icon

Žehlíte oblečky pro miminko, když máte sušičku?

lrg
28. únor 2015

Ahoj,mám sušičku a standardně nežehlím. Babičky mě ale přesvědčují, že bych měla alespoň těch 6 týdnů vše žehlit. Zdá se mi to jako přežitek,ale nevím, jestli se nepletu🙂 Co si myslíte vy?

Strana
z3
nonnni
1. bře 2015

@jolima sterilizovat se maji jen lahve od mleka a to stejne jen prvni 4 mesice az pul roku, pak uz ani to neni potreba. A je to proto, ze ze spatne umytych lahvi muze mit dite zazivaci problemy, ktere ho mohou ohrozit na zdravi. Zehlenim nevysterilizujes vubec nic, navic ta teplota obleceni a celkove materialy nici...lidi perou na 40, aby to pak prejeli daleko vyssi teplotou...to rovnou muzes zacit vsechno vyvaret.

Proti gustu...ale ohanet se sterilizaci pri zehleni neni zalozeno na faktech...

Kazdopadne, kdyby mi nekdo chodil dobrovolne zehlit, tak bych se s nim asi neprala, ale jinak ze susicky skladam a zehlim tak jednou za pul roku...ale u nas nikdo moc nenosi platene kosile, halenky...tam bych to zehlit musela, o tom zadna...ale ciste kvuli vizualnimu efeku. Na deti zasadne nekupuji nic, co zehleni vyzaduje...

lusilucie
1. bře 2015

když je sušička tak se prádlo žehlit nemusí tam to taky prochází horkem teplem jak u žehličky tak nač to žehlit a když to vytáhnu hnedka a za tepla to složím tak je to jak kdybych měla žehličku v ruce a nikdo to nepozná že se to nežehlilo 🙂 žehlím jen občas a to třeba košile a nebo když to v sušičce nechám dýl

atinkaa
1. bře 2015

Ano🙂

ninive211
1. bře 2015

Sušičku nemám a i tak žehlím jen to, co musím. První dva tři měsíce jsem pro mimčo žehlila fakt všechno, samozřejmě kromě těch samítkových mikinek anebo overalu, to se snad ani žehlit nesmí. Malé je teď 4,5 měsíce a na žehlení prdím, žehlím jen to, co je i po usušení viditelně zmačkané a není to takový materiál, který se dá pěkně natáhnout. Malá není alergická a na dětské prádlo nepoužívám aviváž, peru jen v Persilu sensitive.Jinak jsem žehlila i látkové plínky (pozn. nelátkuju, prostě jen ty plínky, co máme na odbrknutí, pod hlavu, na utření zadečku a pod.) a taky jsem si posledních 14 dní řekla, proč to vlastně dělám, že je to zbytečnost.

ninive211
1. bře 2015

@jolima Já dětské oblečení žehlím jen na "jedničku", košile a manželova trička na "dvojku", maximálně když něco je jó zmačkané, tak to rozehřeju na "trojku", takže na tu jedničku to asi teplotou moc "nevysterilizuju". Já když už teda žehlím, tak leda kvůli estetice, aby to prostě nebylo zmačkané, ale podle mě ty řeči o sterilizaci žehlením jsou přehnané...navíc sterilní prostředí je spíš na škodu, než když se mimčo od mala setkává s nějakou tou bakterií 🙂 Ségra vychovává malou od malička se psem a od doktorky dostala pochvalu, že mají doma zvíře a nesnaží se ji od malé izolovat, že malá aspoň bude odolná. A je fakt, že za 13 měsíců neměla nic víc než lehčí rýmu (nepočítám teploty při růstu zoubků). Ségra i švagr už prodělali angínu, malá nic.

