Syn řve a vzteká se. Poradíte?

gracinka7
18. bře 2020

Poslední měsíc mám problém se synem (19 měsíců). Jen co ráno otevře oči, tak řve, řve, řve. Ale hysterický pisklavý jekot.
Dřív když něco chtěl, ukázal, řekl tohle, dostal to a bylo. Teď prostě ječí. Když mu nedovolím sahat do zásuvek, rabovat lednici nebo odpadkový koš, ječí. Když mu nabídnu hračku, zahodí ji a ječí. Doma už chodí, venku ho dám na zem, ječí. V kočárku ječí. Při vaření nechci, aby mi sahal pod ruce, ječí. Dám ho nahoru, aby na mě viděl, zase ječí. Starší na něj sáhne, ječí. Pořád, pořád, pořád. Kvůli všemu. Ječí od rána do večera, jsem z toho strašně unavená a vůbec nevím, co s tím 😢
Neodstrkuju ho, často se s ním mazlím, hodně ho nosím. Občas mám pocit, že si na to zvyknul a teď když není po jeho, tak se může zbláznit.

gracinka7
autor
18. bře 2020

Ještě chci dodat, že na očkování nebyl, zuby to taky nejsou.

ivetkakr
18. bře 2020

Rada bych poradila,ale dcera 19m se vzteky tak ze mlátí hlavou do stolu,nebo do země... a úplně mě vytaci když říká e na věci které umí pojmenovat...

foxietrixie
18. bře 2020

@gracinka7 No, mě pomohla ignorance, ale je to o nervy. Prostě jsem ho nechala v jiné místnosti (dveře samozřejmě otevřené) s tim, že jsem mu řekla co chci nebo nechci a on ať přijde až se mu bude chtít a šla jsem pryč. Někdy stačilo i říct "pláčeß protože jsem ti zakázala...." A on se rozvykládal tou svou hatmatilkou a zapomněl ječet. Každopádně přeji pevné nervy...

misel027
18. bře 2020

Ahojky, tohle dobře znám. Měli jsme tak měsíc období, kdy ráno pořád ŘVAL a ŘVAL a ŘVAL ! Vždy, když sem ho nechovala. A taky se hrozně vztekal. Je to myslím jen období a musí se přežít, nám nepomáhalo skoro nic, už se i sousedi ptali, proč pořád řve...Uklidnil se vždy jedině na rukách.
Neboj, určitě to časem přejde. Nejtěžší je přežít, no.

misel027
18. bře 2020

Jen chci dodat, že "shodou okolností" měl malý 18 měsíců. Takže podobně jako u vás.

puhelin
18. bře 2020

A kdyz se ho zeptas, co chce? Casto se vztekaji, protoze nejsou pochopeni a my jim urcujeme nas zpusob, prestoze oni to chteji zkusit svou cestou.

gracinka7
autor
18. bře 2020

@puhelin jo, většinou i když dostane co chce.
@foxietrixie to jsem zkoušela taky, ale řve tak dlouho, až to vzdám. Z toho jeho jekotu mi úplně tiká oko.

puhelin
18. bře 2020

@gracinka7 Ja nemyslim primo dat mu to, co chce, ale dojit si k tomu spolecne. Dohodnout se. Dcera uz to v tomhle veku chapala, uz se mnou i slusne manipulovala 🙂 Nutne nemusim jit svoji cestou, pokud to neni nebezpecne, atd.

foxietrixie
18. bře 2020

@gracinka7 jo, mají výdrž.... syn mi klidně řval hodinu v kuse. Pak jako když utne a ze vteřiny na vteřinu byl úplně v pohodě. Jo, nevidím se, že na to nemáš nervy, já už jsem x-krát chtěla kupovat devítku a prostřelit si hlavu....

foxietrixie
18. bře 2020

@puhelin To mě nefungovalo. Dohody šly a jdou dělat jako "prevence" před jekotem, ale jak jednou chytí hysterák, stejně už nevnímá a otázky co chceš, proč pláčeš nebo i dát původní věc, co chtěl ječí ještě víc..

puhelin
18. bře 2020

@foxietrixie Kdyz jeci, tak stejne nevnima. Nema smysl na ne mluvit. Casem se nauci vztek ovladat, kdyz ho bude znat. Posledni vec, kterou ve vzteku my dospeli chceme slyset, je "Uklidni se".
U nas to funguje tak, ze musi rict, co chce. Vi, ze kdyz jeci, nerozumim ji. Nevychazi to pokazde, ale vzteku je mene.

gracinka7
autor
18. bře 2020

@puhelin když se vzteká fakt hodně a mám toho dost, zavřu ho do pokoje, jenže on si otevře, stojí mezi dveřmi a řve dál. 🤦
@foxietrixie možná bych to normálně nenesla tak špatně, ale v nynější situaci kolem toho viru mám nervy na dranc a nejsem tolik psychicky odolná.

marunka84
18. bře 2020
Uživatel marunka84 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od marunka84.

