Spaní miminka přes den. Jak jste uspávaly?

bbarshaa
4. říj 2021

Zdravím maminky.
Prosímvas jak jste uspávali 2,5 měsíční mimca během dne? Já s tím strašně bojuju a už upřímně nevím jak dcerku “donutit” spát během dne.
V noci je to dobre, spi klidně i 5 hodin v kuse, ale během dne proste nespí. Je viditelně unavená, usina, ale během 5ti minut je vzhůru a nehodlá zabrat. Takže pak začne být u protivna a hlavně večer před uspavanim je to peklo, protože je samozřejmě pretazena, takže řve.
Už jsem zkoušela všechno možný, aby spala během dne alespoň hodinu v kuse, ale ani omylem. 🤦🏻‍♀️ Už si vážně nevím rady.
Díky ta jakékoli nápady, co třeba pomohla vám.

kesinka89
4. říj 2021

ahoj, co si pamatuju, moje malá taky moc nechtěla spinkat :D spinkala vždy tak 20 minut možná 3x za den. Docela pomohlo když jsem tam s ní ležela, to klidně spala i hodinu a půl, ale na to bohužel není vždy čas no. Zkoušela jsi s ní třeba drandit v kočárku? nebo třeba si udělat "výlet" autem. Nám toto pomohlo, to houpání a drkotání mají mimča rády :D

bbarshaa
autor
4. říj 2021

@kesinka89 🙂 v kočárku si většinou jede takový “polospanek” chvíli má zavřeny oči, chvíli kouká. Auto něco podobného a hlavně se nesmí zastavit, jak s kočárkem, tak ani v autě 🤦🏻‍♀️, to je hned řev.
Beru ji i do šátku odpoledne a to je něco podobného 😁, proste pořad čumákuje aby ji něco neuteklo.
Zkoušela sem uspavat na sobě, v postýlce (tam přes den vůbec neexistuje, přitom v noci tam spi krásně)
Jediný kdy se sem tam povede, že usne na mě položena bříškem, to občas bývá delší spánek. 🤷🏻‍♀️ Ale to já se nemůžu ani hnout a ani to nefunguje vždycky. 😬
Jako me by to nevadilo, že nespí, protože nemůžu říct, že by nějak řvala, ale na ni je vidět, že je proste unavená, šmudla si oči, zívá a pak už začne i kňourat.

nagojka
4. říj 2021

Uspavam v kolebce-kolibam,nebo venku v kocarku...snazim se hladit po hlavicce nebo placat po zadecku a docela to zabira..kdyz je jooo nejhur pusim vysavac ci digestor a prcek do 10minut spi.to je jistota to zabere temer vzdycky.👍jinak jsou synkovi cerstve 2 mesice a pres den spinka 2-3 po trech az 4 hodinach..ale je pravda taky ze ja nekojim...bohuzel😞😞😞

n_ikola
4. říj 2021

Měla jsem to samé, kdykoliv jsem malého položila tak byl konec se spaním. Máme nosítko a všecko dělám s nim a spinka 😀
Jinak v kočárku zabere, když jsem zastavila tak konec taky. Koupila jsem raketu na kočár, která s nim houpem🙏🏻😀

treasurka
4. říj 2021

@bbarshaa U nás rituály a pravidelnost. Vypozorovat, jaký má mimčo rytmus dne, a snažit se tomu přizpůsobit ukládání. Já např. ráno vodím holky do školek, malá jede s námi, tzn. vstává každý den cca ve stejnou dobu, pak jí v parku nakojím, a jedeme na procházku, tam si pospí. Doma jsme v deset, vyndám jí z kočáru, vzbudí se. Je vzhůru cca do 12, to jí nakojím, uložím do postýlky. Spí s jednou pauzou na kojení do tří, kdy jdeme vyzvednout holky. Odpol. jezdíme venku se všemi dětmi, nějak si tam tak pospává, kouká, nosí se, v šest se jde koupat a ukládat.

sanyy22
4. říj 2021

@bbarshaa syn ( 3 měsíce) usíná "pouze na rukách" a někdy v kočárku, ale to asi podle nálady nebo já nevím. Jinak se mi celkem osvědčilo zabalit prcka do deky aby nemohl hýbat ručičkami, sednout si na balon " a skákat" na balóně a zpívat mu. To u nás teď celkem zabírá. Hlavně večer usne u zpívání , sice se to neobejde bez řevu ale celkem to pomůže.( ale nevím zda usne protože se mu to líbí nebo protože se to nedá poslouchat, těžko říct 😆😆)

bbarshaa
autor
4. říj 2021

@sanyy22 😁 Ona mi i jako usne. Ale proste nespí, do 10minut je zase vzhůru 🤦🏻‍♀️. Jinak večer ji uspavam normálně v postýlce. Nakojim, pak dam do postýlky, hlásím a povídám pohádku. Do půl hodinky spi. Ale přes den to je peklo 😁

sirinfirst
4. říj 2021

@bbarshaa každé uspávání u prsa.. Když jsem zůstala ležet s nimi, vydrželi spát vždy déle.. A nebo potom v šátku. Kočár neexistoval..

mysh_me
4. říj 2021

Pochovat v zavinovacce. Me se dcera budila tim, ze porad mavala rukama jak splasena, takze jsem si ji “naucila” ze dam do zavinky (nemusi byt takova ta svazovaci, staci rychlozavinka, ruce dovnitr a vzala jsem ji do naruce tak aby je nevyndala) a pohoupu na rukou. Zavinka je super i na to, ze se v ni pri pokladani nevzbudi - jak ma neco pod hlavou tak je to min rusivy nez kdyz pokladas jen tak z naruci. Pouzivali jsme teda na spinkani i dudlik. A co jsem poridila az pozdeji, ale funguje skvele, je usinacek co dela bily sum. Mame jen takovou krabicku, umi dest, more, tlukot srdce, vysavac i dalsi zvuky, pustim a do deseti minut (vetsinou) spi. Treba neco z toho pomuze i u vas 🙂 hodne stesti

novousek97
4. říj 2021

Tak nám nespinka moc pres den ani ted a to bude mít za chvíli 5 měsíců. Většinou si dává 20-30minut asi 3x denně, když ji vezmu do kocarku (mame houpaci),dam dudlik a spi i tu hodku. V noci mame luxus to spi klidne i 9hodin vkuse😀 qle musim říct že první 3 měsíce nespala pres den skoro vůbec, protože prdiky a pak spurt.

florida2001
5. říj 2021

@kesinka89 u nas zabiral kocarek, houpacka, jizda autem proste zmena prostredi