Vliv stravy na spánek miminka. Co myslíte?

milu_ji
1. kvě 2022

Ahoj maminky, chci se zeptat. Dcera (9m - stale kojena) se od svych 2m budi v noci co hodinu i co pul hodinu. Ted jedeme nove styl 4x do hodiny vzhuru, pak hodinu v kuse spi, pak zase 4x do hodiny vzhuru a tak az do rana. Uspi ji jen prso, ani nepije, jen si poduda. Uz ale fakt nemuzu. Obcas je lepsi noc ze se vzbudi jen 4x, ale to bych za tu dobu spocitala na prstech jedne ruky. Zkousela jsem uz uplne vse (krome vyrvani a odstavu od kojeni). Porad zkousim dal, nemuzu se s tim smirit a brat to tak ze to je normalni, i dcera je rano protivna, nevyspala a dohani to pres den. Nevim jak dohnat energii, tak jim hodne sladke. Tak me napadla posledni vec, na kterou jsem nenasla odpoved, muze mit moje konzumace sladkeho vliv na jeji nocni spanek, kdyz je kojena? Mate nektera zkusenost ze jste treba prestala jist sladky a spanek se srovnal? Mozna blbost no, ale uz zoufalstvim nevim kudy kam. Jako posledni moznost volim ten odstav. Vim ze se muze budit stejne, ale aspon uz s ni v noci bude moct trdlovat i manzel a ne jen ja.

palja
1. kvě 2022

@milu_ji určitě může. Moje dcera se taky budila co hodinu v noci až nějak do dvou let. To sladké zvyšuje hyperaktivitu a dcera byla více uřvaná. Takže jsem sladké přestala jíst a začala spát lépe. Sice ne hned, ale budila se max 3x v noci.
I teď mi neurolozka u dcery sladké nedoporučuje, je po tom více senzitivní, uřvaná a hyperaktivní.

milu_ji
autor
1. kvě 2022

@palja jako vazne? 😮 To prejde skrz mleko tolik cukru? Ona jinak na prikrmech je, moc tomu sice jeste neda... Ale nedavam ji nic s pridanym cukrem. Rano kousek ovoce a pak na obed masozel. prikrm. Jinak je porad z 90% na MM.

westie
1. kvě 2022

Určitě může. Pokud jíš hodně cukru, dodává to energii i dítěti. Já mám takto zkušenost s kafem u prvního syna. Nepila jsem kafe ani v těhotenství, ani při kojení, ale jednou jsem už byla tak vyřízená, že jsem si ráno kafe dala, když jsem syna ještě kojila. A syn byl tu noc jako torpédo, vzhůru co chvíli, zatímco normálně spal 8-10 hodin v kuse.

lucie7324
1. kvě 2022

@milu_ji sice neporadím,ale máme to stejně,synovi bude za 12 dní 9 měsíců a už několik měsíců úplně stejně,věčně prso v puse,ale nemá hlad,jen si podudá. Ale, zjistila jsem,že syn není vzhůru,on spinká,pláče prostě ze spaní a vyžaduje to prso,ale pritom spinká,taky nevím co s tím

milu_ji
autor
1. kvě 2022

@westie zajimave. Kafe jsem jednou asi na tyden taky vysadila, ale zmena ve spanku nenastala, tak nevim. I jsem mela kdysi 2x pozvanou LP z mamily, ktera mi rikala ze se nemusim v jidle nejak extra omezovat, ze se do mleka dostane procento z procenta, tedy zanedbatelne mnozstvi aby to neco ovlivnilo... Ale jine LP zase tvrdi opak 🤷‍♀️ tak me napadlo i to s tim sladkym.

milu_ji
autor
1. kvě 2022

@lucie7324 mazec ze. To mame stejne, huci nebo breci ze spani nebo hned po probuzeni a musim ji dat prso aby znovu hned usnula. Kdyz jsem se ji snazila utisit jinak, lahvickou, dudlikem, hlazenim... Spustila jeste vetsi plac. Tesim se na den kdy ji bude schopen uspat nekdo jiny nez ja.

jjasmina
1. kvě 2022

@milu_ji hele přijde mi jako bys psala o mé male a o mě a to jsem sladké nijak zvlášť nejedla. Jinak cukr může a nemusí to bejt od toho. U nás pomohl pak až odstav na spaní

milu_ji
autor
1. kvě 2022

@jjasmina jak toho odstavu na spani dosahnout? Ja ji bez toho ani neuspim prave... Usina jenom u prsa, jinak to neumi a je schopna byt radsi x hodin vzhuru 😔

jjasmina
1. kvě 2022

@milu_ji malá taky uměla hen s prsem, hlavně tvoje malá je ještě malá na odstav, já začala až po roce, musela hodně jist. Taky byla kojomila a usinala jen u prsa no