Skoro dvouměsíční mimino. Měl někdo podobně?
Čau holky, začínám být na pokraji sil.
Malá narozena 38tt, porod císařem, oživování plus dalších X věcí.
Propuštěna po 3 dnech, hrozně šikovná, vše v pořádku.
Jenže od cca 2 týdne je to snad nejnespokojenejsi dítě.
Řve snad pořád. Ať je nakojeni, prebalena, na ruce, v postýlce... Prostě furt. Do toho strašně špatně usíná. Mam strach, aby tam nebylo něco špatně.... Tenhle měsíc jdeme preventivně na neurologii, to mi na pohodě moc nepridava.. Je prostě pořád nespokojená a neklidna. Měl to někdo prosím podobné? 😭
Může to být různé, ty první tři měsíce opravdu miminka dozravaji, nektera se adaptuji hůř.
Může jit jen o rustovy spurt. Pokud kojis a kojeni malou uklidnuje, přikladej k prsu častěji.
Nebo pořídit šátek a nosit.
Možná půjde o nějakou alergii na potravinu.
Sama mam druhe ditko a obe deti byly urvana miminka. Mladsi jeste je. 🙈 U nas oboje blokady, kiss syndrom.
Neurologie není od věci, uvidíš, co řeknou.
Hodně štěstí. 🍀
Synovi jsou 3,5r ale ještě si to živě pamatuju. Byl neuplakanejsi dítě už v porodnici a brečel dnem i noci dokud se nenaučil alespoň plazit. Občas zabral kočár nebo nosítko, jinak neodložitelný a minimálně spal. Čím to bylo nevíme, ale dnes je to šikovný zdravý kluk. Takže to opravdu nemusí znamenat nic vážného.
Taky jsme měli jeden velmi urvany nespokojený exemplář. Výrazněji se to zlepšilo až tak mezi 1-2 lety, ale dodnes je to náročná povaha.
Tohle ja bohuzel caste. Prvnim trem mesicum se taky rika ctvrtry trimestr. Miminka casto zacnou hodne brecet kolem druheho tydne a zlepsuje se to opravdu az casem.
Holky díky, jsem už fakt vyřízená, brecim taky už. Do toho mám fakt strach, co řeknou na té neurologii...
Náš to samý. Prvních 14 dní měl reklamní režim a pak to začalo. Řev, strašně málo spánku. Zpětně bych ho nechala naprosto pořád u prsa 😁 to byl klid 😊 začalo se to zlepšovat, když začal lézt (nějak po půl roce). A vlastně postupně je to s ním lepší a lepší a je v okolí z těch dětí nejvíc v pohodě a taky už hezky spí. Samozřejmě má stále své nálady + období vzdoru a je občas na zabití 😁 (je mu 2,5 roku). Ale fakt ty začátky byly nejhorší
Moje starsi dcera prorvala asi 2 mesice nez jsem ji prevelela na um pak najednou byl klid navic mi spala pres den treba jen 10 minut, nikod mi to neveril ze to snad ani nejde, bohuzel slo. Do dneska je ale urvana a to ji je 6 🙈😅 Bud v klidku je hlidana. 🙂 nektere deti proste rvou ty prvni mesice.
Naprosto běžné, adaptuji se během tří měsíců, taky to u nás bylo samý řev
Taky bych hned nemyslela na nějaký neurologický problém, ale chápu, já jsem tady kolikrát už taky říkala, že tohle prostě nemůže být normální. U nás pořád jen řev, pokud neměl prso v puse. Pak se zjistilo, že byl slabý (předčasně narozený, nízká porodní váha, taky CS a komplikace) a nevytáhl si dost mléka. Přibývá malá dobře? Spí v kočárku/šátku? Je klidná na prsu? Spíte společně v posteli? Jak vypadá hovínko, normálně? Nebolí jí bříško? Pokud je klidná na prsu, prostě bych jí tam co nejčastěji měla, ať je klid. Pokud spí v kočárku, jezděte co nejvíc na procházky, ideálně tatínek nebo babičky, ať si odpočneš. Zkus jí nosit v klubíčku nebo na tygříka, to taky někdy pomáhá. Držím palce, ať je líp, první 3 měsíce jsou prý nejhorší. Pak se začne víc zajímat o okolní svět, začne dozrávat trávicí trakt...mělo by se to lepšit. Ale fakt ti rozumím, synovi je 5 měsíců a má pořád tak šílený koliky, že už mi v noci někdy totálně tečou nervy a pak je mi to líto, protože za to chudáček vůbec nemůže a bolí ho bříško.