Spánek dítěte 14 m. Máte zkušenost, radu?

bbarshaa
6. říj 2022

Jdu si pro zkušenosti a případnou radu.
Dceři je 14 měsíců, je to pěkný ďáblík.
Poslední dobou mě fakt vrtá hlavou jak na denní spánek 🙈. Přešli jsme cca měsíc zpět na jeden spánek. Protože když měla dva už špatně usinala a chodila spát po devátý a opět uspavani na dlouho.
Jak jsem začala dávat spát 1x bylo vše lepší, sice dopoledne už na ni bylo dlouhé, ale po par dnech si trochu protáhla ráno noční spánek a začalo to být fajn pro všechny. Ale posledních par dni poobede přestala spát dvě hodiny, ale jen hodinu, ráno zase vstavat brzy, čili už je večer protivna. Když zkusím douspavat, je mi to prd platný, už proste nespí.
Vracet se kře dvoum spankum mi přijde nesmysl, protože to byly už fakt boje a odpolední uspavani zabralo i víc jak hodinu 😞.
Má někdo podobnou zkušenost, zabralo něco, nebo se to zase srovnalo?

martinau5
6. říj 2022

Nerostou ji zuby? Blíží se úplněk, taky muže mít vliv. Náš malý má taky 14 měsíců a jeho spánek je jak na houpačce. Jeden den spí do půl 8 druhý den spí do 6. Jednou spí po obědě 1,5, po druhé třeba 3 hodiny. U tak malých děti je to hodně proměnlivé.

konidana
6. říj 2022

@bbarshaa dcera od roka a kousek spala jednou přes den, v roce a půl jsem ji neuspala už vůbec🙈. Spala tedy spíš před obědem než poo, vstávala kolem 6. a spánek kolem 11. Divoch byla taky a přes den spala jen v kočáru. jinak vůbec. V zimě kolem jejích 2 let jsem ji teda ještě vždy uspala na 30minut v šátku, jinak byla šíleně protivná, ale pak už prostě nespala. V noci spala s několikerým buzením jen mezi 21.h a 6.h ranní. Poo začala spát až zas ve školce, od necelých 4 let, kdy tam nastoupila.

bbarshaa
autor
6. říj 2022

@martinau5 Tak možné to je 🙂. Nevsimla jsem si, už má všechny krom dolních spicaku a samozřejmě těch druhých stolicek.
Mě by to bylo jedno, ale ona už je večer pak hrozne unavená a protivna, když spala do těch dvou tak to bylo vše relativně Ok 🤦🏻‍♀️

bbarshaa
autor
6. říj 2022

@konidana 🙈 Dcerka tedy usne i v kočárku, ale od toho roka spi v postýlce déle a přijde mi i kvalitněji a prave po tom co jsem ji vzala spát do kočárku ( protože soused pod námi rekonstruuje a dělali šílený hluk, tak ji i nějaký dny predtim vzbudili) se probudila proste po hodině, další den i v postýlce a vlastně od te doby je to takhle naprd 🙈

jjasmina
7. říj 2022

@bbarshaa já jsem malou nechavala spát jak potřebovala, sama si odbourala dva spanky na jeden. Teď spí po obědě, nekdy 40 min, někdy 2h neřeším, usne stejně kolem 21,30 nejdřív a nemám v plánu ji ten spánek rušit