Za jak dlouho přešly vaše dětí ze šikmého sedu do sedu?

krupka3
27. pro 2020

Zdravim, dcera si posledni dny zacina pohravat s polohou sikmeho sedu. Ma pul roku. Vzpomenete si prosim nektera, za jak dlouho presly vase deti ze sikmeho do primeho sedu? Uvedomuji si, ze je to velmi individualni, presto bych si rada udelala nejakou pribliznou predstavu. Predem dekuji.

malenka3
27. pro 2020

Tyhle věci si fakt nepamatuju 😄 takže jsem vlezla do deníku, prvorozená potřebovala 3 týdny, posadila se v 8 měsících, necelý měsíc po šikmém sedu. Druhorozená je rychlejší (táhne ji ta starší), takže se posadila v 7 měsících, 10 dnů po prvním pokusu o šikmý sed.

krupka3
autor
27. pro 2020

@malenka3 wow, takhle rychle? Tak to by bylo primo uzasne! Ja uz mam take druhou a od prvni si to prave vubec nepamatuju 😀 Tak jsem pozadala o zkusenosti tady, kde muze byt nekdo s cerstvejsi zkusenosti.... Nebo denikem 🙂 🙂 Dekuji!

malenka3
27. pro 2020

@krupka3 jj, takhle rychle, ale víš jak, děti jsou různé, tak se na to neupínej 😄

me_druhe_ja
27. pro 2020

Heh, schválně jsem si našla fotky. 😀 první od prvního šikmýho sedu do prvního normálního 12 dní. 😀 Ale pak ještě trvalo samozřejmě nějaký čas, než vychytal balanc a seděl rovně. 🙂 Nicméně od byl dlouho pozadu, cvičili jsme 9m Vojtovku a sedl si až kolem 11m. 🙂 Pokud děti začínají brzo, často to trvá déle.🙂

krupka3
autor
27. pro 2020

@malenka3 upinat se muzu jak chci, dokud si nesedne, tak proste sedet nebude, no.

krupka3
autor
27. pro 2020

@me_druhe_ja Jj, vas pribeh znam 🙂 Ale i tak se to pekne cte, ze zrovna tvemu chlapeckovi to slo tak rychle. Ja jsem si rikala, ze tak mesic, dva... Tak mozna to bude nakonec spis ten mesic nez dva, byla bych leda rada 🙂

malenka3
27. pro 2020

@krupka3 já na to čekala u obou jak na smilování boží 🤣🤣🤣 jsou divoké a sporťák byla nutnost 🙏

krupka3
autor
27. pro 2020

@malenka3 jako uprimne - cekam na to jak na smilovani bozi uz od jejiho narozeni 😀 😀 Hluboky kocar totalne bojkotuje, takze jen nositko, uz nam s manzelem odchazeji zada 😀 Sportak bude taky vysvobozeni... A hlavne verim, ze uz se pak i o neco vic sama nebo se segrou zabavi. Ale obecne si nemuzu stezovat, v tomto jsou dve deti lepsi nez jedno - jak ta starsi lita okolo, tak mladsi casto vydrzi nekde polezet a hrat si a jen ji sledovat nebo tak.

malenka3
27. pro 2020

@krupka3 ano, ano, druhé má mnohem lepší podmínky díky té starší 🤣 držím palce, u nás sporťák opravdu vysvobození, jak může čučet ven, je to o 1000% lepší.

katebk
27. pro 2020

Včera si malá začala sedat zrovna... a trvalo jí to cca 3 týdny ale jsme trošku pomalejší 🙂

puhelin
27. pro 2020

Starsi sikmy sed nedelala vubec, poprve se posadila v 10 mesicich (obchazela od 6 mesicu, lezla od 7 mesicu). Mladsi se v sikmem drzel 7 mesicu, posadil se v 11 mesicich, obchazel taky od 6 mesicu.

aurelie34
27. pro 2020

Naše si začala sedat do šikmého sedu v půlce 7 měsíce. Pár dní po 8 měsíci už seděla normálně v rovném sedu. Lezt začala až cca za měsíc od toho co si sedla. Je to hodně individuální.

krupka3
autor
27. pro 2020

@aurelie34 tak to je fakt rychlovka, puvodne jsem cekala, ze to bude i o dost dele, ale vetsina zen se tu shoduje, ze to je vetsinou otazka nekolika tydnu. Tak kez by 🙂