kamilka007
1. bře 2015

Mam susicku a nezehlim. Jsem sice za cernou ovci rodiny, protoze dobra matka se ocividne pozna podle vyzehlenych spodaru, ale myslim, ze dokud deti chodi ciste a nezmackane, je to fajn. Obcas teda vyzehlim muzovy kosile, kdyz uz jich ma vic v kosi nez ve skrini. 🙂

ninive211
1. bře 2015

@nonnni Souhlasím, většina materiálu má uvedeno, jak se má šetrně prát a žehlit (anebo třeba i vůbec nežehlit), aby se nezničila, a lidi stejně žehlí na bůhví kolik kvůli "jakoby sterilizaci" - nesmysl 🙂 Třeba mě dostala jedna holka, co před porodem chtěla všechno oblečení pro mimi vyvařit, kvůli desinfekci...hm, nevím, jestli to nakonec udělala anebo vzala rozum do hrsti, ale "vyvařením" by si všechny ti krásné pidioblečky akorát tak zničila.

andrrriiik
1. bře 2015

@jolima Ja vzdy jen vymyvam,sterilovala jsem akorat pred prvnim pouzitim.Delala jsem to i sourozencum,ted jsou skoro dospeli,a nic jim neni.

kataol
1. bře 2015

já žehlila do tří měsíců, aby se neřeklo 🙂 pak už ne a sušičku jsem v té době ještě neměla...každopádně myslím, že pokud používáš prášek pro mimina a máš dobře máchací pračku, tak asi nic moc nehrozí..max když to sušíš venku, tak co si budem povídat, může ti tam nalítat plno bince a všeho, takže spíš bych se ze startu vyhla sušení venku na šňůře..ale jinak bych to nehrotila...

kataol
1. bře 2015

@kamilka007 kámoška žehlí každý den, protože otočí tak dvě pračky, má dvě děti...jako nechápu ji, prý i když si koupí sušičku, tak jen aby to měla suché dřív, ale žehlit bude furt 😀 a prý ji to i baví 😀

nunacek
1. bře 2015

@lrg Ze sušičky nežehlím téměř nic, dětem vůbec nic, jen občas manželovi jeho trička a košile. U dcery jsem sušičku neměla, takže jsem jí žehlila oblečení standardně jako nám (nikdy jsem to s žehlením nepřeháněla). U syna už jsem sušičku měla, takže ten na sobě snad ani nikdy žehlené oblečení neměl.

ninive211
1. bře 2015

@kataol To nechápu, to pere ta kamarádka jako denně dvě pračky? A to v každé pračce vypere vždy jen tak dvě trička, tepláky a dvoje ponožky, ne? Tomu říkám "úspora energie" jako blázen...ono i ta sušička bude podle mě žrout peněz, pokud se používá téměř denně. Já sušičku nemám a ani mít nebudu, neměla bych ji v bytě kam dát (a ani ji nechci teda, to spíš bych brala myčku na nádobí, ale ta bohužel taky není kam strčit ☹)

lenkavd
1. bře 2015

@ninive211 je vidět, že máš jenom jedno a ještě malé dítě 😀 Jinak by jsi se nemohla divit tomu, že se občas sejdou za den dvě plné pračky 😝 😀

Já žehlím tedy jenom něco. Manželovi košile a sobě hlavně plášť do práce. Nesnáším ho zmačkaný a to je bohužel i ze sušičky.. 😒 Běžné provozní věci mi přijdou ztráta času.

andrrriiik
1. bře 2015

@lenkavd Presne tak,ja mam taky dve deti,a vyperu najednou i tri pracky,co druhy den. 😉

lusilucie
1. bře 2015

@ninive211 co to jako chcete říct že perete nebo kamarádka pere ve velké pračce tak malo , jestli má myčku nádobí tak to taky umývá jeden příbor jeden talíř a hrnek a zapne 😀 to já když peru tak mám plnou jak myčku tak pračku a tudíž i sušičku . než mít doma tři sušáky na prádlo a čekat než to vše poschne a mít doma vlhko tak to radši strčím do sušičky a přes léto ven 🙂

ninive211
1. bře 2015

@lusilucie A proč je to koment na mě? 🙂 Já nemám tu kamarádku, co pere denně dvě pračky (já si vystačím s 2 pračkama týdně a z toho jedna není ani pořádně plná) 🙂 Já jsem se tomu právě podivovala, zda jako zvládnou i ty dvě děti špindíry zaplnit plné dvě pračky, aby stálo za to tu pračku teda pustit...to mi prostě hlava nebere.

