Začínáme chodit. Jaké botky?
Včera poprvé Emma udělala asi 5 krůčku a dnes v tom pokračuje jaké botky na doma děkuji
Cokoli na nohu, až bude jednoznačně převažovat chůze nad lozením. Na doma ponožky s protiskluzem, případně kožené capáčky s dobrou špičkou (dost prostoru pro prsty a vrchol špičky u palce, ne uprostřed).
na doma kožené capáčky - my máme dobrou zkušenost s dadoos
Doma som nikdy nic nedavala, len ponozky s protiskluzem.
Na doma nic. Teď jsem se o tom bavila s fyzio a ta mi řekla, že i doma by měla být občas úplně bez ponožek aspoň na chvíli. Jinak boty až bude opravdu chodit. Není kam spěchat.
Taky jsme měli jen fusekle s protiskluzovými lepíky nebo jak to nazvat 🙂
Doma nedávám nic, jen ponožky. A dokonce ani s protiskluzem, máme tu hlavně koberce a na zbytku se učí malá stabilitě, padá minimálně.
Na ven jsem měla capáčky, teď už ale začíná chodit víc, takže ddstepy barefoot, ale musíš se nejdřív podívat, jakou nohu má maličká, každé boty jsou pro jinou (úzká/ široká, vysoký nárt / nízký nárt, dominantní palec nebo ne, ...). A pak si promyslet, jestli chceš jít cestou našich rodičů a dítěti svázat nohu do "lyžáku", dát mu tuhou podrážku a pevnou botu, ve které se sotva hne a bude mít utiskované prsty, nebo úplně na volno ve stylu Barefoot, tedy slabounká, ohebná podrážka, žádné vyztužení kotníku, dost místa pro prsty. Nebo něco mezi tím, nějaká kompromisní botička, která bude něco mezi těmito protipóly.

@pucka08 ja bych doma zadne boticky nedavala. Max. nejake capacky kozene, ale jsem priznivcem barefoot.