Proč používat k mytí žínku?

bayt
18. říj 2017

Ahoj, mám zvědavý, možná i hloupý dotaz, ale proč se doporučuje na mytí žínka? Je to uvedené snad v každém seznamu "povinné" výbavičky pro miminko. Nedává mi to smysl, není ruka mámy příjemnější, jemnější a citlivější?

pavca1982
18. říj 2017

Nemusíte používat žínku já jí nikdy nepoužívala (3děti) podle mě je to nehygienický teda pokud se obden nevyváří.. ..

listopadka1
18. říj 2017

ja ji teda nepouzivala, az co je dcerka vetsi a dokaze se slusne zamazat, ale na maly miminko je zbytecna. v tech seznamech je toho strasne moc a polovinu toho nikdy nepouzijes.

zuzaaaaa
18. říj 2017

Ja teda vyuzivam u miminka, hlavne na zahybky a polevani hlavicky. Myju jen vodou. Menim kazdy den, mam jich asi deset😊

kejt29
18. říj 2017

My pouzivame houbu ve tvaru auta jen na hrani, na myti ne 😊

makky1310
18. říj 2017

Synovi je 14m a nikdy jsem zinku nepouzila.

vanea
18. říj 2017

Pokud budes mit mimco, ktere neni rado ponorene do vody a budes ji davat min (nas pripad) , tak ti zinka usnadni praci..nebudes muset prcka milionkrat otrocky polivat rukou, ale zinka ti nasaje hodne vody a hezky ho umyjes...navic zinka pokryje vetsi plochu, takze spis na nic nezapomenes u tech zahybu..ale ja to treba radsi delam prstama no..jinak pokud se uz rozhodnes pro myti zinkou, tak maji byt z hygi duvodu dve (na hlavu a telo)..

vanea
18. říj 2017

Jo a jeste si prcka zinkou muzes lip pridrzet, kdyz se hodne smyka..mokra ruka od mydla vyklouzava..je to na kazdem🙂 kazdopadne nam prcek silene rval, stridani zinek mi prislo pomale:D tak myju a masiruju rukou🙂 jen ho musim dobre drzet tou druhou za raminko a ruku🙂

malinkaelinka
18. říj 2017

Já ji používám na sebe, krásně si tím vždycky promasíruju celé tělo, ale nepoužívám denně a často peru. Na dítě nevím 🙂

barumat
18. říj 2017

Dlaní podle mě z kůže nedostaneš tolik jako žínkou nebo houbou, což tě začne "trápit" až později, když bude mít opravdu špinavé ruce, tváře atd. Já koupu tak, že na přebalováku umyju houbou bez mýdla obličej, pak na ni dám dětské mýdlo a namydlím zbytek těla, kromě intimních partií a zadečku, ty myju jen rukama - jednak abych se dostala do všech záhybů a jednak kvůli hygieničnosti té houby. Pak ji pořádně vymáchám, vyždímu a dám uschnout. Po nějakém tom týdnu vyměním, kupuju v Lidlu za pár korun.

bayt
autor
18. říj 2017

@vanea aha takže jde vlastně o to polévání...

barumat
18. říj 2017

Jo, dceři je rok a půl.

vercik83
18. říj 2017

Dceru 3 roky myji rukou. Ale manžel raději myje žínkou, asi hlavně kvůli intimním partiím. Žínku u miminka potreba myslím není, leda když si popatlala všude vite co ....

nafuka
18. říj 2017

moje dvouletá se sama sprchuje. Pod dohledem samozřejmě.