Přejít na UM?
Ahoj, asi se potrebuju vypovidat a znát vaše nazory. Mam 2 měsíčního syna a plne kojim...zatim. Za ty 2 mesice jsme si uz prosli spurtem, bojkoten, odmitani prsu kvuli prdikum a ted nastava asi dalsi spurt..na me je toho za ty 2 mesice nejak moc...chtela bych mu dat to nejlepší ale uz me to vycerpava..každé kojeni mam nervy jak to bude probihat...dneska vecer uz jsem proste nemela co mu dat..nakonec jsem odstrikla z obou prsou dohromady asi 80ml...po hrozne dobe...to vypil a byl klid. Radsi jsem si dojela pro sunar. Nemam z kojeni nejaky prijemny super pocity jako některý maminy. Spis naopak. Zensky kolem me vetsinou ani tak dlouho nekojily tak mi doporucujou UM. Ja mam jen asi takový cerny svedomi, ze kdybych se trochu vic snazila, tak by to slo. Ale na druhou stranu si říkám, jestli to ma smysl se trapit. Vim ze me některé maminy odsoudi, ale kazdej to ma asi jinak. Dekuju za nazory.
Přesně vím, jak na tom jsi s nervama. Taky jsem to tak měla. Malá nejdřív neměla sílu pít kvůli žloutence (v porodnici jí radsi soupli prikrm, aby měli klid). Pak byl nějaký spurt. Pak mi mleko teklo samo a to zase nechtěla.. pořad nějaký problém. Říkala jsem si vydržet sestinedelí, pak tři mesice, pulroku.. malá bude mít 10 měsíců, kojim ráno po probuzení, vecer před spaním a v noci. Teď je můj cíl vydržet do roka, ať nemusim dávat um. Nic proti němu nemam, jen to kojení je pohodlnější, jen vytahnu a jí 🙂 je to fakt na tobe, ale malý bude spokojený jen tehdy, když bude spokojená maminka 😉
@inke29 ahojky, necetla jsem diskuzi. ale za me fakt plati spokojena mama=spokojene mimi. ja kojila mesic. cely jsem bojovala vsemi zousoby. a nakonec se mimi uklidnilo s prikrmem,coz jsem ze zacatku tezce nesla. ale pak jsem videla klady:spokojene a spave mimi,me nebolela prsa, jedla jsem cokoliv,manzel mohl krmit.. ted mam dvouletou krasnou a zdravou holcicku..
3.m má dítě růstový spurt a potřebuje víc pít. čím méně toho vypije přes den, tím více to honí večer. Víc koj, častěji přikládej, já vím, že to je vyčerpávající, ale nevzdávej to ještě. Pokud máš možnost, choď si pro obědy, vykašli se na úklid, zbytečnosti. Jak se navýší laktace, tak se zase vše uklidní 🙂 je to tvé první dítě? já u druhého už byla na vše připravená a tak mě nic nevyvedlo z míry 🙂))

@inke29 me zachranila kojeni laktacni poradkyne. Skvela investice, lituju, ze jsem to neudelala driv