icon

Společné spaní s dcerou. Je to chyba?

kubesovaadelka
9. črc 2023

Zdravím dámy,
V rodině vedem debatu, že jsem udělala chybu, když jsem si malou naučila spát v jedné posteli semnou. Spím s dcerou (nyní rok a půl) od roku v jejím pokojíčku v její posteli, vždy ji uspim a jdu se třeba večer ještě koukat vedle na tv. Jakmile ale zjistí, že tam nejsem, sedne si na postel a začne plakat, když k ní přijdu, lehnu a obejmu ji, do 5 minut spí. V noci kolikrát se ke mě namačkne nebo stačí, když mě nahmata. Vyroste z toho nebo jsem si na sebe upletla bič? Nevadí mi s ní spát, mě osobně to neomezuje, ale příteli to občas vadí a někteří členové rodiny naráží, že už se jí nezbavím. Máte zkušenost?

Strana
z4
marketa1218
9. črc 2023

Jasně, že z toho vyroste. Já si stejně myslím, že nic hezčího než se tulit v noci ke svému prckovi není. Jednou na to budeme vzpomínat, také spím už pomalu se 4 letou a nějaké rádoby chytré řeči neposlouchám. Je to moje dítě a tak dělám ,jak to cítím ja.

kubesovaadelka
autor
9. črc 2023

Jinak dodám, že příteli nejde tak o to, že nejsem s ním v noci v posteli, jako o to, že jak vypadá on před rodinou, jeho rodině vadí y že já spím s dcerou v jedné posteli a že se jí nezbavím. On odešel sám dobrovolně spát do obýváku na gauč takže z naší ložnice se stal pokojíček pro dceru, kde spíme a z ložnice máme šatnu

kubesovaadelka
autor
9. črc 2023

@ivkasolavova on se přestěhoval do obýváku sám dobrovolně od nás, když dceři bylo půl roku se slovy, že ho rušíme když jsem ji dávala mlíko a ona pak 2 hodiny třeba nemohla usnout. A to spala ještě u sebe v postýlce. Mu nevadí, že nespím s ním, sám má rád už svůj klid, ikdyž jsme na chatě, kde máme spací plochu 360x200 tak raději spí dole na gauči. Mu jen vadí, jak vypadá před svou rodinou, které to vadí, protože jeho matka vychovala stylem najíst napít prebalit a pak si dělej co chceš a řvi si jak chceš. Kdežto moje dcera mě má furt za zadkem podle ní

podestatka
9. črc 2023

Syn usinal sám v pokojíčku, ale chodil k nám každou noc,cca do devíti let 😃 Teď už chodí málokdy a nám to chybí....Mladší dcerka naopak potřebuje na spaní klid a prostor,spí se mnou jen když je nemocná. Užívej si to,vyroste z toho 😃

orangutan123
9. črc 2023

Neřešte rodinu, a chlap by jí už vůbec neměl řešit a to jak před nima vypadáte. Já bych jim řekla asi toto. S dospělým, samostatným chlapem musím spát v jedné posteli ale malé miminko, které mě teď potřebuje mám odložit do postýlky a nejlíp do druhého pokoje? A nebo jim řekněte že spíte spolu a hotovo. Nevím kdo furt musí řešit kdo, jak, kde, kdy spí nebo jestli kojí jak kojí, nekojí. Uspává na rukách, v postýlce u prsa. Ať si to dělá každý tak jak mu a jeho dítěti vyhovuje ne?

kubesovaadelka
autor
9. črc 2023

@me_druhe_ja to on nechce společně s námi spát, má rád svůj klid😁 i na chatě kde máme postele spojené k sobě a dělá to spací plochu 360x200 cm, takže by jsme se nemeckali, ale ho by jsme rušili nočním vstáváním, dcera hrozně špatně spinká už od narození v noci. Proto se taky odstěhoval na gauč. Zkoušela jsem si nafouknout matraci a dát si ji na druhou stranu pokoje, ať jsem u ní hned jak mě bude potřebovat, takhle jsem si lehla 2 noci a nestihla jsem ani usnout a už plakala, jen jsem si přilehla a hned spala nalepená na mě ♥️

alice180
9. črc 2023

@kubesovaadelka no a je to tady, hele a zapojuje se pri péči o malou a nebo je to taky podle starých vzorců ?

