Tři děti brzo po sobě, napište prosím svoje zkušenosti
Zjistila jsem ,že jsem neplánovaně otěhotněla potřetí 🙂 miminko si nechame chtěli jsme tři děti,ale ne tak brzo,, Od nejstarsiho bude mit ctyri roky a od prostrediho jen 18 měsíců. Moc se toho vseho bojim,finance moc neresim oblecenicko mam jest ep osvych dvou detech a plenecky mam latkove. Ale o to ostati jak zvladnu tehotenstvi, venovat se tomu prostrednimu , domacnost a vsechno mate to tak nektera ? Napiste my prosim zvoje zkusenosti at se moje hormony uklidni a muzu se naplno tesit
@hmvpapir Ahojky, rozhodně si miminko nechej, nechat si dítě a mít dítě není špatné rozhodnutí, je to krásné rozhodnutí.. To špatné je vzdát se jej a ten dar zahodit.. Nevíš co bude za devět měsíců, jak na tom budete, co ty víš, ale jedno je jisté, miminko už je na cestě, máš ho v sobě a už roste, žije, tak buď statečná. To jistě zvládnete🙂.
Finančně to bude náročnější až se školou, ale teď mohou děti po sobě oblečení dědit. Každá návštěva donese plínky a není to tak hrozné🙂. Jsi úžasná maminka dvou jistě krásných holčiček, tak se neboj, to zvládnete. Ta nejstarší bude z mimča poprděná a udělá si z něj živou panenku🙂.
A s tím bytem, existují palandové postele, mimčo bude stejně spát vedle vás, stejně tak to druhé. Pak se to dá vyřešit tou patrovou postelí v budoucnu. Moji bráchové byli taky v pokoji tři a nikdo si nestěžoval.
Podle mě se bojíš hlavně vlastního pocitu, že chceš pro děti to nejlepší a strachu kam se to třetí dá?
Ale neboj se, to třetí potřebuje jen maminčinu lásku, láskyplnou rodinu a dobré prso🙂 To jediné potřebuje🙂))
Tak hlavu vzhůru, máš v sobě něco krásného.
@noprecejaef Taky mam 3 a pracuju, jen teda jsem praci musela presunout vyhradne na noc, když všichni spi, ale u nas je to ovlivneny tim, ze mam doma všechny 3, nevzali je do skolky...😉
Tak já mám skoro tříletého, 15 m taky kluk a teď najednou překvápko na srpen. Starší přes den nespí, mladší chvíli po obědě. Zatím mám 2+kk, zbytek domu v rekonstrukci, která bude v tu dobu zřejmě ještě Hrubá stavba a jsem bez školky a babiček, tak na tojsem teda zvědavá 🙂
holky, děkuji za útěchu, já v době porodu budu mít doma 4 leteho a 15 mesicniho klucciky a take premyslím jak to budu zvladat. Ale co me asi nejvice zarazilo, je přistup me doktorky která byla celá udivená že si ho chci nechat, ona by me nejradeji poslala na potrat 😲 . To bych od lekarky fakt necekala.
@boubik taková reakce od lékaře mi přijde tak na žalobu, tohle mi doktor říct, tak si ode mě něco poslechne, ale já jsem ranař, na to nemá každý náturu. Když jsem přišla s třetím těhotenstvím za 3 roky, doktorka se hezky usmála, pogratulovala a ještě mě pochválila, jaká jsem energická a veselá zasloužilá matka. Dneska jsem vyprala výbavu a stříhám metr, za 2 měsíce 🙂 Mezi tím jsme si našli krásný statek v Moravském krasu a začnem vyřizovat hypotéky a projekt k totální rekonstrukci. Konečně budu mít zahradu a dělat domácí povidla a zeleninu, náš malý domek nestačí. Život je bezvadná zábava a překvápko a sám se mi organizuje líp, než kdybych si ho plánovala, to už moc nedělám. Mám pocit, že to třetí dítě si nás našlo a prostě se k nám nacpalo, ani nevím jak. Má pro to svůj důvod. Sice rodit v srpnu je sadismus, ale pokud to tak malý chtěl, nechám to na jeho volbě. Je třeba brát věci optimisticky, jen budete občas za blázny... ale to já jsem většinou. Lidi, kteří si nestěžují a nenadávají asi v naší společnosti působí vždycky divně.
