icon

Uspávání Jak jste uspávali Vy?

jjasmina
2. črc 2020

Malé je 4,5 měsíce, vždycky to byla vana a kolem osmé usnula u kojení, ale teď nic, nechce spat, pritom přes den spí 2-3 hodiny dopoledne a odpoledne tak hodinu.Prosím o tipy, jak ste uspavali vy. Dudlík, šátek,hojdavak, lehátko nic děkuji

amazonkajanik
2. črc 2020

@jjasmina chce poznávat svět,nebo se tlačí zuby. Slintá jak bernardýn,strká si pořád prsty do pusy? Jsou to zuby. Kope nohama a rukama,je to prostě divoch? Svět má přednost před spánkem 😉
U zubů bych zkusila homeo gel např dologel a u toho druhého,prostě udyndat do odpadnutí (bohužel,odpadnete společně 😂)

olga_
2. črc 2020

@jjasmina Život je změna, dítě se probouzí k životu, nebo prostě ty zuby. U všech tří dětí jsme zažili období, kdy byli před spaním nejaktivnější - zpracovávali dojmy z celého dne, usínání klidně hodinu.

aurum4
2. črc 2020

Ja mam teda uz 11mesicni mimino, ale donedavma jsem ho dala do satku/nositka a za chvilku spal. Ted ho zajima vsechno okolo a spanek je az na poslednim miste. Proste cekam az se vyradi a pak ho uspim. Dnes sel treba spat az ve 22h. Do te doby totiz kutil s kostkama a vytahoval kapesniky. A pred spanim ma nejvic energie za cely den.

amazonkajanik
2. črc 2020

@aurum4 syn dnes,stejně jako včera 21:30 😂😂😂 musel vytahat všechny hračky z bedýnky,potrápit fenku,přelézt celou kuchyň na 4x,babičce ukořistit mobil,3x se odkopat a lozit po posteli, při chování mě štípat(když chytne rapla,tak kouše)xkrat se napít, 10x zahodit dudlík 😂😂😂😂😂

jjasmina
autor
2. črc 2020

@amazonkajanik děkuji

bemo
2. črc 2020

Já si pamatuji, že u všech dětí přišel v tomto věku zlom a už to nebylo usnutí u prsa. A nebo bylo, ale prso dostali tak 4x 😁. Navíc je větší teplo a to se dětem vždy o dost hůře usínalo. Dávala jsem jim přes postýlku plinku kterou jsem před tím namočila do studené vody. Vždy jsem je v létě koupala déle aby se trochu víc unavili. A jinak jsem vždy nakojila, pak zpívala a pak odložila do postýlky, to se opakovalo i několikrát a nakonec skončili u mě v posteli a až usnuli na tuho, tak jsem je přesunula do postýlky, pokud jsem neusnul také.

amazonkajanik
2. črc 2020

Což usínání je jedna věc, ale taky máte holky zákon schválnosti,že chcete spát a brouček už ne a když musíte vstávat,tak si miláček dává na čas?!😁 u nás padne třeba 7h ráno a já bych jako ještě ráda spala. Ale mám být v 7:30 u zubaře a dozvím se od muže,že syn vstával až po 8 😂

jjasmina
autor
3. črc 2020

@amazonkajanik je to přesně jak říkáš

jana_zofie
3. črc 2020

Mala ma skoro 5 mesicu a ted taky nic moc. Nevim, jestli je to brisko nebo to hraje kvuli tomu ze vi, ze usne a nechce, ale u vecerniho kojeni se chytne, pozuzla, pusti a zacne rvat. Zajimave je, ze jsem prisla na to, ze kdyz ji prikryju, zazpivam ukolebavku a odejdu, ozyvaji se nejdriv nastvane zvuky, pak broukani a jak zacnou nespokojene stiznosti, tak se vratim, nakojim uz bez problemu a mala usne bud rovnou u prsa nebo znovu po ukolebavce a odchodu. Nechapu... Ale zatim to funguje.

jjasmina
autor
3. črc 2020

@jana_zofie jj to jsem právě taky zkoušela, já myslím, že prostě ví, že se půjde spat a ona prostě nechce no. Jinak to kojení máme stejně, to se vzteká chce a nechce, protože ví, že se půjde spat, no většinou kolem 11 se už nechá přesvědčit. Kolem půlnoci jsem ji přenesla do postýlky a spala až do 8