icon

Skoro 3letý syn se 14 dní pokakává, co s tím?

jitaportova
14. zář 2013

Holky malému budou v říjnu 3 roky a už asi 14 dní se nám pokakáva do kalhot a úplně si přestal říkat přitom to tak krásně uměl ☹ a už nevíme jak mu to máme vysvětlit přijde mi že si z nás dělá jen srandu vše má skoro zakázané myslím pohádky sladké atak a stejně to nepomáhá ☹ i na zadek už dostal a nic . nic co stím ?

lv
14. zář 2013

neni to projev zarlivosti, ze mimino kaka do plin a on nemuze? trosku revolta? po dobrym- ne zakazem necoho to nejde? kdyz se vykakas jako driv, budes velky kluk a muzes tedy..(pomahat s varenim, pranim, jit do kina, neco delat co ho bavi..)...

jitaportova
autor
14. zář 2013

on je zatím jedináček čekáme druhé na Leden ta rivalita už me taky napadla ale nevím proč ☹ krásně si říkal krásně chodil a bác a už jen do gatí a to se ho ptáme a nénéné nepotrebuju ☹

majatob
14. zář 2013

u nás pomáhá spíš pozitivní motivace 🙂 u dětí moc boduje kalendář, který je teda původně určený na noční počůrávání (ale používáme ho i na to kakání) ze stránek http://nocvsuchu.cz/aplikace/ za každý den, kdy zavolají dostanou zvířátko, za každý, kdy to skončí v gatích mráček 🙂

tvarohacek
14. zář 2013

možná tím na sebe upoutává pozornost (i takto negativně), asi bych se nad tím moc nepozastavovala, nic nezakazovala a ukázala mu spíš výhody toho, že je velký kluk, co všechno už umí narozdíl od miminka, které tu za pár měsíců mít budete (asi cítí nejistotu, z toho, že už tě nebude mít jen pro sebe...nebo nevím, co všechno se může honit za myšlenky v takové malé hlavičce)

klaire22
25. led 2015

Řeším poslední dobou úplně to samé. Malé je 2,5 roku a minimálně přes půl roku si krásně říkala i na velkou, bez plíny přes den jsme skoro už rok. Ale mám podezření, že viděla malého bratránka (4 měsíce), že kaká do plínky a začala takhle blbnout. Neřekne si, jen za mnou přiběhne, že má bobo už v kalhotkách. Zkoušela jsem jí domlouvat, slíbila ji hory s horákama, když si řekne (to bohužel pomohlo jen jednou), dostala už i na zadek a já opravdu nevím co s tím. Za dva měsíce se nám má narodit mimi a mě z tý naší starší holčičky už asi odvezou. Nedávno se totálně pokakala v herničce - vůbec si neřekla, jen se někam zašila pak přišla totálně pokakaná. Jsem z ní hotová, už jsem to i obrečela. Vůbec nevím jak na ní ☹ Poradil by mi někdo?????

markkketa
25. led 2015

Nejste v tom sama, jakmile mi začlo růst břicho, moje prvorozená (2roky 9 měsíců) se začla pokakávat. Nezabírá absolutně nic. Občas si řekne, ale to je spíš výjimka. Oni tím testujou, jestli je máme rádi i přes to, když se budou pokakávat. Neznamená to, že by na záchod neuměli. Nezbývá než mazlit, dokazovat, že jsou pro nás důležitý a vydržet.... ale je to o nervy

klaire22
25. led 2015

@markkketa no, o nervy to bohužel fakt je ☹ bohužel mi jednou už opravdu ruply a dostala na zadek. Vím, že jsem tím nic nevyřešila a ničemu to nepomohlo, jen bohužel už fakt ruply ☹ Už jsem před ní i brečela, co blázní, že byla tak šikovná holčička, že přeci není miminko, apod. apod.......... jsem z ní už na nervy...........nejhorší je, že se už i bojím s ní kamkoliv jít - představa, jak jí někde čistím pokakaný zadek, řeším oblečení, přepírám pokakané - už jen z toho mám osypky ☹ Fakt nevím, už aby ji to přešlo!!!!!