Žlutý průjem, hlen, prdy a zvracení vody

n1kyta
20. čer 2019

Krásný večer maminky, prosím o radu. Syn, 3,5 měsíce, od narození hodně trpí na bříško. Má s největší pravděpodobností i tichý reflux. Hodně se sklidnil, když začal (na doporučení doktorky) brát gastrotussbaby. A samozřejmě spí neustále ve vyvýšené poloze. Je už plně na UM - antikolikový nutrilon. Na prdíky máme taky léky, které alespoň trochu pomáhají. Měl i Biogaiu, ale žádná změna, a po vysazení se naopak zase trochu zlepšil.
Prdy má pořád, říkám si, že holt ještě potřebuje čas. Co mě ale zařáží je, že normálně vylučuje zelenou stolici, která mu “nedělá problém” a pak se jednou tak za dva-tři dny objeví na pár dnů žlutý hlenovitý průjem, při kterém se tedy už hodně kroutí, pláče, nespinká, celý den je protivný a je hodně zavzdušněný. 😞 Dost výrazně to páchne, rozhodně jinak než obvykle, a vylučuje to většinou mimo klasickou stolici. Také mi teď v poslední době začal zvracet vodu. Několikrát denně, často i obloukem. Není to tak ale každý den. Přitom ale kromě mlíčka nic jiného nedostává. . Je tohle “normální”? Nejde o nějaký jiný problém? Zkousime s doktorkou i homeo, ale zatím bez úspěchu. Dcerka měla také problémy se zazivani a prdiky, ale tohle vůbec neznáme.
Děkuji moc předem za jakkékoli zkušenosti, nápady a rady. 🙂

zmrzlinka
20. čer 2019

Určitě bych navštívila dětského gastroenterologa a neřešila to jenom a pediatrem.Drzim palce.

miba10
21. čer 2019

@n1kyta ahoj, co se prdiku týče, zkusila bych Sab simplex kapky. Používala jsem u dcery a teď u syna je občas také používám a bez problémů.
K té stolici.... Našemu synovi jsou skoro 2 měsíce a žlutou stolici má vlastně pořád. Mě by spíš dělala starosti ta zelená. Jen mě napadá zda ta barva nemůže být ovlivněna ti Gastrotussem. 🤔 Možná být skusila nějaká probiotika. Těma se nic zkazit nemůže. Ale jak píše @zmrzlinka, pokud se ti to nezdá, tak to řešit přímo u odborníka a ne jen s pediatrem

lajla
21. čer 2019

Zelená bývá často u um, má hodně železa..neprepiji se? Cvičiště s ním? Určitě bych nasadila probiotika..léky na prdíky máte jaké? Ty moje děti nemohly , dělali.to přesně to co píšete..pravý opak

n1kyta
autor
21. čer 2019

@miba10 to mě napadlo hned, že by to mohlo být tím gastrotussem, ale Dr říkala ze ne. On to hlavně opravdu vylučuje úplně zvlášť. Zelená je na Um normální práve 😊 Sab S. jsou snad jediné kapky, které jámě nezkouseli nu. Probio jsme také měli a po nich to bylo ještě horší, i když teď so říkáme jestli to nebyla jen blba náhoda.

n1kyta
autor
21. čer 2019

@lajla Nepřepíjí, papa 120ml 5-6x denně což je docela málo na to ze ma skoro 7 kilo 🙈
Ano cvicime. Na prdiky máme simethicon baby. Ty se mi zdali, ze pomohli nejvíce, i když teď, když vidím, ze je to pořad nahoru dolů, si nejsem jistá, co vlastně pomáhá.

n1kyta
autor
21. čer 2019

@zmrzlinka Děkuji, asi se raději opravdu objednáme. 🙏

miba10
21. čer 2019

@n1kyta tak to slyším poprvé že na um je zelená stolice normální 😳 já mám obě děti na um a zelenou stolici nemá ani jedno dítko 🤔 ale zase každé dítě je jiné. Ještě mě napadá, jestli to nemůže být i značkou toho mlicka. Ale to je jen úvaha, netuším. Zkus ten Sab simplex. Za nás teda zázrak 😁

lajla
21. čer 2019

@miba10 určitě to může být i značkou, ale do um je přidáváno železo,

elsy3
21. čer 2019

@n1kyta Ahoj, moje teď šestiměsíční dcera měla tohle podobné u mléka HiPP cca před 2-3 měsíci. Řídká stolice, občas hlen, zvracela i vodu obloukem, dávila se. Prdíky tedy neměla, ale dávaly jsme probiotika. Gastrotuss jsme měly, nezabral. Nutriton na zahuštění mléka proti refluxu také ne, jen jí to ucpalo. Nakonec jsme změnily mléko - dávám jí Sunar AR proti blinkani a zácpě. Je hustší, než běžné mléko a dokonce lépe voní. Malé moc chutná, nezvraci, nemá průjem a stolice jsou ukázková míchaná vajíčka 🙂 asi bych zkusila změnit mléko a pokud ani to nezabere, zašla bych za odborníkem.