hygienickyho důvodu. (V tom jsem taky Francouzska 😀). Přesto, že většina dětí je na UM, tak skoro nikdo vodu neprevaruje - at z plastu nebo kohoutku, ani doktoři to neříkají. Děti jsou na UM hrozne dlouho: já chci pomalu přecházet po roce na obyč mliko (pomalu a pozvolna) a prej to nemám říkat doktorce. 😀 tady jedou UM a speciální mléčný věci až do 3 let. A taky třeba pro malý děti neexistují léky na kašel. :D občas se tu divím. 😀
@me_druhe_ja Tak to jsem taky francouzska 😂 Teda až na to um, to vidím taky tak do roka, jelikož mu to už teď téměř v 9 měsících moc nejede.
Mně dcera nechtěla pít žádné dětské čaje, tak má od půl roku Loyd a jak ji jede😂 vypije ho i neomezený, i slazeny medem. Nic jiného jsem do ní předtím nedostala.
My doma milujeme od VeltaTea Svet deti lesni plody, jahudku i malinu s boruvkou, pijem to vsichni, jinak v nekterych cajich je pridavana lekarice, ktera by mohla prckum nedelat uplne dobre, jinak deti bezne upijeji moje caje, zatim se jim nikdy nic nestalo
Asi od dvou let. Ale dcera caje nepije casto, jsou ji 3r a stale pije nejcasteji vodu nebo rostlinna "mleka".
První rok dostávala dcera jen občas fenyklový nebo bylinkový při nachlazení. Ovocný dostala až po roce a to u babičky. Doma máme dětské ovocné od Apotheke nebo Leros. Výborné a kvalitní čaje má samozřejmě Sonentor
Kupuju sonnentor - červené. Ty jsou i pro nejmenší děti a nejsou kyselé jako některé obyč ovocné
Já jsem objednala balík sypaných čajů od Manu Tea, tam mají čaje podle věku dítěte, třeba kojenecké nebo pak ovocné od roka, některé od tří let, atd. A jsou fakt chutné a řekla bych, že kvalitní, jen je to dražší, no.

Taky mě zajímá. Každopádně za kvalitní považuju hlavně sypané.. Ze sáčkových třeba Teekanne, Twinings? Já piju teda hlavně černý - Teekanne