Urputně si cucá ručičky ve 4 měsících, poraďte
Ahojte maminky, asi 3 týdny bojujeme s cucáním ruček ☹ Z počátku to bylo nenápadně, objevil ručky, ale teď je to hrozný, ruce má v puse neustále - místo aby si hrál s hračkama na hrazdě a chytal je rukama ( o což se z počátku snažil) má jednu nebo obě ruce kolem pusy, občas praští do hraček, vyjimečně se mu podaří něco lapnout a cpe si to do pusy, ale pak tam stejně strčí ruku. Dělá to když ho chovám, přebaluju, hraju si s ním, po kojení, dokonce se občas snaží propašovat si do pusy palec i když tam má prso 😅 Chtěla jsem se vyhnout dávání dudlíku, ale kámošky říkala, že dudl odnaučím líp jak ruce, tak nevím co teď. Navíc když dám dudlík, stejně si ho po chvilce vytrhne a dá si tam ruku. Akorát nahrávám tchyní, která mu chtěla nacpat dudlík už v 6týdnech 😒 Kontrolovala jsem dásně a nevypadá to, že by se tam něco dělo.................poraďte mi prosím
Taky nedávám dudlík a ruce si cumlá teď už málo, ale taky cucal je to objevování.
@katyxq no souvisí to tak, že pokud někomu demagogicky vnucuješ, že se musí kojit do pěti let, protože to doporučuje WHO, tak předpokládám, že to, co doporučí WHO je pro tebe dogma (podle tvých článků a ostatních aktivit). Tak jsem jen měla potřebu tě upozornit, že WHO má i jiná doporučení, kterými se neřídíš .mně osobně to je fuk, co děláš nebo neděláš, ale vadí mi, že na jednu stranu tady nutíš maminkám dogma o kojení s odvoláváním se na WHO, ale současně brojíš proti očkování a každého, kdo očkuješ označuješ pomalu za blázna, ne-li vraha vlastních dětí. Takže mi to tak přijde, že si prostě jen vybíráš to co chceš a co se ti zrovna hodí do krámu.
@jijulka Kdo očkuje, tak ho, tak jak píšeš neoznačuju (nejsem si vědoma, že bych to kdy udělala). Sama jsem ještě před třemi roky byla rozhodnutá dceru naočkovat i nepovinnými vakcínami, dnes už ne - a asi hlavním důvodem mé změny názoru na očkování, je, bohužel, špatná zkušenost s ním u dcerky. Doporučení WHO rozhodně za dogma neberu, jestli to tak vyznělo, pak to byl šum v neosobní písemné komunikaci.
K tomu dudlíku. První Dítě mělo místo dudlíkv moje prso, dudlík nechtěla. Syn dudlíkový je. K tomu, že to kazí techniku sání, se vyjádřila sestra v porodnici tak, že dle nejnovějších studií je dudlík dobry jako prevence syndromu náhlého úmrtí kojence, protože dudlání udržuje Dítě 've střehu.' Před dvěma lety by mě v porodnici za dudlík přizabili a teď mi ho sami dali pro zklidnění malýho... Nechť si to každý přebere sám.
Obě moje dětí si ruce cucaly a dcera s kousáním nehtů nebo čehokoliv jiného nemá.
K dudlíku a SIDS - http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/sids/ ... nechť si každý přebere sám 😉 (výsledky studie jsou ovlivněny tím, jak a na kom se výzkum provádí, co a s čím se porovnává atd.)
Moje holčička si začla cumlat ruce už snad ve 2 měsíci. Teď jsou jí skoro 4 a cumlá je pořád. Většinou jí radši dám dudlíček, ale jak už tu někdo psal, místo toho aby si brala hračky a cucala, tak má ruce pořád v puse 😀 Nemá je v puse jen v noci a při kojení 😀 Určitě nechci, aby si cucala palec, tak radši dávávm dulík. Kojíme plně, saje krásně. Myslim, že pokud se miminko naučí přisát k prsu, dudlík už to pak nepokazí.Moc dobře ví, co je prsíčko a co jen dudlík. Malá dudlík nejdříve vůbec nechtěla, ale nemohla jsem jí mít u prsa 24 hodin. Sání jí opravdu uklidňuje, tak proč jí to brát.