kubesovaadelka
autor
9. črc 2023

@alice180 jak už jsem psala výše, to jak vypadá před rodinou
@bara88 né, o mě rozhodně nejde🤣 a když už to na něj mám prasknout, tak uspim malou a jdu " uspávat" ho. Než se malá narodila, tak jsem nemohla usnout dřív jak on, neboť jsem ho musela uspat tím, že jsem ho škrabala, teď máme daný limit že škrábu do půl 10 a buď usne nebo má smůlu. Ale v posteli v noci mu rozhodně nechybím, to mi říkal, že má rád svůj klid, když má možnost s námi spát na mega letišti na chalupě tak taky se raději mačká dole na gauči 🤣

vikinkav
9. črc 2023

Kdyz je muz v oraci tak se mnou spi vsechny 3 deti, ja mam zase pravidlo, ze deti z postele nevyzenu. Obcas je odnesu vedle nebo je nejak posoupnu, at se vejdeme, ale kdyz chteji, muzou u nas spat v posteli ☺️ Jako chybu to nevidim.

bara88
9. črc 2023

@kubesovaadelka v tom případě nechápu o co chlapovi jde ,jen o kecy druhých.?

mdch91
9. črc 2023

@ivkasolavova manzel je otec toho ditete a s jeho narozenim se z nich stala rodina. Muzou spat spolecne, udelat vetsi spani apod. Reseni existuje. Jako deti jsme nemeli pokojicek, protoze nebyla dodelana rekonstrukce a nemyslim si, ze by nase rodice nejak poznamenalo to, ze jsme meli vsichni postele v jedne mistnosti.

alice180
9. črc 2023

@kubesovaadelka bych mu řekla, ať radši mlčí, že sama si ho uspávala ještě teď a že zřejmě má deficit z dětství.

bara88
9. črc 2023

@kubesovaadelka jako ty uspus dítě,pak jeho a on má ještě kecy?pokud nechce spát s vámi společně tak nechápu o co mu jde

me_druhe_ja
9. črc 2023

@kubesovaadelka tak pokud mu jde jen o to, že má kecy jeho rodina, tak je to trouba.....Teď jste rodina ty, dcera a on a udělejte si to tak, jak to vyhovuje vám třem. Nikdo jinej do toho nemá co kecat.

kubesovaadelka
autor
9. črc 2023

@alice180 asi nevím 🤷 spíše ty staré vzorce. Citují přítele: Já jsem přece doma, on musí chodit do práce. Takže jako v nouzi pohlídá, občas měl i slabé chvilky, že jsem mohla jet sama nakoupit, ale stejně mi kolikrát volal spěchej, malá je pos... Nebo občas pohlídá a já můžu do sprchy bez malé. Jako hraje si s ní, milujeme se všichni dohromady, ale má raději takové to hraní na deset minut a ať jsem v dosahu, kdyby něco, jakmile malá zamrci už co nejrychleji mizí, že na to nemá nervy. Já jsem nijak extra vzornou matku neměla, takže o to víc, chci být dobrou matkou pro svoji dceru a když prostě pláče, tak ji nenechám a snažím se jí vyjít vstříc. Jakože samozřejmě ji nenechám skákat mi po hlavě a občas i dostane po ruce, když dělá co nemá, ale nemám to srdce ji opustit na noc a nechat ji tam plakat, jsme na sebe moc fixované. A kromě auta bez mé přítomnosti ani neusne. Jednou jedinkrát to zkoušel přítel, šla normálně ve svojí dobu s tím, že mi po vypití mlíka usne do 10 min. Ale zrovna jsem seděla akutně na pohotovosti a dceru uspaval 2 hod. Ona už totálně vyčerpaná ale neuslae. Já jsem přišla a spala hned

blondynka400
9. črc 2023

@kubesovaadelka a jak to budeš dělat po tom? Až budeš chodit do práce, budeš chtít někam jít? V tomto si za mne fakt na sebe šiješ bič, že jí zvykáš jenom na sebe. To je úplně jiná liga, než společné spaní.. Navíc předpokládám, že přítel je otec dcery, takže on určitě nehlídá, on se o svojí dceru stará.

martulka88
9. črc 2023

@kubesovaadelka My jsme si nastavili, že se chceme vyspat a že syn bude mít postýlku v ložnici, ale nebude s námi spát. Bude mu 17 měsíců, spí v postýlce u nás a je spokojený. Až půjde do pokojíčku, bude mít svou postel s tím, že bude na rozložení, kdyby cokoliv (ať už kamarádi nebo prostě jeden z nás). Ale neumím si představit, že budu spát se synem nebo muž a ten druhý sám. Já jsem naučená z domu, že každý má své místo (strýc spal s babi a dědou do 15let s nimi). Syna milujeme, ale máme každý své místo 😊

galatea_a
9. črc 2023

Aha, takže staré vzorce z partnerovy rodiny. Chceš, aby tvoje dítě mělo studený odchov jako tvůj chlap? Nechceš. Tak to udělej podle sebe tak, jak to cítíš. Když v něm oporu nemáš, tak se holt musíš postavit za sebe a dítě ty sama. ❤

