Řev v kočárku. Co mám dělat?
Dobrý den. Už nevím co dělat tak si jdu pro radu. Stelinka je od narození uplakané miminko, ale v kočárku je to šílený. Když jí jenom položím do kočárku tak začne hrozně řvát jak kdyby ji na nože brali. Na procházce je to hrozný. Celou procházku řve, řve a řve. Jakmile ji vyndám z kočárku tak je hned klid. Ani se mi už nechce chodit ven, protože už na to nemám nervy. Co mám dělat? Koupit nový kočárek? Nemůžeme pořád sedět doma.
Vyměň si s kamarádkou kočár 😁
Jinak záda si zničí, když bude v špatném nosítku nebo nevhodném úvazu v šátku celý den, za hodinovou procházku se stane prd. Ty vylezeš mezi lidi, na vzduch, nakoupíš a hurá domů. Lepší než sedět doma nebo ji nechat brečet v kočárku. Nastuduj vázání šátku a malá bude spokojené mrně 🍀
@zuzita15 Kamarádka na celý víkend jede pryč a kočárek nebere, tak za ní zajdeme a poprosíme ji, aby nám ho na víkend půjčila. Jestli malá v něm nebude řvát tak pořídíme stejný.
@mourovatakocka Vyměnit kočárek nemůžu. My máme červenobílý a kamarádka má kluka. Takže by to bylo divné.
@ponikmonik Na to bych se vyprdla 😉 Naše paní sousedka vozí taky mladšího v červené korbičce a jak mu to tam sluší.
@mourovatakocka Myslím si, že by s tím kamarádka nesouhlasila. Už máme kočárek doma. Za chvilku půjdeme ven.
U nás nepomohlo nic, bohužel. Až to, že šel pak syn do sporťáku...
Ahoj tak to znám také nám pomohla závěsná hračka na kočárek a otočila jsem korbu aby SME na sebe neviděli malí koukal přes boudu ven a byl klid
Před 30 minutami jsme přišli domů. V kamarádčiném kočárku vůbec neplakala a do 10 minut tvrdě spala.
@ponikmonik a co má kamarádka za kočárek a jaký máte doma ???
@katkapavlik My máme kočárek Dada Paradiso Carmelo a kamarádka má Aneco Senso.
Rozhodně šátek nebo nosítko! Dcera nechtěla kočárek ani vidět do svých 9 měsíců, dokud nemohla sedět ve sportovní verzi - pak si ho zamilovala. Nošení jsme si okamžitě zamilovaly obě, a do těch 9m jsem ji nosila denně. Stačilo dítě na sebe, na záda batůžek a bylo hotovo. Neměla jsem problém v MHD, měla jsem neustále volné ruce, prostě paráda. Už se hrozně těším, až budu nosit zas 🙂
@ponikmonik tak to je divné že v jednom krásně spinká a ve druhém pláče, ale mi to měli také a zjistili jsme že u nás nehoupat malému se to nelíbilo .
@krupka3 Na to nošení taky musí být člověk typ. 🙂 Já bych se asi zbláznila, kdyby prcek nesnášel kočár. 😀 já nosím jen v sebeobrane, když už nezabírá nic jinýho. Naštěstí je to minimálně. 🙂 Strasne mě to nevyhovuje. 🙂 Navíc bydlíme skoro na samotě a musím všude autem, takže hodím kočár do kufru, dítě do sedačky a pak jen naklapnu sedacku na kočár a jedem. S nošením si tohle nedokážu představit.🙈🙈
Takže bych zakladatelce doporučila si napřed nosítko zkusit, jestli ji to bude vyhovovat. 🙂
@me_druhe_ja Tak do auta dite doneses pravdepodobne stejne na rukach, usetris si skladani a hazeni tezkeho kocaru do auta, po vystoupeni udelas cvak cvak, a mas dite na sobe bez dalsi namahy 😉 Navic kdyz se naucis v nositku i kojit, mas uplne po starostech. Pokud by mi dite melo v kocarku nonstop rvat, budu nosit i kdyby mi to nevyhovovalo - ono tam taky nebude rvat vecne. Nemam osobne proti kocarkum nic, ale s tim mimcem do roku mi noseni fakt prijde extremne nenarocnejsi, a to i prostorove.
