Zatnuté prstíky. Je to normální?

zuzroko
27. kvě 2020

Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost s tímto? Už pár dní pozoruji, že Nelinka 6měsíců má převážně takzo ztaženou nožičku. Když ji polechtam tak ji napne, někdy i sama od sebe, ale převážně jí má takto. K doktorce jdeme za 14 dní do poradny, tak jestli se mam zacit strachovat a jit driv nebo to je normalni? Jsem uz pomalu paranoidni 😀 me prvni dite a pozoruji uplne vse 🙈 priklad fotku i druhe nozicky kterou ma normalne. Dekuju moc za vase rady a nazory.

marti89
27. kvě 2020

To dělám, když je mi zima. Možná by uvítala ponožky.. Každopádně děti milují masáže nohou, tak směle do toho, navíc tím i podpoříš klenbu.

zuzroko
autor
27. kvě 2020

@marti89 ponozky samozrejme nosi porad, jen na fotku jsem to sundala aby to bylo videt. Ale i v ponozkach ma takhle zatnute prstiky, i kdyz spinka tak to takhle ma skoro porad 🙈
A nemate nejaky tip na video nebo clanek jak spravne masirovat prosim?

me_druhe_ja
27. kvě 2020

Dneska jsme zrovna byli s malým u ortopeda. On teda má spoustu jiných problémů, ale na levé nožce taky tak zatina prsty. On to teda dělá, kdyz se ho dotknu na chodidle, asi ho ho lehta a tak se stáhne. Jinak je miva natažený. Ale zeptala jsem se na to a není to žádnej problém. Pokud je umí roztáhnout že. 🙂

zuzroko
autor
27. kvě 2020

@me_druhe_ja no roztáhne je, ale opravdu na chvíli a zas právě stáhne.

jjasmina
27. kvě 2020

@zuzroko s tím se cvičí, malá to dělá taky tak cvicim u prebalovani, říkal dr na kontrole kyčlí

jjasmina
27. kvě 2020

@zuzroko v galerii je rehabilitační cvičení https://www.ortopedie-okac.cz/#p5

zuzroko
autor
27. kvě 2020

@jjasmina děkuju moc

me_druhe_ja
27. kvě 2020

@zuzroko Možná je tam víc napnutej....Zkusila bych to různě masírovat a cvičit s tím a uvidíš...Ale asi bych v tom nehledala nějakej zásadní problém.

marti89
27. kvě 2020

@zuzroko Já masíruju tak nějak instinktivně, dlaní po délce a potom krouživě palcem po celém chodidle. Ondrášek to miluje a i ve 3 letech mi ty smradinky cpe do ruky, když ležíme vedle sebe, nebo si masíruje nožky sám o mý záda.

Ještě by to mohlo být z malých ponožtiček nebo botiček, které táhnou prstíky a nedovolují jim volný pohyb. Nebrala bych to jako problém, když nožku i natahuje, ale to masírování bych určitě dělala.

Zkus třeba tohle:

https://www.youtube.com/watch?v=HjHV_G0sUBE


https://www.youtube.com/watch?v=pspc3Ii7ufk
merope
27. kvě 2020

Zásadní to nebude, u pediatra na kontrole zmiň a případně pokud toho bude víc tě pošle na neurologii / fyzioterapie. U nás šíleně dlouho řešili zatnuté pěstičky, ale problémů taky kupa. Prstíky šíleně krčí teď při stoji (začal chodit), budu to zmiňovat neuroložce, kam jdeme teď v červnu.

cizrna31
27. led 2024

@zuzroko dobrý den, jak Vám to tenkrát dopadlo prosím? Syn 3M to taky děla

zuzroko
autor
28. led 2024

@cizrna31 vlastně to vubec nic neznamenalo 😂 prestalo to pak delat. Ted ji jsou 4 roky a ma vse v naprostem poradku.