Tlačení v 5. měsíci. Může souviset s růstem zoubků?

xtina16
28. črc 2022

Ahojte holky,

obracím se na Vás s prosbou o radu.. Trápí mě synovo neustálé tlačení (syn má 5 měsíců) a stolice..

Byli jsme na kontrole před 2 týdny a bylo nám doporučeno začít s příkrmy. Syn je jinak od začátku kojený - až do součanosti. Začali jsme ještě ten den, synovi dost chutná.. Přestal mít řídkou stolici.

Každopádně od této neděle syn neustále tlačí, propíná nohy, kroutí se.. dělá to celý den.. několikrát denně se vykaká a prdí normálně.. Stolice mu za poslední dny ztmavla a zhoustla tak, že ji má většinou přilepenou na zadečku..

Nevím z čeho by takové problémy mohl mít, do příkrmů přidávám olivový olej, mateřské mléko a nedávám mu zeleninu, která stolici staví.. Poslední týden měl brambor, cuketu, pastiňák, špenát..

Chtěla bych se zeptat, jestli Vás nenapadá, co by syna mohlo trápit a jak bych mu mohla pomoci? Dnes jsme nasadili probiotika Biogaia..

Je možné, že to souvisí s růstem zoubků? Zdá se mi, že se mu nahoře tlačí zoubky, má tam bílé boule..

Moc Vám děkuji za pomoc,

moonulka
28. črc 2022

Se zoubkama bývá stolice spíše řidší než obvykle. Je dost možné, že nemá trávení ještě připravené na tuhou stravu. I když nedostává stavící potraviny, ale sní toho hodně, tak mu to dělá problém strávit. Za mě bych klidně ještě počkala s příkrmy, u dcery jsem ji před příkrmem i kojila, takže dlouho opravdu jen ochutnávala (navíc jedla se mnou BLW) a v začátku se nám tohle úplně vyhlo.

barmil
28. črc 2022

@xtina16 za dva týdny už tolik druhů? Proč tak rychle??? Prosím koukni na nějaké tabulky, co kdy a jak a že nejdřív samotné X dní, když není alergie, přidat trošku něčeho dalšího.. V 5ti měsících má ochutnávat, ne mít už 4druhy zeleniny.. Asi na to nemá přioravena střeva.

jjasmina
28. črc 2022

@xtina16 za mě je to narychlo všechno, dávala ste po jednom druhu 3 dny nebo mismas všechno? . U kojeneho můžete ještě počkat s příkrmy klidně

majena39
28. črc 2022

@xtina16 u nás dělá zácpu špenát a brokolice....

elesse
28. črc 2022

Plne kojene deti se maji kojit do 6m. Asi na to jeste neni zrale traveni. Ale na tabulky bych se vykaslala, kazda zeme je ma jinak a zrovna ta skvela doporucovana prvni mrkev stavi a je sladka, takze uplne na houby

gbp
29. črc 2022

@xtina16 me se moc libilo detskeprikrmy.cz 👍

aselluska
29. črc 2022

Je to změna, střeva si zvykají. Jen zpomalit.

xtina16
autor
29. črc 2022

@barmil bylo mi řečeno jíst jeden druh 3-4 dny a že odzkoušený druh už se může přimíchávat.. pár dní měl tedy samotnou cuketu, poté cuketu a brambor.. pak odzkoušený brambor + pastiňák.. neměl všechno naráz a nové ale postupně.

xtina16
autor
29. črc 2022

@aselluska dobře, děkuji za radu 🙂

xtina16
autor
29. črc 2022

@jjasmina malý podle doktorky málo přibral, proto ty příkrmy i přesto, že je na MM .. navíc mi přišel připravený, když nás vidí jíst, nebo pít, tak se olizuje a hodně ho to zajímá..

ekou
29. črc 2022

Zkusila bych pak dat i svestkovou presnidavku v ramci svacinek apod ... Prckovi to pomahalo na streva

aselluska
30. črc 2022

@xtina16 každý to dělá jinak. Někdo jeden 3 dny jednu potravinu, někdo 1+2+3, ale pak nepoznáš reakci, pokud by byla.