Souhlasíte s tímto? Je matka pohodlná a kašle na dítě, když používá vlhké ubrousky na zadeček?
Merope: POZOR!! Na zadeček jsou vlhčené ubrousky nevhodné a používají se pouze velmi výjimečně (tedy pokud nejsi pohodlná matka, co se snaží na dítko kašlat, což když bereš takto zodpovědně, tak asi nebudeš).
@sudylichozrout tj teda nebo co taková myčka na nádobí hm to přece může používat jen líná žena, co se jí nechce mít ručně nádobí a to nádobí se tam určitě myje v hrozný chemce co je v těch kapslích atd😆a co třeba auto? poctivá pilná maminka by měla chodit zásadně pěšky nebo na kole, taky je to nejvíc eko a hlavně i zdraví prospěšné..
Jinak u těch plen já mám na látkový od kamarádek jen negativní zkušenosti, tak jsem ani nezkoušela.. vadí mi jen, že ty jednorázové nejsou ekologické, ale i ty se daj už koupit eko i bio, je to jen o tom co je člověk ochoten investovat..a to i s těma ubrouskama ale téma fakt absurdní..😬
Když tady narazím na podobnou diskuzi, tak mě napadne, že je vlastně zázrak, že některé ty děti, které vídám např. ve Výměně manželek, ještě žijí 😂😂😂
@mialagia Přesně tak... technologický vývoj se nemá ignorovat, akorát si tím člověk pak přidělává hrozný práce. Já ty pleny podědila po kamarádce, takový jakoby vložky (bambusový) plus hromadu kalhotek, do kterých se to dává. No, nevytáhla jsem to z šuplíku. Dcerka se narodila strašně maličká ( i když v termínu) a nebylo by jí to, kupovala ze začátku jsem XS pleny. No a když mi do těch látkových asi ve třech měsících dorostla, tak už jsem byla tak zhýčkaná, že jsem se na to vybodla a vrátila jí to netknuté. Ta představa neustálého praní, řešení a zabývání se tím mě dost děsila. Ale věřím tomu, že holky, které mají třeba i čas, tak to praktikují a nevadí jim to. Ale znám osobně pár maminek, které látkují, všechno žehlí, neustále vyvářejí, byt jak klícka... ale pak si strašně stěžují, že nemají vůbec čas na sebe. Ono to chce asi najít nějakou udržitelnou hranici. A ta je samozřejmě pro každého jiná. My máme doma binec jak v tanku (ne pšínu, ale živočišný binec), nežehlím, používám jednorázovky a pak mám třeba i čas na to, vás tady oblažovat svými moudry 🙂 (krom jiného, samozřejmě).
Zkrátka trochu punk, ale holky vypadají zcela spokojeně.
Není zajímavý, jak se v poslední době řeší, kdoje jakože dobrá matka, nebo aspoň dost dobrá? Si nedovedu představit naše matky, jak by se hluboce zamýšlely, jestli jsou dobré matky, netraumatizují své dítě a zda kmitají dost a neměly by si ještě přidat. Už vidím tehdejší diskuze "mohla jsem kojit jen půl roku, ublíží to miminu"?
Taky mě baví diskuze na téma Kdo je lepší matka..nebo Já jsem lepší matka, protože používám to, to,to.
Myslela jsem si, že jsou to dospělé ženy, když se rozhodly mít dítě a postarat se o něj. Ale v poslední době mi přijde (hlavně na těchto diskuzích), že jsou to spíš nevyspělé puberťačky, které se musí neustále poměřovat. Co z toho mají? Je to nuda.
V dnesnej dobe aby sa clovek citil, ako zla matka len preto, ze pouziva vlhcene utierky :D este ziadna dieta neumrelo ani na utieranie zadku vlhcenymi, ani na Sunare, ani na jednorazovych plienkach, ani na mixovanej strane (kedze je dnes popularne BLW metoda)
P.S: ja ich nepouzivam, dieta mam na Bebe a striedame eko pleny s latkovymi.. ale tiez si neumyvam vlasy samponom, to ste vsetky, co ich pouzivate asi nezodpovedne k samym sebe, ze sa tak "nicite".
Tak já používám jednorázové plenky,vlhčené ubrousky,nechám dítě koukat na tv,pustím jí i pohádku na tabletu🙊🙈!!!No a líná jsem taky...A co jako?Moje věc...😝
Jsem naprosto pohodlná matka - dítě jsem v roce odstavila od nočního kojení, protože jsem se chtěla vyspat, pustím dítěti televizi, utírám ho vlhčenými ubrousky, dávám mu jednorázové pleny, klidně mu dám přesnídávku ze skleničky, nechám ho spát ve vlastní postýlce a spoustu dalších neřestí a hrůz.
A od té doby, co jsem se uklidnila a nenechala si do všeho kecat od jiných maminek, které mě, ani naše dítě nikdy neviděly, jsme všichni doma spokojenější. 🙂
Je fajn něco prodiskutovat, podívat se, jak to funguje jinde. Nikdy nezůstanu vděčná za jednu zdejší maminku, která mi jako první vnukla myšlenku, jestli naše dítě netrpí kiss syndromem.
Ale v závěru jsem to já a můj muž, kdo vidí naše robě dennodenně a chce se o něj postarat co nejlépe, takže mě podobné výroky kdesi na internetu nemohou urazit. Je fajn se nad to povznést. ;)
@bayt moje mama rika, ze rodicovstvi je vlastne velka amaterina, nikdo rodicem nenarodil, nikde se to nestuduje. Proste se jim clovek najednou stane. A rodic dela tim padem i chyby, ale pokud neni magor, dela ty chyby z lasky a touhy po tom, delat to co nejlepe.