@sjuzalinka Moje děti měly okolo 4. měsíce ruce v puse pořád... Postupně se to lepšilo.
Ad dudlík - ani jedno z mých dětí dudlík nechtělo a nechce. A to jsem jim ho i sama nabízela - nic. Maximálně si s ním chvilku hrály a konec, neustále jsem sbírala dudlík pod postýlkou...
@somalicats nase mala jako pidi mimco dostavala malicek na dudani, vzdy ji to zklidnilo, citila nejen naruc, ale i blizkost. 🙂 dudlik nechtela, vyplivala, do doby, nez jsme zkusili silikonovy od curaproxu. Duda stale jen kdyz chce, hlavne si s nim i hraje a masiruje si dasne pri rustu zoubku. Ac kojena kratce, prvni zoubek se ji prorizl v 10tem mesici 🙂
Ono se o tom nemluvi, ale i v porodnicich ci na novorozeneckem jip apod. davaji samy sestry kolikrat dudlik nekterym detem, ktere jinak ztisit nejde.
Není lepší instinktivně vnímat potřeby dítěte, než se řídit nějakými tabulkami a knihami? Některé mají prostě ten sací reflex tak silný, že v té papule musí prostě něco mít, aby byly v klidu. Je to šidítko, je to návykové a co má být? Jde přeci o klid na duši našeho dítěte.
Malý dudlíka nechce už od porodu, plive ho a dáví po něm, ačkoliv jsem zkoušela všemožné velikosti, tvary a druhy savičky. Od 4. měsíce si pěstičky strká do pusy, někdy chce i obě, samozřejmě všechno ostatní taky ochutnává. Neřeším to, protože je nesaje, to dělá jen tehdy, když má hlad. Možná je to tím, že jsem začala kojit až za 3 týdny po porodu, takže nemá takovou sací potřebu. Kdo ví. Každé dítě je jiné, každé má své vlastní požadavky a máma by na to měla brát ohledy (tím myslím hlavně miminka).
No nieje to žiadna tragédia,môžu to už byť aj zúbky,môjmu synovi tiež vyrazil prvý zub,keď 17 týždňov...ale ja by som radšej dala ten dudlík,je fakt ,že sa od neho dá odnaučiť ľahšie,než od rúk.Môj bratranec,keď bol malý,tiež si stále cucal prsty,nikto to neriešil,veď deti to tak robia (dudlík tiež nemal),časom to prejde...lenže neprešlo...v piatich rokoch to z cucania prešlo na ohrýzanie nechtov a dnes má 30 rokov a nechty má tak zdeformované od ohrýzania,že sa na to aj hrozne pozerá,už ich má tak malé a stále ich ohryzáva a nevie sa toho absolútne zbaviť!!!
@gepe Já té mladší taky dávala cucat malíček, zabíralo to. Dudlík dávali už v porodnici, malá ho nechtěla, nebrala ani jiné tvary. Takže dudlík jsem přestala řešit a když bylo potřeba, nabídla jsem jí malík. Teď v 10 měsících už ho nevyžaduje. Je fakt, že si občas cucá palec, ale to dělá jen když je hodně unavená, jinak spíš cucá hračky (i když to už taky míň). první zuby jí vylezly před měsícem, ale slinila a mydlila si pusu od dvou měsíců.
Konečně jsem se dobrala konci diskuze...........ehm..........nějak jsem si to přebrala, ale raděj nebudu vykládat co budu dělat 😀 😝 ono by se to pak mohlo zvrhnout. Každý jedná jak nejlépe umí. TAK.

@katyxq ale 🙂 kdyz si prectes radne, co jsem Ti psala, tak nikde nepisu, co Ty si myslis 😉 ano, jsou to moje slova, muj nazor, ktera Ti nevkladam do ust. Co si o kom myslis Ty? To prezentujes soukrome kopirovanim statusu lidi/uzivatelu mk do velmi soukrome skupiny a utajene skupiny zde na mk. 😉