icon

Režim pro tříměsíční miminko: Jak najít rovnováhu?

wewes555
12. led 2022

Ahoj ženský mám dotaz, jaký máte -nemáte režim u 3m. Miminka. ? Já rodila předčasně 35+2tt. 3tydny jsme byli v nemocnici hned jak nás pustili domu nám zacli každý večer koliky přesně od 20.00 Do 23.00.hod. takže malého jsem utesovala nosila na rukách houpala atd... koliky jsou za námi ale od té doby chce být malý pořád na rukách... mě osobně to nevadí miluju ho, ale jsem celkem nesva z našeho NErežimu. Spát chodí až kolem půlnoci, ale usíná až kolem 1 ráno. Vstává jak kdy někdy v 9 někdy v 10. Mezitím si řekne 2-3x o mlíčko. Potom krmeni každé 2 hod. A zbytek dne pokud nejdem ven chce být pořád u mě na rukách. Já bohužel Doma neudělám vůbec nic. Jakmile ho dam do postylky hned Šílený řev. Naposled jsem zvládla uvařit před porodem uklizim jen když malého vezme babička nebo přítel do kočárku. Večer se nezvládnu skoro ani vykoupat.. připomínám že si nechci stěžovat jen chci poprosit o radu. Nevím jak dál. Chci něco doma stíhat a tlak kamarádek jak jejich mimi už v 8 spí a mají navareno napeceno mě taky moc nepřidá a tak se jim začínám ztratit at se necítím ještě hur. Nevím jak dál. Budu radajdyz si to někdo přečte až sem a poradí. Moc Vám děkuji ♡ ( nosit jsem zkoušela, lehatko jsem zkoušel, )

jana_zofie
12. led 2022

Tak ja toho v te dobe doma taky moc nestihla. Rychle uvarit, kdyz mala usla. Nikoho to nestresovalo. Ale jinak bych na to dneska uz sla jinak a zkusila navazat a nosit, coz planuju, neb se "klube" druhe. Predpokladam, ze na satek budu furt leva (i kdyz mam spousty kamosek co navazaly novorozence ukazkove na prvni dobrou), ale hybridni nositko jako Fidella fly tai, ManducaTwist nebo Storchenweige to asi jisti.

emillyhk
12. led 2022

@wewes555 Ahoj, moc ti neporadím, ale na to, jak to mají kamarádky, se vykašli. U nás byla výchozí situace trochu jiná než u vás. Ale... První dva měsíce mám v mlze, další dva měsíce to bylo příšerný. Ale někdy kolem toho 4m už si to trochu sedlo. Kolem 6m jsem začala mít pocit, že to konečně zvládám 😉😄. Bude líp, zvládneš to 😘

mdch91
12. led 2022

Řeš kamaradky, az budou zit tvuj zivot a mit tvoje dite. Pokud nepomaha nosit, tak pomuze max. Se smirit s tim, jak to je. Za me je zaklad mit uvareny kvalitni jidlo a nic jinyho neni dulezity (a kdyz mas jedno dite a nejsi na nej sama, tak proste uvarit 2x, 3x za tyden se zvladne vzdycky, bud at vari muz nebo at se venuje diteti, kdyz varis ty) Jednou se to zlepsi...

jako_mala_holka
12. led 2022

Dělej co stihas tak, aby jsi byla hlavně v klidu... A kamarádky neřeš, říkat můžou co chtějí, nemusí to být pravda, a i kdyby byla, tak co, musíš to mít stejně? Vždyť je to blbost... A všechno ostatní se upraví časem v podstatě samo, uvidíš 😉

pampeliska1313
12. led 2022

Jen jsme mazlili, občas jsem ukazovala hračky, četla. Jako uvařit atd - vůbec. Syn má alergii na bílkovinu a většinu dne a někdy i noc prořval, než se na to přišlo. Čas jsem na sebe měla tak ve dvě ráno po krmeni.:D doteď a to je synovi půl roku, tak udělám jednou za čas maximálně jedno jídlo (partner ale jí v práci) a proste většinu času vaří/víc uklizi on. Jako líbilo by se mi třeba něco upéct, vaření na celej den mi i chybí, v kuchyni jsem se vyblbla před dítětem, ale jako.. ten čas mi nikdo nevrátí. Na kamarádky bych se vykašlala, kazdej prcek je jinej, kazdej mateřství a rodičovství zvládá jinak a jak mi kdysi řekla jedna kamarádka, kterou zase buzerovala rodina “radši budu mít doma rozházený hračky a budeme jist tři dny špagety, než abych měla naklizeno, navařeno a dítě nepoznávalo věci kolem sebe, protože se mu nevěnuju.” - obdivuju když to někdo zvládá, já třeba ne a extra mě to netrápí. Až prcek povyroste, času bude trochu víc. Být Vámi bych se tím netrápila, netlačte na sebe, jestli třeba najdete chvíli upéct/uvařit i něco menšího, proč ne, ale hlavně abyste měla chvíli klid a čas na sebe.)