@krupka3 Já mám vajco, co jen naklapnu na zakladnu kočáru, naklapnu do auta a fertig. 🙂 Takže ho usadim doma a pak už nemusím vytahovat. 🙂 Do nositka, když musím, ho steluju vždycky sto let, řve u toho a stejně si absolutně nejsem jistá, že je tam dobře. Jako kdyby mi zarytě odmital kočár, tak bych se holt musela překonat, řvát bych ho nenechala. Ale osobně mi nošení absolutně nesedlo. Každej je holt jinej, pro je ke kočár nejlepší a nejpraktičtější. 🙂 Hlavne u zakladatelky to nebude asi jen kočárem jako takovým, když v jiným je mimco klidný....
@katkapavlik Divné to je to jo. Pak jsme byly ještě jednou venku a bylo to super. Vyrazily jsme na dlouhou procházku a v pohodě. Cestou domů usnula. V kočárku si hrála, povídala mi něco a dokonce se i smála. Asi pořídíme úplně stejný kočár a hotovo.
@me_druhe_ja Čím si myslíš že by to mohlo bejt?
@me_druhe_ja Jak dlouho v tom vajicku miminko je? 30 minut se doporucuje maximalne. To musi byt strasne nepohodlne.
@ponikmonik Nema tam treba lepsi vyhled, svetlejsi barvu vnitrku, teplejsi podlozku, mekci podlozku?
@ponikmonik hele, nevěřila bych tomu, že to může mít vliv, ale syn mi od mala řve v určitých prostorech (tmavých, stísněných - třeba průchodech), tak jestli ty kočáry mají nějaké odlišné barvy nebo výšku boudičky, třeba to fakt může být tím. Nebo nějakým zvukem, měkkostí, odpružením. 🤷 Asi bych to ale zkusila víckrát než koupím nový kočárek, jestli to není jenom nějaký rozmar mimča - zrovna ji nebolí břicho, tak usne a ty si myslíš, že je to tím kočárem třeba, je ještě dost malinká totiž. 🤷
Nevím proč, ale Stelinka si oblíbila kočár kamarádky. Teď vařím a Stelinka spí v kočárku. Ještě si ho pár krát půjčíme a jestli Stelinka bude spokojená, tak pořídíme stejný.
@puhelin No tak když jedem k příbuzným tak je to stejně hodinu a půl. A jestli pojedeme v létě na dovču, taky to bude dýl.🤷 Samozřejmě to budem dělat přestávky. Jinak je to většinou jen, když jedem do obchodu, k doktorovi....To je v kuse tak těch 30-45min - jen pediatra máme 30min autem....
@me_druhe_ja Ja mam taky vsude daleko. V aute mam kocarek a z auta maleho vyndavam do kocarku. Mam v nem pripraveny overal, nebo kdyz jsme venku ted v zime, tak kombinezu. I u pediatra maleho vyndavam, on se pomalu probouzi na prebalovaku v cekarne a nebo je na zemi na brisku a pozoruje lidi.
Ahoj, nepročítala jsem celou diskuzi - kamarádka měla stejný problém - pořídila drahý kočár a malá v něm nevydržela, brečela. nakonec přišla na to, že byl problém v tom, že kočárek byl vevnitř tmavý. Když ji přendala do vevnitř světlého kočárku, byla malá spokojená..
@puhelin Já taky někdy vozím kočárek.zalezi jak a kdy. 🙂 U pediatra ho taky už v čekárně vytahuju - tam se mazlime než prijdem na řadu. 😀 ale když potřebuji rychle jen do obchodu, tak korbu neberu....zas se sporťákem to bude lepší....
@me_druhe_ja Muj syn ve vajicku vydrzi jen v aute, tak to mam o to jednodussi, ze ho vyndat co nejrychleji musim 🙂 Ze sportaku se lepe dosahne do regalu :D
@klovalka Ani nevím čím by to mohlo být.
Tak jsme s manželem dneska objednali kočárek stejný jako u kamarádky. Doufáme, že v něm bude Stelinka spokojená.

@ponikmonik koukněte na Facebook Nosící Česko-Slovensko. Jsou tam lekce o nošení včetně výběru prvního kousku a péče o něj. ;) + jsou tam moc příjemný lidi, kteří milé poradí. 🙂