Pokakávání a zácpa bez bolesti bříška. Máte zkušenost?

nikaa2
15. led 2023

Dobrý den, dcera 3,5 roku se pokakává přes měsíc někdy i 3x denně. Kalhotky má ušpiněné, žádný bobek. Nebolí ji bříško, nepláče. Moc nejí, ale to ona nikdy. Dřív chodila normálně po cca dvou dnech. Teď chodí na záchod po cca deseti dnech.
Má někdo zkušenosti s pokakáváním a zácpou bez bolesti bříška?

cuuza
15. led 2023

Ona se ale nepokakává, extrémně zadržuje stolici, která si přesto umí najít cestu. Rozhodně řešit po dobrém, v tomhle věku asi zvládne vysvětlit proč, respektive z čeho má strach. Pevné nervy.

areh
15. led 2023

@nikaa2 řešila jsem to u syna asi 2 roky 🙄 zničeho nic přestal chodit na záchod. Chce to pravidelně zkoušet. Každé ráno, aby sedl na záchod a zkusil to. Občas se to povedlo, občas ne. Nedělali jsme z toho tragédii. Ale pořád to zkoušet. Časem si zase zvykl a chodí sám. Ale fakt to trvalo...

meronym
15. led 2023

@nikaa2 Zadrzovani stolice. Pomerne casty problem. Netrestat, trpelive vysvetlovat. U nas pomohly odmeny za kakani - nalepky auticek. Za 5 malych jedna velka. Pomaly, postupne se to zlepsilo, dnes jiz bez problemu.

e_v_k_a83
15. led 2023

@nikaa2 Ahoj, no, bohužel z nějakého důvodu nechce chodit kakat. Chodí do školky? Děti často ve školce kakat moc nechtějí a tak tam zadržuje třeba.
Ale může to být prostě i bezdůvodně podle mne. Co jí zkusit dát vypít co 2 dny svestkovou stavu, aby se prostouchla?
Jinak vše je v hlavě a mám bohužel několikaleté zkušenosti se synem. Taky si myslím, že zadržuje ale ne 10 dni. Vysledek je stejný. Ukakly i 3x denně.
Jsou období kdy je vše ok a pak zas ne. Ale už to řeším s doktorem teď čerstvé, protože půjde v září do školy.
Pevné nervy❤️

xmele004
15. led 2023

Nebylo to uplne stejny, nebylo to vubec dlouhodoby, ale nase Anez taky zadrzovala a vetsinou se zadarilo v noci. Davam ji jeste curat kolem pulnoci a vzdycky jak byla rozespala, tak neuhlidala a vykadila se...tak treba jen rada 🙂 preslo to tak rychle, jak to zaclo 🙂