holkaokomodra
12. led 2022

@wewes555 ve třech měsících to bylo jeste vselijaky, kolem 4.bych tomu s primhourenym okem mozna i rezim rekla a ted v 5. uz se da i necim trosku ridit 😉 takze klid, ja nemit chlapa tak neni hotovy taky nic v te době... no snad jen jestli chces neco udelat s tim usinanim v jednu, tak to zkousej postupne posouvat o pul hodinky... treba tyden ho ukladat uz v pul jedenacte, az si to sedne tak uz v deset atd az se dostanes na nejaky kompromis co vyhovuje tobe i prckovi... me usinal nejak kolem devate, pul desate, ted usina kolem sedme, ale vetsinou se jeste parkrat vzbudi nez definitivne zabere a vydrzi tak ty tri hodky 😉 a dovol si nic nestihat... je to ulevny ❤️

biciklissie
12. led 2022

Mě prijde, že nejhorší s těmi dětmi je, že člověk já nějakou představu, co by měl za ten den stihnout (uvařit, poklidit, odpočinout...) a co hůř, jeste i kdy a za jak dlouho. Když se člověk těchhle plánu vzdá, tak je mu hned líp. Ale je to těžké, mě to taky moc nejde. Já mám (klep klep) miminko "hodne", tak to nepomůžu. Ale určitě mám co napsat šlo tomu režimu. Dělejte to, jak uznáte za vhodné. Pokud vám to vadí, tak to zkuste změnit. Ale pokud vám to vyhovuje, tak to dělejte podle sebe. My třeba mame pro okolí divný režim, a to i s detmi. Pozdě chodíme spát, pozdě vstáváme, pozdě snídame, pozdě obědváme, atd. Prostě celý den máme jakoby posunuty. A když nám to tak vyhovuje, tak co. Kdo určil, že dítě ma byt v sedm v posteli, že v devět rano se už je třeba chystat ven, že oběd musi být ve dvanáct nebo nejpozději v jednu. Jasně, školka, škola, práce a tak na to změní. Ale dokud můžeme jet ve svém tempu a režimu, tak si to užíváme.

kakba
13. led 2022

Jeden cely rok mi dite doslova prorvalo. Za me ti doporucuju nositko ci satek. Navazes a muzes delat co chces. Neres kamaradky. Ty prece znaji vse nejlip.

journals
13. led 2022

Najdi pani na uklid, porid pomaly hrnec co vari temer sam a taky satek, nositko. 3m miminko jeste moc rezim nema, ted bude vsechno vzhuru nohama, ale ono se to uklidni, neboj.

michaela666
13. led 2022

Před porodem jsem byla zvyklá za Dopoledne uklidit byt, navařit, upéct a ještě si pozvat kamarádku na pokec. Když se dcera narodila, nemít manžela jsem v .... Nestíhala jsem nic a nejhorší byla ta snaha dělat všechno jako před porodem. Šíleně mě to nervovalo a pak to přebírala i malá. Zlepšilo se to kolem 4 měsíce, kdy se sama zabavila pod hrazdičkou. Jak začne víc vnímat a objevovat svět určitě se to zlepší. 🍀 Dopřej si i čas pro sebe, zasloužíš si ho.

michaelarousova
13. led 2022

@wewes555 tak na kamosky bych se vykaslala oni s vama neziji☺️ Pokud to nevyhovuje tak bych zkusila nositko jiny reseni asi neni ☺️ A tu vecerku bych pomalu zkousela zkracovat nebo celkove zkusila ty denni spanky naplanovatbtak aby vecer byl drive unaveny☺️ synovi jsou 4 mesice a cca od toho konce sestinedeli rezim mame pac ja bych bez toho nemohla fungovat☺️

konidana
13. led 2022

Asi normalni... uz si to moc nepamatuju, ale rozhodne jsem se nekoupala vecer. Bud rano nebo ve volne chvilce pres den. Proste sem to brala tak, aby to pro mne bylo co nejschudnejsi...

mirkam06
17. led 2022

@wewes555 mam 3 mesicniho syna a chodime spat mezi 00h a 02h. pak, ale spi 6 h. v kuse bez probuzeni, pres den kojeni po 2-3h., uvarit zvladnu jednou az dvakrát do týdne 😀. Vůbec to neresim, malej vyžaduje pozornost a ja se nebranim, on me zase necha spat v noci 🙂. Delej to podle citu😏, tak to mam ja🥰