jolima
1. bře 2015

@ninive211 Tady je komentu nejen na Tebe... a tohle me tady vazne nebavi. Clovek sem napise nazor nebo zkusenost a pak se mu na hlavu vysype spousta kritiky. Proc?!?

vercik83
1. bře 2015

Vyzehlila jsem pred narozenim vse pak uz vubec ne

lusilucie
1. bře 2015

@ninive211 Zdravím to nebylo na Vás myslela jsem to všeobecně jsem zde nová a rozkoukavám se 🙂 asi se budu muset zaměřit jak se to vše píše pod správného člověka ale i tak je to zajímavé máme dva kluky a když jsou venku tak se pere pořád přes zimu toho moc není jinak co mám sušičku prádla tak lahoda a doporučují všem 🙂 tak se nezlobte že jsem to jen špatně napsala

fyffes
1. bře 2015

Susicku mame a zehlim na rocni i petilete dite.nestiham vyndat hned jak susicka dosusi ☹ ale zehlim jen tricka,teplaky ne.ale pyzamka,kosile,tricka proste zehlim i nam..

lusilucie
2. bře 2015

fyffes: tak to já většinou stíhám ale někdy třeba zapnu sušičku a buďto se nestihnu vrátit nebo dosuší pozdě večer 😀 ale je to paráda 🙂 spousta času ušetřena

nonnni
2. bře 2015

@fyffes kdzy se to stane, tak tam hodim mokrou uterku a projedu to na 10 az 20 minut 😉

sisinka74
2. bře 2015

hodim program "suche do skrine mix" a pak jeste teple skladam. Nevim, co bych na tom jeste dozehlovala 😀
Vyuzivam radeji jak mycku 🙂
Jinak kazdy den dve pracky? Nestraste. To snad jen kdyz latkujete na obe deti, ne? A to jsem magor. Kazdy tyden skoro prevlikam a obleceni na sobe nesnesu druhy den bez vyprani. Manzel taky.
To fakt naplnite kazdy den 2 pracky? At vim, co me ceka 😀 I kdyz to snad ani tolik veci nemame 😨

fyffes
2. bře 2015

@lusilucie presne tak.susicku uz bych nedala z domu 🙂

fyffes
2. bře 2015

@nonnni no bezva,zase o neco chytrejsi,kazda vychytavka dobra,diky za ni 🙂 kazde usnadneni je vitano 🙂

lusilucie
2. bře 2015

@nonnni a to mne ještě nenapadlo zapnout to s utěrkou či ručníkem 🙂 , jinak přes mokré rukou vyždímané plínky praším sedačku v obývaku .-)

lusilucie
2. bře 2015

@fyffes jj tak samo bych nedala ani myčku nádobí 🙂 jak já říkám ještě aby se sama vyprazdnila a manží říká že jsi dáme ještě jednu myčku a nemusíme mít ani skříňky 😀 z myčky do myčky .-)

jika10
2. bře 2015

Sušičku nemáme (škoda, snad jednou) a žehlím komplet všechno, teda kromě ponožek, tepláků, půnčošek). Povlečení, to ani doma neperu, to si vozím pryč, protože to nesnáším. Navíc já jsem asi divná, ale já tak nějak u žehlení odpočívám a žehlím hned jak mi prádlo uschne. Třeba moje máma si nastřádá 4 pračky a pak stojí u prkna 2 hodiny a to by mě švihlo, ale já žehlím třeba 3 dny za sebou, ale jen krátce.
Jo a tedahodily by se tipy na dobrou sušičku, napsala bych si předčasně Ježíškovi 😉 😉

jolima
2. bře 2015

@jika10 Ja mam LG Eco Dry A++ na 7 kg pradla s tepelnym cerpadlem, stala sice skoro 18 tis. (mela jsem predstavu, ze dobra susicka se da poridit do 12 tis.) Jsem s ni max. spokojena, muzu doporucit.

fyffes
2. bře 2015

@lusilucie byla jsem v rodine,kde maji dve mycky a super,takze neco na tom je 🙂

Strana
z3