@boubik V CR maji zeny moznost volby danou zakonem a tim se ridi i lekar, jim je vazne jedno, jestli zena ma doma jedno nebo jiz pet deti, zeptat se musi. Polsku nebo Irsku se na to zeny nikdo nepta. Jestli je to spravne nebo spatne, to je na posouzeni kazdeho z nas ale ne na odsuzovani.
Mám 3 děti (5, 4 let a 14měsíců) a teď jsem v 18 týdnu těhotenství. Sice je to náročné, ale nikdy bych neměnila. První dvě jsou od sebe 14 měsíců a u třetího a čtvrtého to vychází na 19měsíců bude to sice náročné, ale těším se na to. Ty nejstarší si lidi pletou s dvojčaty a jsou naprosto nerozlučná dvojka. Za sebe můžu říct, že třetí dítě k nám tak nějak samo zaplulo do chodu domácnosti, až mě to samotnou překvapilo. Bylo to jednodušší než jsem si představovala.
U nás 8l.pak jsme se 2a půl r. snažili a nic..., takže 2 je až po 4a půl letech (tedy teď 4 a půl). Ale pak se to nějak rozjelo, takže 3 po 22m (teď2a půl). Přesně když šla 1. prvně do školy(opravdu přesně)a 4. po 20 m.(teď je mu rok) Je to super, jsou si blízko jen ta nejstarší...to je takova "máma" všech😁
@letadlo13 statek Vám tiše zavidím, také zavařuji atd. ale jen z věcí co si venku nasbírám. Žijeme v bytovce :( ale v Křivoklátských lesích 🙂. Naši mě kvuli detem take odsoudili... Ale je fakt že se na naše malé překvápko moc těším 🙂. Jinak já rodila druhého koncem září a léto s 2,5 letým rošťákem a pupíkem k tomu to byla fakt chutovka :D . Ted mám rodit az v lednu tak snad zimu nejak prezijeme 🙂. Přeji mnoho sil a hlavně zdravíčko 🙂
@skavenka ahoj nám 4 děti a z toho ty tri menší mám po sobě 22mes :D takže když se vždy nadmrodilo mimi bylo tomu staršímu 22mes teď jsou skoro 6, 4roky a nejmladšímu je 2roky a 4mes no a stezovat si nemůžu 🙂 ba naopak.. Měla jsem snad za odmenu... Všichni od narození spaci takže ani u mimi neznám nocni vstávání.. A ve 2 letech byly holky už dost samostatne bez plinek a já se mohla věnovat mimi.. Takže jsem si to užívala pomohly mi s malym, teď je to zase jine.. Holky ve školce a já užívám poslední rok a kus md. Takže nám zase casik se věnovat malému... Jsou teď divocejsi ale tak co hlavně že jsou zdravé.. Určo to zvládneš a bude vše ok. Jinak máme 3holky a poslední je kluk.. Bylo by ještě jedno, ale nevyšlo to :( tomu by teď bylo asi 1rok...no život jde dál... Držím pěsti ať je vše ok
@boubik - tak někdy to je hodně o financích, ne každý se chce obětovat pro kupu dětí a být na sociálních dávkách...dítě je opravdu dar, ale jak jsem psala ne každý chce žít z ruky do huby a proto jsou lékaři připravení na vše, nebrala bych to osobně...prostě máš možnost volby, ať se každý rozhodne jak chce, je to jeho věc...
@skavenka ahoj,ja resila tu samou situaci vloni v srpnu.V dubnu se mi narodil syn,17m od prostredni a 4 roky od nejstarsiho.Tehotenstvi teda bylo narocne,s litanim okolo tech dvou,hlavne posledni mesic,za to porod celkem sel 😉 10minut od rizeneho prasknuti vody 😀 prvni mesic s mininkem byl narocny,ted se uz zajizdime.Clovek moc nespi,uspavani,koupani a vecereni je asi nejnarocnejsi,ale udela se jiny "time management" a tak se to zvlada. Pokud mas muze,co pomaha a ma rad rodinu (jako muj muz),tak to zvladnes.

@hmvpapir hlasuji pro nechat! i pres vsechen strach.