Moc nechápu, co je pohodlného na vlhčených ubrouskách?? Rozmatlat tím kojeneckou srajdu do všech stran.. Pro mě bylo pohodlnější omýt vodou 🙂
@martinka_33 Ty jo jako pardon, ale zajímalo by mě, jak si utíraj zadek všechny ty dámičky, co si tu ohrnují nos nad vlhčenýma :D Vsadím se, že nejlépe obyč suchej papír, a tím to hasne :D
@bayt to nevim 😀 Jsem se utíráni vyhýbala a když nebylo zbytí, tak ty vlhčený ubeousky nejsou vůbec zlý vynález.. Vlastně na ně nedám dopustit! Nejnechutnější mi připadá mokrá žínka v igelitu 😯 Co chodí děti na záchod, utírám je toaleťákem, to už je jako u dospěláka
@martinka_33 No právě, chápu, že děti mají většinou o něco citlivější kůži, ale stejně. Utírat dítě vlhčenými ubrousky totální nechutnost, ale utírat dospělý suchým papírem normál :D
Ten výrok je pěkná blbost. Nesouhlasím s ním. Tohle je zrovna věc výběru. A rozhodně ne něco, za co by se mělo střílet, jestli používáš jednorázový vlhčenáky, nosíš perlan a růžovou vodu nebo opláchneš prcka ve sprše a pak osusíš ručníkem. Každého volba, ale někteří lidi to holt mají tak, že to, co oni dělají, je snad jediná možnost, která je správná. A pak jsou tu lidi, co rádi prudí ostatní na netu, píšou tam voloviny pro vlastní potěchu z reakcí ostatních a třeba i ubližují člověku,který se vážně ptá na radu a není zrovna nachystanej na nějaký moudra jakési paní vševědoucí 🙂
Holky je to hrozně vtipný, když Vám děcka trochu odrostou, vrátíte se po RD do práce a občas sem ze zvyku zabrousíte a přijde Vám to jak jiný vesmír, co se tady řeší a jak by se pro svoji pravdu o vlhčených ubrouskách každá nechala upálit jak Hus 🙂 Já jsem se vždy považovala za dobrou matku, milující, obětavou, připravenou investovat všechno co můžu jak po hmotné tak duševní stránce do svých dětí..... No ale dnes jsem zjistila, že vůbec dobrá matka nejsem, ba co hůř, jsem vysloveně špatná matka! Celé plenkové období jsem používala Pampers, vhlčené ubrousky používám stále, moje děti jedly Brumíka, dokonce i Kinder Pingue, nebo Kostíky s lentilkama a štávu místo vody a ve vypjatých chvílích jsem jim do ruky strkala mobil...... Sypu si popel na hlavu a nechápu, jak navzdory mé strašné výchově, můžou být moje děvčata, nejzdravější, nejposlušnější a nejveselejší dětí z mého okolí a dokonce vždy dávají přednost společné hře, před koukáním na tablety, které mají neustále volně přístupné..... Velmi mě to překvapuje, protože bych čekala, že díky těmto mým mateřským pochybením budou obézní, bez zubů zato s pořádnou psychickou poruchou........Maminy já vím, že mateřská je boj na život a na smrt a těžko se na věci člověku dívá s nadhledem, ale nebláznětě. Milujte své děti, blbněte s nimi, věnujte se jim, naslouchejte a neřešte, kolik éček má jedna lentilka. Přeju hodně štěstí a radosti všem 🙂
@vita_ K te teplote v kocarku pod plenkou doporucuju toto video https://www.facebook.com/Babybanden/videos/1729... Je to jako byste nechala dite zavrene v aute na letnim horkem slunci.
@puhelin Už jsem to tu psala, ale ještě tedy jednou, je sakra rozdíl nechat dítě v plechovém autě na letním horkém slunci, kde kov vede teplo podstatně víc a rychleji než látka kočáru a kde auto je uzavřený prostor na rozdíl od kočáru, a přehodit mu na nutnou dobu v otevřeném kočáru přes korbu prodyšnou bílou plenu tak, aby mu nesvítilo do očí, teplota se těžko zvýší o 15 stupňů nebo kolik se kde uvádí. Pokud si někdo zadekluje spodek korby a přes vrch přehodí plenu tak, že tam není žádná mezera, to je věc jiná, to udělá leda blázen.
@puhelin Tohle video je z Finska, kde zima trvá více než tři roční období. Léto ve Finsku znamená pár dnů v červenci s teplotou vzduchu kolem 25 stupňu a lidi lezou do moře. Na kočárku je přehozená flísová deka (fleece = 100% vysokogramážní polyester na jehož výrobu se používají i PET lahve) a tento materiál má vynikající izolační vlastnosti, takže ano, teplota závratně stoupá. Dělat stejný test s bavlněnou plenou jakou známe v ČR, tak výsledku testu není šokující a tím pádem by to video nikoho nezajímalo a nesdílelo se.
@puhelin No já jsem taky chtěla, aby měl syn čerstvý vzduch. Prostě jsem přes kus kočáru, jak svítilo sluníčko, přehodila kus pleny...úplně zabarikádovaný jsem teda dítě neměla. Ale prostě clona. Ale ještě jsem neviděla, že by to tak někdo měl, maximálně zavěšený na dvou kolíčkách a vzduch mohl dovnitř.
@puhelin tak samozřejmě je nesmysl vůbec malé dítě v létě nechávat na slunci ať už v kočárku nebo jinde, tak když už v tom vedru, tak ho dám do stínu ne..a pokud jsme šli někam s kočárkem procházkou na slunci, tak radši jsem tam malé dala bavlněnou plinku aby na ní přímo nesvítilo, než nic..selský rozum..

@vita_ To byl pokus o vtip z moji strany. Chtela jsem to trochu tady odlehcit 😉.