icon

Spinkání miminek 🙏. Jak vám spinkají 8měsíční?

theolik
3. únor 2021

Ahoj maminky,jak vám spinkají 8 měsíční miminka ? 😇
Ten náš malý darebák se budí tak 4 až 5 krát za noc 😞
Nemáte nějaký fígl :D ?

Strana
z2
jakreb
Autor odpověď smazal
jakreb
Autor odpověď smazal
jako_mala_holka
4. únor 2021

@jakreb jestli nevidíš v našich příspěvcích rozdíl, tak je to smutné... Já souhlasím s tím, co tu bylo "řečeno", tvoje příspěvky často působí arogantním dojmem... Víc k tomu netřeba komentovat 🙂

jakreb
4. únor 2021

@jako_mala_holka Tak to ma mrzi. Ja nie som arogantna. Len pisem úprimne k veci. Ano, casto pisany text je zle pochopeny. No nič. Proste ja sa nikde nechválim, ani nepíšem ze som dokonala matka. To sa spozna dokonalá matka na základe toho ze dieťa v noci spi? Pisem len skúsenosti-vecne, stručne....

jakreb
4. únor 2021

@jako_mala_holka A nikde nepisem ze nesúhlasim s napisanym. Len som napísala ako to bolo u nas. Ano som stastna ze som nezazila nocne vstávanie do 3rokov veku dieťaťa.

jakreb
Autor odpověď smazal
malenka3
Autor odpověď smazal
jakreb
Autor odpověď smazal
krupka3
4. únor 2021

@jakreb psala jsem, ze je to normalni. To neznamena, ze to plati pro vsechny deti. Naopak aby kojene deti v 5m spaly celou noc normalni neni, je to naprosto ojedinele, tak asi neni nutne autorce plest hlavu.

nick1234
4. únor 2021

@malenka3 @jakreb holky myslím že tady ta osobní slovní přestřelka mezi vámi je tady úplně zbytečný spam, který zadavatelce je k ničemu 🤷

jakreb
4. únor 2021

@krupka3 Ja nikde nikomu hlavu nepletiem. A ano každé dieťa je ine. Moje obe spali ako som napísala.
Cize nikomu nepletiem hlavu, nechválim sa a ani nič podobné. A to že to stve ine matky to uz bohuzial nie je moj problém. To je všetko. 😉

jakreb
4. únor 2021

@nick1234 Samozrejme ze je. Ja som slusne napísala skusenosti. Bola som osocena tak som sa len branila.

me_druhe_ja
4. únor 2021

Moje kojené dítě tak kolem toho 5m už spalo tak od 20-20:30 do 5:00 min, pak se nakojilo a spalo dál. Někdy kolem 8m už spal do 6 určitě...a po roce do 6:30-7:30. Pořád od těch 20-20:30. Samozřejmě sem tam nějaká dvouhodinova noční party je. 😀 ale vážím si toho a moc dobře vím, že mám štěstí, že to běžné nebývá. 🙂

penelopaw
4. únor 2021

@jakreb
@malenka3
aniž bych se chtěla přiklánět na jakoukoli stranu, souhlasím s příspěvkem @nick1234 , že "diskuse" na téma, kdo a zda se vychloubá, zakladatelce nepomáhá ;). Souhlasíte obě s tím, abych Vaše příspěvky odstranila? ;) (Do diskuse jsem vstoupila kvůli nahlášení.)

penelopaw
4. únor 2021

@theolik Jinak každé z mých dětí to mělo jinak, nejen v dotazovaném věku, ale i později v průběhu vlastního vývoje. První syn se tolikrát nebudil, ale měla jsem pak při každém nočním kojení problém usnout, takže jsem ráno byla naprosto nevyspalá. Oproti tomu dcerka se mi někdy budila za noc i 18x, okamžitě jsem upadla do kómatu a ráno byla vyspinkaná do růžova. Nakonec jsem skončila u toho, že jsem v noci s dětmi spala, nebo je měla v postýlce vedle své postele, brala je na kojení k sobě a nechodila kojit třeba do pokojíčku. Přesuny jsem se totiž vždy probrala, zatímco když děti spaly u mne, líp se mi usínalo a kolikrát jsem zjistila, že se samy tolik nebudí, že když si zakňourají, stačí je třeba jen pohladit a kojení nevyžadují. Záleží na tom, co Tobě samotné vyhovuje, popř. jestli krmíte UM, jestli Tě několikrát za noc nemůže někdo zastoupit (nebo mít připravenou vodu na mlíčko v termosce). Pokud mimi bereš v noci z postýlky, pomáhá prý mu tam dát ohřívací lahev, aby pak neusínalo "ve studeném", ale to nemám osobně vyzkoušené. Každopádně, co vyzkoušené mám, a fakt to platí, je, že časem se to zlepší ;). I když je to blbá útěcha, uznávám, tak to teď ber jen jako přechodné období ;).

malenka3
4. únor 2021

@penelopaw ano, @nick1234 má pravdu.

evawest
4. únor 2021

Dvojcata na UM, zitra 8 mesicu a tyden, jedna spi krasne celou noc (i kdyz obcas zaplace, nekdy zase usne, nekdy potrebuje podat dudlik) a druha se budi nekolikrat za noc, obcas je vzhuru hodinu, hodinu a pul uprostred noci a pak zase spi dal. Tu si stridame s manzelem, abychom se kazdy aspon obden vyspal.

nick1234
4. únor 2021

@penelopaw souhlasím, syn když se narodil spal v postýlce vedle naši postele a na kojení jsem si ho brala do obýváku (teď zpětně vůbec nevím proč, ale asi jsem neovládala techniku kojení vleže, pouze vsedě) a syn mi vždy usnul u kojení ale přesunem do postýlky se většinou probral 😒 velmi rychle jsem pochopila ,že je lepší kojit přímo v posteli (měli jsme postýlku přiřazenou k naší posteli, bez té "bočnice" takže navazovala na naší postel...po kojení jsem ho většinou jen jemně posunula nebo přeložila do jeho postýlky...a syn s námi takhle spí doteď (má 4 roky) akorát už na své posteli (kojila jsem asi do 1,5 roku ale tento způsob nám vždy vyhovoval) ale teď spí na manželově straně, aby si zvykl, až tak později bude mít mimco postýlku😏

Strana
z2