icon

Ukončení kojení - holčička rok a devět měsíců mi nechce jíst normální jídlo

ladako
4. črc 2018

Mám 19mes. Holčičku a ještě jí kojím, protože mi málo jí běžně jídlo obrátila jsem se na laktacni poradkyní,která mi doporučila kojení postupně ukončit. Snažím se o to už skoro dva týdny. Omezila jsem kojení přes den na max 2x a i dnes v noci,to jsem ji nekojila vůbec. Malá však place a mlička se dožaduje,že by víc jedla nepozoruju. Navíc se mi hodně nalivaji prsa a bojím se zánětu. Měla jste některá podobnou situaci? Pořád nevím,jestli je dobrý kojení úplně ukončit. Co když nezačne jíst víc a bude to zbytečný? Děkuju za odpověď

Strana
z2
ladako
autor
9. črc 2018

@myjusiatko dokrmuju jí od začátku, protože málo jedla MM

myjusiatko
9. črc 2018

@ladako v tomto veku, pokud kojis, ho uz na 99% nepotrebuje. Byt tebou, kontaktuji poradnou lp, treba z mamily a radim se s ni.

petaov
9. črc 2018

U staršího syna jsem kojení ukončila v 18 měsících na rodu doktorky, že se víc rozjí. Dodnes toho lituju. Syn byl mlíkař a normální jídlo nejedl do tří let. Akorát jsem vyhodila majlant za UM. (Navíc to ukončení špatně nesl a ještě víc se ke mně přimknul, spal na mě v noci atd.) Trochu začal jíst až s ostatními dětmi ve školce. Dnes má 7 let a dodnes špatně jí, pokud ho srovnávám s ostatními. Je prostě nejedlík. Ukončení kojení rozhodně neznamená, že Ti začne normálně jíst. Druhého syna taky kojím a ten je naopak žravý až moc. S kojením to nemá co dělat. Každé dítě je jiné.

michaela_2
16. črc 2018

@martiniquest to je věc názoru 🙂 Já jsem ten svůj napsala - násilně bych neodstavovala úplně, ale při frekvenci nočního kojení co hodinu - u rok a půl starého dítěte, bych také začala hledat nějaké řešení . Kupříkladu maminky více dětí, se také musí alespoň pár hodin prospat, ty starší děti pak přes den přece nevyženou na pastvu 🙂 🙂

Hlavní je uvědomit si, že co vyhovuje jedné mamince, nemusí vyhovovat jiné. Pro ty prcky je nejdůležitější, mít spokojenou maminku, která věří v samu sebe.

bayt
16. črc 2018

@martiniquest Cože, kojení co hodinu v noci má bejt v roce a půl běžné? :O

martiniquest
16. črc 2018

@bayt Ano, je to bezne. Nechapu, co je na tom tak udivujiciho

bayt
16. črc 2018

@martiniquest Tak já nevím, kde jsi to vzala. Běžný je, že v tomhle věku už drtivá většina ženských nekojí. Ale i ty, co kojí, tak tohle z většiny teda nezažívaj. Dneska na plavání si ženský vyprávěly jako hororovou příhodu o jedný holčičce, co ve dvou ještě vstávala třikrát za noc, takže tak.

myjusiatko
16. črc 2018

@bayt to je jen tou nevedomosti, protoze zeny uz vetsinou takhle nekoji. Ale ano, kojene deti se takto casto i v tomto veku muzou budit a neni to divne. Neni to pravidlem, ale muze to tak byt.

bayt
16. črc 2018

@myjusiatko Budit se může i starší dítě, ale nenazývala bych to tak, že to je běžné.

myjusiatko
16. črc 2018

@bayt rekla bych, ze u kojenych deti je to beznejsi. 🙂

martiniquest
16. črc 2018

@bayt Asi zalezi, jakymi lidmi se obklopujes. Ja mam kolem sebe kolem deseti zen - matek 2-3letych deti, z nich kazda kojila do minimalne dvou let, jedna prestala uz v roce a pul. A vsechny mame dost podobnou zkusenost.

martiniquest
16. črc 2018

@bayt A jeste dodam, ze mam ve svem okoli pouze kojene deti, zadne neni na um, s temi fakt netusim, jak to je.

bayt
16. črc 2018

@martiniquest ja se "obklopuji' zenami, ktery koji...samozrejme to kojeni v noci ale omezovaly, nenechaly to jen na diteti (pokud uz to bylo moc)

martiniquest
17. črc 2018

@bayt My to jedeme tak, aby bylo dobre nam i diteti. Kazdy ma tu toleranci jinou

rubika
17. črc 2018

Odkojila sem 4 deti a vim jak narocne je nocni kojeni, kdyz si vezmu ze prvni mesice po narozeni se budili 1-2x za noc na kojeni a kolem roku se to taky sklouzlo k vyzadovani prsa co 1- 1,5h.
Posledni dcera zacla byt v roce desne kousava. Ne nevedomky. Hryzala me naprosto vedome. Tak postupne prestala prsa dostavat. Nocni jidlo sem utnula uz uplne. Naucili jsme se jen pritulit a pohladit, protoze prestala sat, a kdyz neni hladna neni treba abych se nechala kousat.
Jinak u vsech deti se s ukoncenim nocniho kojeni 100% zlepsil spanek. Tak si rikam jestli je treba, aby se dite kolem roku a pul budilo 10x za noc. Nastesti mam jedliky tak sem nemusela resit, ze jim budou chybet ziviny kdyz skoncim s kojenim.

ladyhacek
17. črc 2018

Pokud jsi rozhodnuta to ukončit tak rázně. Já ukončila kojení v 18m řekla jsem že je velký a mléko už není. Za tři čtyři dny už o prso nejevil zájem. Jako úplně jednoduché to nebylo. Musíš fakt chtít a nepovolit . Co se týče jídla tak jedl, ale ne nějak závratně. Pořádně začal jíst až ve 2,5letech když nastoupil do školy. Co se osvědčilo mě nedávat nic mezi jídlu ( křupky apod) a jídla opravdu 3-4h rozestup. Pak měl období ( možná spurt?) Že mu jedl 2 svačinky odpoledne a opravdu snědl kolem 15h když vstaval a pak 17h a v 19h večeře

Strana
z2