icon

Spaní v jiném pokoji než rodiče. Od jakého věku?

eeveepokemon456
23. led 2020

Ahoj,
Chtěla bych se zeptat od kdy jste nechávali dítko spát v oddělené místnosti od rodičů. Přítel totiž ráno něco zažbrblá a malá je hned vzhůru. 🙄
Proto by mě to zajímalo, jinak malé bude 31. Půl roku.

Strana
z2
suromana
24. led 2020

@eeveepokemon456
Já spíš nechápu, jak v noci kojily. Chodit několikrát za noc z ložnice do vedlejší místnosti, to by mně hráblo.

normalnimatka
24. led 2020

až bude samo chtít. u dítěte před školou mi přijde fajn, aby bylo s rodičema v ložnici. když to samozřejmě vyhovuje účastníkům. mně přijde drsný děti separovat už jako mimina nebo maličký děti...jako jo, někomu je to asi jedno. asi i záleží, jestli jsou děti sami, nebo se sourozencem, jak daleko jsou od ložnice, jestli se nebojej tmy, samoty, jestli se v noci nebuděj, atd atd...mně to přijde nemyslitelný i teď, dítě 3,5 roku.

mr_falko
24. led 2020

od konce šestinedělí spí ve svým pokojíčku, do půl roku měla monitor a od půl roku nic - neměla jsem ani chůvičku, přes tu SDK zeď slyším jak dýchá. Když občas přijde k nám ( tak 1x za 3 měsíce), tak se radši zvednu a jdu spát jinam, protože to fakt nejde, jak se vrtí, funí mi do obličeje atd...

veronikav31
24. led 2020

@normalnimatka vidíš to a mě dcerka ve 2letech a 8m šla do školky,syna jsme měli v ložnici a když brečel tak jsme měli jistotu,že dcerku nebudí,když se potřebuje taky vyspat do školky.a s tím kojením do 6m nevím,obě děti byli na Um,takže já chodila,dělala Um a šli jsme vždy do obýváku a tak jsem chodila s oběma i když jsem na začátku kojila

veronikav31
24. led 2020

@mr_falko to by ses s dítětem v posteli nevyspala, viď.stejne jako já a chlap,obě děti se vrtí,dělaj kraviny,raději vstávám než s nimi spát v jedné posteli

suromana
24. led 2020

@veronikav31
Tak pokud je na UM, tak to je asi jedno, to člověk stejně musí vstát, jít to do kuchyně připravit, ohřát atd., ale když kojím, tak není nic jednoduššího než mít dítě vedle sebe v posteli. Mimochodem syn spí s námi v posteli ještě teď, ve čtyřech letech, má svůj pokojíček, postel a dáváme mu čas, aby se sám rozhodl, kdy tam bude chtít jít spát sám. Já taky nerada spím sama, tak ho chápu, máme mezi sebou takové ty dlouhé polštáře na ležení na boku,abychom se nekopali a pohoda, spíme.

helda1
24. led 2020

Staršího syna jsem přestěhovala v půl roce, když už spal celou noc (22hod až 5hod). Mladšímu teď budou 2 měsíce a myslím, že v ložnici vydrží tak ještě 2-3 měsíce v ložnici.

veronikav31
24. led 2020

@suromana já i když jsem kojila tak jsem chodila kojit i v noci do obýváku,až pak jsem přecházela na Um,ze začátku jsem plně kojila

kaja2016
25. led 2020

@normalnimatka Ja myslim, ze kdyz je tam das jako miminko, tak si na to zvyknou. Otazka je, jestli je to dobre. Tez to znamena, ze matka v noci nekolikrat vstava a chodi tam kojit a podobne. Za me zbytecna obet. Jinak ja spim nerada sama i dodnes, prijde me to proti prirode, sve dite bych do zvlastniho pokojiku nedala dokud samo nebude chtit. Dcera 3,5 se mnou v posteli ( manzelska postel). Miminko bude asi s nama, uvidime. Manzel spi v nasi puvodni loznici - takze soukromi nam to nenarusuje.

kaja2016
25. led 2020

@suromana Ja na UM rozhodne do kuchyne nechodila, to bych brzo zkolabovala. Dela se to tak, ze si das na noc na nocni stolek do odmerek odmerene susene mliko, pripraveny pocet lahvi a dve termosky - jednu s vrouci vodou a druhou se studenou. Za par dni si clovek vse namixuje poslepu behem 5 sekund v polospanku v sede na posteli.

vanea
25. led 2020

Malý spí s náma v posteli, 2r4m 🙂 A zatím to ani jeden neplánujeme měnit.

ah1234
25. led 2020

@normalnimatka ono zalezi na dietati, moje dieta sa odseparovalo do vedlajsej izby samo, kym spal s nami, tak nespal.. ja by som bola naradsej keby ako mimino spal s nami v posteli, lebo by to bolo stokrat jednoduchsie na obsluhu (aj ked bol na UM) a teraz by som sa s nim zase rada stiskala v posteli, ale mlady pan ma na to od narodenia iny nazor a spi jedine a vyhradne sam v izbe. U chlapovych rodicov spime na chodbe na karimatkach, lebo nase dieta potrebuje vlastnu izbu inak je co 20 min hore 🤦🏻‍♀️ Neviem sa dockat, kedy sa to raz zlomi, ad jedna je to neprakticke, ked cestujeme, musime vzdy hladat hotel s apartmanmi s dvoma izbami a ad dva, ja osobne by som sa s nim v posteli rada mojkla 😅

alcar
25. led 2020

Prvni dceru jsem dala do pokojicku v 7 mesicich a kojit jsem chodila k ni (no problem, jelikoz jsem stejne neumela kojit v leze) a dvojcata syny ve 2,5 letech, ale to jen kvuli tomu, ze jsme pro ne nemeli udelany pokojicek. Jinak by sli urcite drive.

Strana
z2