Zkusila si nechat vyřvat ? :/ Vím, je to nepříjemné, ale dcerka taky ze začátku ječela, ale stačilo jí nechat se vyřvat

gracinka7
autor
18. bře 2020

@marunka84 déle než půl hodiny jsem to zatím nezvládla. On si prostě stoupne vedle mě a ječí.

marunka84
18. bře 2020
Uživatel marunka84 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od marunka84.

@gracinka7 já vím je to nesnesitelné, zažila jsem to. Nevím jestli v takové míře, ale vždy to pomohlo. Kupte si doma špunty do uší, třeba to pomůže. 😕

puhelin
18. bře 2020

@gracinka7 Ja chapu, ze ne vzdycky se nam chce vyjednavat, ale to vyrvani k nicemu nevede. Zkus si to predstavit ty sama, jak ti je, kdyz jsi v zemi, kde se jeste slovy moc nedomluvis a neco nutne chces. Je tvoje potreba nezajima, ty zacnes krucet a oni te poslou pryc, aniz by te vyslechli. A ty to porad potrebujes a nevyjdou ti vstric.

gracinka7
autor
18. bře 2020

@puhelin když on do teď fungoval a domluvil se vždy. Není žádná změna z mojí strany. Proto nechápu, proč se vzteká. Z mého důvodu bezdůvodně. Nebylo to tak, že dřív by to a to mohl a teď ho omezuju.

linee
18. bře 2020

@gracinka7 zrovna si mi pripomela muj posledni tyden. Syn 22 mesicu to stejne....on se dokaze ruzne i valet na zemi, aby si ho clovek vsimnul nebo se snazi vyrvat si vec. Vetsinou ho necham vyrvat a delam neco jineho nebo se venuji starsi. Ale uplne neodchazim, pak zacne rvat dal a trva afektivnimi zachvaty (prave u toho rvani a silne emoci prestane dychat)...chce to vydrzet. JEdnak je to vztek, ze mu nerozumis, co chce a neumi ti to jinak rict, protoze nemluvi a jednak se snazi si revem vynutit neco a pozornost. Mne obcas pomuze zaujmout ho necim jinym, ale chce to vystihnout, nez se upne na tu prvni vec upne (pak uz s nim nehnes). Opravdu je to obdobi, muze trvat tydny, nekdy i mesice, ale ne uplne roky, neboj🙂 Hodne pomuze vic spat a byt odpocata, lepe sneses psychicky jeho nalady. Drz se!

fandysek_1
18. bře 2020

@gracinka7 u nás to samé. Řev řev řev a to hned 2x syn 2 roky a dcera rok. Vždy se ptám, co potřebuje, ať mi to řekne, ukáže. Nezabírá někdy vůbec nic. Občas pomůže vzít do náruče a udělat nějakou blbost, ale většinou se mi i začne válet po zemi. I venku (naštěstí jsme na poli většinou). Kolikrát vidím, že chce jen pozornost. Někdy nevím, co je spoustěč. Modlím se, ať je lépe jinak mi fakt hrábne.

puhelin
18. bře 2020

@gracinka7 Obdobi vzdoru vrcholi ve 4 letech. Zmena je u neho, a bude to jeste silit 🙂 Je to o nervy nekdy, ale zvladnout to musime.

nikitka2323
28. bře 2020

Presne tuhle situaci taky zazivam...syn ma skoro 2 roky...kdyz ma zachvat poslu ho do pokoje a za chvíli za nim prijdu a mam proslov 🤣 rikam napr. Proc places? Co se deje? Udelal ti nekdo neco? Nemas důvod plakat. Prijde ti normalni jen tak z niceho nic se vztekat? Ja myslim ze ne..tak pojd a bud hodny chlapecek...atd atd. Proste na meho syna zabira... čím delsi proslov tim lip 🤣 zkousela jsem cokoliv ale proste proslov vyhral...za pokus nic nedas 😁