kubesovaadelka
autor
9. črc 2023

@bara88 jak říkám, o to jak vypadá kolikrát před svojí rodinou, ale jako ne vždy. Většinou se mě zastane. Jen při hádce třeba v afektu to na mě vytáhne, že jsem si malou rozmazlila, přitom on je rozmazlenej taky, ale on to nevidí 😁 samozřejmě chlap
@alice180 ano to má podle mě taky, protože jeho matka byla ta matka nakrmit, prebalit a zdar, řvi si a dělru si co chceš, kdežto já jsem pravej opak a malé dám vše, co můžu a celkově jsem takovej ustaranej tip, povolání mám sociální pracovnice, než jsem porodila, tak se starala o něj, co jsem na očích viděla a teď už se to vrací bych řekla zpět a skáču od dcery k němu protože přeci jsem celý dny doma 😁 a on jelikož neměl tu mateřskou lásku v dětství, tak si to tedkom vybírá u mě

bara88
9. črc 2023

@kubesovaadelka tak jak to tak čtu tak chyba je spíš ve tvém chlapovi a ještě ke všemu se ani neumí postarat pořádně o své dítě. Ale on už z toho bohužel nevyroste pokud si nedupneš

kubesovaadelka
autor
9. črc 2023

@blondynka400 nikam nechodím a jak budu v práci, tak ji odvedu do školky při cestě do práce a ze školky ji vyzdnu nebo přítel, ale před spaním jsem vždy doma. Dělám na směny 2dny v práci 2 dny doma.
Nezvykam si ji jen na sebe, ona s mojí rodinou je v pohodě, kolikrát ji nechám u mého táty nebo babičky ( bydlí o patro níž) a je tam spokojená, u mé sestry, která bydlí vedle nás taky v pohodě a nemusím tam ani být. Já kolikrát odejdu, rychle něco udělám a přijdu a ona si ani nevšimne že už tam jsem. Jde jen o to spaní

nata22linka07
9. črc 2023

Syn 9 let a spí pořád s námi. Mame velikou postel tak se všichni vlezeme. Rodině to taky vadí ale je to moje dítě. Problém spát jinde nema. Manželovi už to začíná trochu vadit. Ale nelame to přes koleno.

kubesovaadelka
autor
9. črc 2023

@bara88 spíš mi přijde, že nechce, než že neumí. Starat se musel o své 2 mladší sourozence, takže kdyby šlo do tuhého ( že bych byla třeba v nemocnici),uvaří, uklidí, přebali, ale momentálně ví, že vydržím hodně a tak proč by to on dělal 🤷😁 ale říkám, má i slabé chvilky, že 2x do týdne jdu na 10-15 min sama do sprchy nebo něco sám od sebe upeče ale to mu nesmí malá překážet a tak no 🤣

bara88
9. črc 2023

@kubesovaadelka o to hůře že nechce

blondynka400
9. črc 2023

@kubesovaadelka tak jsi večer na víno s kamarádkou, cvičit, prostě cokoliv, ať se stará. Tobě to prospěje a do budoucna to prospěje všem třem....

kubesovaadelka
autor
9. črc 2023

@bara88 asi furt doufám, že až se malá naučí pořádně mluvit a vyjádří se, co chce tak se to zlepší. Neboť ona mrcí, když něco chce a on neví co, tak to vzdává a říká ať už umí mluvit a bude s ní furt

bara88
9. črc 2023

@kubesovaadelka bože,to jsou fakt blbé výmluvy

alice180
9. črc 2023

@blondynka400 v tom co popsala spíš hlídá, ke starání se ani nedostane, protože od toho uteče.

kubesovaadelka
autor
9. črc 2023

@blondynka400 jako byla tu i ta myšlenka, že bych si našla brigádu na třeba 3 hoďky 2-3 týdně. Dokonce s tím sám chlap přišel, že se to musí naučit do budoucna.Ale začali nám růst stoličky, malá totálně umrčená a tak nepřipadá v úvahu od ní někam jít 🤣 to malé nemůžu udělat a chlap by byl psychicky zničenej. Jak nápad přišel tak rychle vyšuměl

evelin1251
9. črc 2023

@kubesovaadelka Vyprdni se na kecy z okolí. Syn (5let) semnou taky spí v posteli, někdy se přidá i chlap, jindy se vyspí na gauči, dcerka je miminko tak ta je "chudák" v postýlce 😅 A když měl někdo blbé řeči, tak jsem jim odsekla, že v pubertě už s náma nebude chtít spát 🤣 Teď si užívám ten zájem, protože za pár let mě už nebude potřebovat.
Je pravda, že jak mám děti, tak jsem jak tygřice, a když se mi něco nelíbí, umím se ohradit a říct, bude to tak a tak a hotovo, ať se třeba někdo staví na hlavu. A taky ráda říkám, že jsou to moje děti a můžu si s nima dělat, co chci 👍

Strana
z4